Mesterskapsdebutanten hylles av alle

Hergeirsson om lillesøster Riegelhuth: - Norges råeste skytter fra distanse

HÅNDBALL

Ny pauseprat hevet keeperspillet til Silje Solberg

DEBRECEN (VG) (Spania-Norge 26-29) Mesterskapsdebutant Betina Riegelhuth (27) kastet opp for to dager siden. Lørdag kveld imponerte hun alle etter storspill mot Spania.

Publisert: Oppdatert: 13.12.14 21:30

Riegelhuth spiller sitt første mesterskap for Norge. Det var det ikke lett å se etter håndballjentenes fjerde strake EM-seier i Ungarn.

For 27-åringen sto til slutt bokført med syv scoringer på ni forsøk.

Gang på gang hamret hun ballen i mål fra distanse. Ikke verst for et spiller som to døgn tidligere ble isolert fra resten av troppen etter å ha kastet opp.

- Det var ingen stor dag i går. Det var en rolig dag der jeg spiste godt og bygde meg opp igjen. Men jeg var litt usikker på hvordan dagen i dag skulle bli. Det var gøy å få bli med, og å få bidra, sier Riegelhuth til VG.

VG+: De 20 største håndballegendene - dette gjør de i dag (krever innlogging)

Hun fremsto som lettet en liten halvtime etter kampslutt lørdag kveld. Smilet satt løst i praten med norske journalister.

Samtlige spillere VG pratet med trakk frem navnet til Betina Riegelhuth når de skulle fortelle hvem som hadde imponert dem mest.

- Hun gjorde det så sykt bra. Hun kom utpå og tenkte ikke på noe. Hun slappet bare av og satte ballene i mål. Hun hjalp oss inn i kampen. Det siste målet i førsteomgangen – hun skjøt jo nesten fra midten! Hun var ekstremt viktig i dag, sier Camilla Herrem.

- Betina, måten hun kom inn på og var uredd, det var gøy å se på. Jeg blir stolt! gliser Heidi Løke.

Sjekk VG-børsen:Slik spilte de norske spillerne

Veronica Kristiansen var ikke mindre imponert:

– Betina Riegelhuth - herregud! Hun kommer rett fra spysyken og bare dunker inn skudd på skudd. Det bor mye i henne og nå får hun vist det frem, sier hun.

Også landslagssjef Thorir Hergeirsson nevnte 27-åringen, som er lillesøster til langt mer rutinerte Linn-Kristin Riegelhuth Koren.

- Landets råste skytter fra distanse, lød dommen fra Hergeirsson.

Banens beste

Riegelhuth spilte til en 8-er på VG-børsen og ble dermed kåret til banens beste – i sin 25. landskamp for Norge.

- Du virket ikke nervøs ute på banen?

- Jeg har fått en god start på kampene jeg har spilt og prøver å ta med meg det. Det er lettere å tenke på den biten, sier hun.

- Hvordan opplevde du sluttminuttene i dag?

- Det er bedre å spille enn å sitte på benken å se på. Man må prøve å tenke taktisk underveis og forsøke å konsentrere seg om oppgavene man har.

VG Live:Slik var Spania - Norge

- Hva slags følelse har du når du legger deg i kveld?

- Jeg er veldig glad. En kjempebra lagseier, og jeg har en god følelse med tanke på min egen innsats også.

- Du er landets råeste distanseskytter ifølge Thorir Hergeirsson?

- Det er jo veldig hyggelig å høre. Det gjør også at jeg sover godt i natt, smiler Riegelhuth.

Pauseprat hevet Solberg

Mot Danmark sist leverte keeper Silje Solberg en fantastisk andreomgang - etter å ha fått et konkret råd fra keepertrener Mats Olsson i pausen.

Mot Spania skjedde det på nytt. Ved halvspilt kamp hadde Norge sluppet inn 16 baklengsmål. Mye på grunn av dårlig forsvar, men heller ikke Solberg var på topp.

I pausen fikk hun imidlertid et råd fra Olsson:
Jeg snakket med Mats i pausen, som sa at jeg burde gå ett skritt ut fra mållinjen for å rekke frem til nærskuddene deres. Det var en veldig god pauseprat i dag.

- Fortell litt om hvordan dere to jobber sammen?

- Mats sitter på tribunen under kampen, da får vi ikke pratet stort. Men han noterer underveis og han er utrolig dyktig til å se detaljer. I pausen snakker vi sammen, og i dag ble vi enige om at dette er en god idé.

- Praten var avgjørende i dag?

- Ja, det synes jeg. Vi fikk mer kontroll. I førsteomgang rakk jeg ikke helt ut.

- Hvordan var slutt minuttene?

- Jeg forsøkte ikke å se på måltavla for å holde fokus. Men det er gøy å stå der. Dette var en skikkelig lagseier, sier Silje Solberg til VG.

PS! Norge møter Polen på mandag og Ungarn onsdag. En eventuell semifinale spilles i Budapest fredag.

Her kan du lese mer om