LAGKOMPISER OG DUELLANTER: Nikola Karabatic og Sander Sagosen er blant verdens beste håndballspillere. Ikke rart det knyttes forventninger til dem når de møtes i EM.
LAGKOMPISER OG DUELLANTER: Nikola Karabatic og Sander Sagosen er blant verdens beste håndballspillere. Ikke rart det knyttes forventninger til dem når de møtes i EM. Foto: Delebekk, Bjørn S.

Karabatic om stjerneduellen mot Sagosen: – For meg er han en av verdens beste

Publisert: Oppdatert: 12.01.18 11:42
HÅNDBALL

POREC (VG) Til daglig spiller de side om side mens de herjer i håndball-Europa. Men i kveld er stjerneduoen Nikola Karabatic (33) og Sander Sagosen (22) bitre EM-fiender.

– Han kommer til å gjøre alt for at Norge skal vinne, jeg gjør det samme for mitt lag. Etterpå er vi venner igjen. Det er alltid slik, sier Karabatic til VG.

Den 29. januar i fjor sto Sagosen på parketten i den franske hovedstaden Paris, klar for å spille VM-finale mot nettopp Frankrike. På motsatt banehalvdel sto flere av dem som skulle bli hans nye lagkamerater.

Kontrakten med PSG var allerede inngått, sommeren 2017 skulle Sagosen bli en del av den franske gigantklubben. Der ville han bli lagkompis med noen av verdens aller største håndballstjerner. Ekspertene mente overgangen var et godt steg videre i Sagosens karriere, men de mente også han ville trenge tid på å spille seg inn på laget.

Vil du heie på håndballgutta? Send inn ditt heiarop - så brøles det ut på stadion

Et halvt år senere, med fasiten i hånd, er det bare å slå fast følgende: Sagosen tok PSG med storm.

– Han er talentfull. Han er 22 år, og har allerede vist store kvaliteter og prestert på høyt nivå. For meg er han en av verdens beste, sier Karabatic.

Fikk du med deg? Reagerer på Idrettsgalla-nominasjon uten Sagosen

– Gått fort

Sagosen har ikke bare brukt det siste halvåret på å spille seg opp som en viktig brikke i PSG, han har henvist en av verdens aller beste spillere, danske Mikkel Hansen, til benken.

– Det har gått fortere enn jeg hadde trodd. Jeg trodde ikke jeg skulle komme inn der og få spille 50–60 minutter i hver kamp. Det er mange om beinet i en slik klubb, og alle vil spille. Ingen er fornøyd med å sitte på benken, sier Sagosen til VG.

VGs topp 100-kåring: Sagosen nummer fire

«Alle» rundt trønderen ser at han har utviklet seg etter at han reiste til PSG. Det vet han selv også:

– Jeg håper jo at det ikke er bare jeg selv som ser det. Å spille i en slik klubb er ganske fantastisk. Vi har som mål å vinne alt vi er med på, og det er jo det som gjør det moro å spille håndball. Jeg er på riktig sted, sier Sagosen.

Det er for øvrig ikke bare Sagosen som har planer om å slå til mot Frankrike i kveld. Sjekk hva Espen Lie Hansen sier om kampen:

Lover å ikke bære nag

I går kveld reiste den norske 22-åringen sammen med resten av det norske laget bort i kamphallen, Zatika Sports Centre. Omtrent samtidig ladet Karabatic opp sammen med det franske laget i en liten hall i kjelleren på spillerhotellet i Porec.

Til daglig spiller Sagosen med flere av de franske stjernene i PSG. Nå bor de på samme hotell i Kroatia, som motstandere.

– Vi tuller med hverandre når vi møtes på hotellet, og er gode venner. Men når vi går på banen er det 60 minutter med full krig, som om jeg ikke kjenner dem, og ikke vet hvem de er. Men når sluttsignalet går, har vi respekt for hverandre, «shaker hands» og er venner igjen, sier 22-åringen.

– Jeg skal ikke bære nag om Sander vinner. Og jeg tror ikke han gjør det med meg heller, smiler Karabatic.

PS! Norges åpningskamp i EM går klokken 20.30 fredag kveld. Kampen kan du se hos TV 3, eller følge den LIVE hos VG.

Her kan du lese mer om