Lunde-erstatter med redningsprosent på 50 etter pause

SOLID: Silje Solberg reagerte slik etter én av sine ti redninger etter pause mot Brasil torsdag kveld. Norge vant kampen greit etter en god andreomgang. Foto:Scanpix,

Solberg: - Vi kjørte over dem

(Brasil-Norge 27-31) Først ble håndballjentene løpt i senk av de regjerende verdensmesterne. Så stengte Silje Solberg (24) målet - og alt snudde.

Artikkelen er over fem år gammel

Fra å ligge under med tre mål mot Brasil til pause, vant Norge til slutt med fire.

- Vi brukte farten og kjørte over dem, oppsummerte målvakt Silje Solberg overfor TV 2 like etter kampslutt.
Nora Mørk var både råsterk og skuddsikker. I likhet med Veronica Kristiansen hamret hun inn seks mål.
Råest etter pause, var likevel Solberg. Hun kjemper med Kari Aalvik Grimsbø om å være Thorir Hergeirssons førstevalg når en gravid Katrine Lunde mister EM i vinter.
Torsdag kveld noterte Solberg seg for en redningsprosent på mildt sagt imponerende 50 i andreomgang.

- I førsteomgang har vi mye å jobbe med, men etter pause er vi perfekt. Vi viste at vi kan mot de beste, sier hun.

- Hva skjedde?

LANDSLAGSSJEF: Thorir Hergeirsson. Foto:Claus Fisker,NTB scanpix

- Vi spilte bedre bakover. Det var lettere for meg å stå der. Vi hadde god fart, og det virket ikke som om Brasil orket mer.

Norge skuffet stort i fjorårets VM i Serbia: Tap for vertsnasjonen i kvartfinalen resulterte i en femteplass. Brasil derimot, vant til slutt hele mesterskapet.

Nå skal den norske VM-innsatsen revansjeres i EM i desember. Mesterskapet spilles i Ungarn og Kroatia, og de norske håndballjentene åpner mot Romania 7. desember.
Torsdag kveld viste mannskapet til Thorir Hergeirsson et lavt bunnivå før pause - men et tilsvarede solid nivå etter hvilen.
I førsteomgang ble Norge regelrett løpt i senk: 8 av Brasils 16 mål kom på kontringer.

«Hold i gang! Hold i gang! Tålmodighet! Har dere glemt kampmålet om returløp?» sa Thorir i en timeout tidlig i kampen.

– Vi hadde en alvorsprat i pausen. Vi snakket om å kutte ut de dumme feilene (13 bortkastede norske baller i 1.-omgangen), sier Nora Mørk til NTB.

– Vi har blitt et år eldre, og det håper jeg man ser ute på banen. Og ungdomsrekka var jo meget god mot slutten, sier hun.
I andreomgang åpnet Norge derimot i turbofart, og ledet på et tidspunkt kampen med fem mål. Brasil sparte også flere av sine antatt beste i deler av omgangen.

- Selv om vi har et ferskt lag, så må vi bry oss om når vi slurver så mye som vi gjorde. Vi gjorde for enkle feil fremover, vi var for naive i pasningsspillet. Det var åtte kontringsmål i mot. Det er for mye. Vi må sette sjansene og være nøyaktige i de nest siste pasningene, sier landslagssjefen til TV 2.
PS! Norge fortsetter mot Frankrike lørdag og Danmark søndag i Golden League.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder