BEINTØFF: Gøran Johannessen – som perser på 185 kilo i knebøy – tester benmuskulaturen sammen med landslagets fysioterapeut Harald Markussen under en treningsøkt i går. Til høyre Eivind Tangen.
BEINTØFF: Gøran Johannessen – som perser på 185 kilo i knebøy – tester benmuskulaturen sammen med landslagets fysioterapeut Harald Markussen under en treningsøkt i går. Til høyre Eivind Tangen. Foto: Delebekk, Bjørn S.

Norges danskesuksess: – Han er spilleren som er nærmest Sagosen

Publisert: Oppdatert: 14.01.18 16:05

Del saken på:

Lenken er kopiert
HÅNDBALL

POREC (VG) Landslagstrener Christian Berge mener Gøran Johannessen (23) spiller med mer og mer pondus. En passende beskrivelse på en som veier seks kilo mer og tar mye mer plass på landslaget etter å ha vokst seg stor i Danmark.

I åpningskampen mot Frankrike gikk Johannessen inn og styrte ned norske angrepsspillet en periode – og landslagsspiller Eivind Tangen synes siddisen minner om den fremste sjefen i det norske laget – Sander Sagosen (22).

– Han er den spilleren som er nærmest Sagosen når det kommer til toppnivå, med tanke på å kunne gjøre mye forskjellig – både framover og bakover. Jeg tror vi kommer til å se det når han går til Flensburg, at han blir en topp, topp spiller, sier Midtjylland-proffen Eivind Tangen om «konkurrenten» i dansk liga, der Johannessen holder til i GOG Svendborg.

Fikk 7 på børsen: Se VGs vurdering av Frankrike-Norge

Til Tyskland

Men bare frem til sommeren. Da skifter han til landslagstrener Christian Berges tyske lag fra spillerkarrieren, Flensburg-Handewitt.

Der spiller allerede 20-åringen Magnus Abelvik Rød, landslagskeeper Torbjørn Bergerud og Magnus Jøndal slår følge med Johannessen til sommeren og skaper et slags «Kleine Norwegen» i klubben helt nord i Tyskland.

Før det skal Gøran Johannessen kjempe om en topplassering både med GOG på tabellen (er nummer to nå) og på toppscorerlisten i dansk liga. 23-åringen fra Stavanger har scoret fjerde mest og har en uttellingsprosent på 56 på avslutningene.

– Jeg sjekker ikke så mye statistikk, men vil gjerne ligge på 60. Alt over 50 er godkjent, mens 60 er veldig bra, sier Gøran Johannessen til VG.

Han snakker mye om å ta nivåene, både i klubb og på landslag, trinn for trinn. Lagkamerat Henrik Jakobsen i GOG tror Johannessen trenger trygghet for å kunne blomstre. Etter halvannet år i Svendborg har han fått det.

Vrakes igjen søndag: Hykkeruds brutale EM-nedtur

– Komplett spiller

– Første året var det litt tilpasning. Det siste halvåret er han blitt en komplett spiller. Som mann-mann-spiller offensivt, er han beste spilleren der i dansk liga, uten tvil, mener Henrik Jakobsen – muskelmannen på strek som faktisk blir utfordret i styrkerommet av Johannessen når det skal løftes med bena.

I knebøy tar Gøran Johannessen 185 kilo. Eksplosiviteten hans er varemerket.

– Han har ekstremkvaliteter der. Han skal få mer og mer spilletid, garanterer landslagssjefen.

Mer og mer tyngde er det også blitt siden overgangen til Danmark. Johannessen – som tok kokkelinjen på videregående – anslår at han har lagt på seg seg fem-seks kilo i GOG og er nå oppe i 98 kilo.

– Mye hardt arbeid og mye styrketrening. Jeg vil gjerne opp på 100-tallet for å bli en bedre forsvarsspillere. Det kan være greit å ha når du møter strekspillere på 120 og bakspillere på 110, som Karabatic (Frankrike). Det vil nok absolutt trengs i Tyskland, tror Johannessen.

Denne artikkelen handler om