Lie Hansen byttet ut etter hat-trick: – Men hvorfor faen?

KÖLN (VG) (Nantes-Montpellier 27–32) Han hadde varmet benken i tre hele omganger. Så smalt det noe helt fryktelig fra Espen Lie Hansen (29): Tre mål på bare fire minutter. Men Champions League-finalen endte i skuffelse.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Lie Hansen ble byttet ut igjen drøye 10 minutter etter at han satte inn scoringene. Det skjønner han ingen ting av.

– Hadde jeg vært trener, så hadde jeg ikke byttet ut en spiller som var i flyten. Det er ikke ofte jeg blir irritert over å bli byttet, men hvorfor «faen» ble jeg byttet ut nå, sier Espen Lie Hansen fortsatt forbannet et kvarter etter finaletapet.

– Espen kan ikke vinne kampen alene. Og spillerne rundt ham fungerte ikke like godt. Alle spillere ønsker å spille mer, sier Nantes-trener Thierry Anti til VG før han haster videre til fransk radio.

les også

Åpner for Espen Lie Hansen i Champions League-finalen

– Han var god. I går trengte jeg ham ikke. I dag trengte jeg ham. Men han var god, god da han kom inn her, sier Anti.

Nantes var i trøbbel ved pause og trener Anti gjorde som han antydet i VG før kampen: Han kjørte inn Espen Lie Hansen. Det smalt umiddelbart.

Lie Hansen bombet inn en scoring etter bare noen sekunder, fortsatte med et underarmsskudd utenfor, en ny frosk rett i nota, før drammenseren utlignet til 16–16 på en kontring. Det kokte blant 20.000 i Lanxess Arena.

– Det må være godkjent. Jeg scoret tre mål på fire skudd og vi kom opp på uavgjort. Du må spørre treneren om hvorfor jeg ble byttet ut igjen, sier Hansen.

Montpellier luktet lunta etter fire minutter med Lie Hansen-show og la et helt annet press mot nordmannen. Etter et kvarter var han tilbake på benken. Montpellier lå to mål over og hadde tatt tilbake initiativet i finalen.

– Han sa jeg skulle komme utpå igjen. Men jeg var jo ikke sliten. Jeg spilte ikke semifinalen og hadde mye å komme med, sier Espen Lie Hansen.

Etter åtte minutter på benken var det inn igjen med Espen Lie Hansen. Nantes lå under med to, men etter to stygge feil av toppscorer Kiril Lazarov kjørte Montpellier over Nantes.

Det som hadde vært 24–24 etter 52 minutter ble til tap med fem mål. Espen Lie Hansen gjorde også en feilpasning og opplevde et tap omtrent like surt som i VM-finalen for Norge for halvannet år siden. Dermed er Børge Lund fortsatt den eneste mannlige håndballspilleren som har vunnet Champions League. Han tok tittelen med Kiel i 2010.

STOR KAMP: Ludovic Fabregas dominerte Champions League-finalen. Her passerer han Nantes-spilleren Olivier Nyokas. Foto: Alex Grimm / Bongarts

– Vi surret det bort selv, mener Espen Hansen.

– Vi kunne tatt dette om vi hadde spilt litt mer håndball. Det ble litt mye individuelt opplegg, sier Lie Hansen, som kom til Nantes først i februar. Klubbnomaden med seks klubber på seks år har en sesong igjen av kontrakten.

– Til tider er det litt vanskelig med måten Nantes spiller på. Det er litt annerledes enn det jeg liker. Jeg visste jo at det er slik i Frankrike. Det kan også utvikle spillet mitt, sier Hansen, som i 2014 vant fransk seriegull med Dunkerque.

Selv om Lie Hansen er fornøyd med sitt nye liv i Frankrike er ikke kommunikasjonen med trener Thierry Anti er ikke helt på topp.

– Han sier ikke så mye. Typisk fransk. Det var slik i Dunkerque også. I Skandinavia snakker trenerne med spillerne, men det er ikke slik de håndterer det her.

10 av de 16 Montpellier-spillerne som nå står på toppen i håndball-Europa, var med på å tape for Elverum i Champions League forrige sesong. Montpellier vant også Champions league for 15 år siden. Både trener Patrice Canayer og Frankrikes mangeårige venstrekant, Michael Guigou, var også med på triumfen i 2003.

Montpellier tok styringen på finalen de siste 18 minuttene av 1. omgang. Først og fremst på grunn av landslagskeeper Vincent Gerard kom i gang med redningene, men også fordi 21-årige Ludovic Fabgregas spilte stort sammen med playmaker Diego Simonet og strekspiller Mohamed Mamdouh.

– Vi hadde ikke kontroll på tempoet i kampen. Montpellier var det beste laget, sier trener Thierry Anti.

Sander Sagosen og PSG tok bronsen i Champions League. Men det var en mager trøst for trønderen som etter semifinaletapet lørdag «satt fire timer og bare så ut i lufta».

– Det betyr at vi klarer å vise moral å komme tilbake etter et slag i trynet lørdag. Når du står i en slik kulisse som dette er det morsomt å spille uansett om det er om 3. plassen, beskriver han.

les også

Stjernene roser Sagosen opp i skyene – Lie Hansen vil ødelegge PSG-festen

Sander Sagosen spilte en god bronsefinale, scoret fem mål, men har ennå ikke vunnet en tittel med sin nye klubb. Den kan komme torsdag. PSG tar seriegull om Chambery Savoie blir slått på hjemmebane.

– Jeg kjenner at jeg det var vært en lang første sesong på dette nivået. Det er er tre kamper til og så er det ferie, sier Sagosen.

Han avslutter 2017/2018-sesongen sammen med Espen Lie Hansen og landslaget. Sveits er Norges motstander i playoff om VM-plass i juni.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder