Norge spiller for å møte Tyskland i åttedelsfinalen

TATT HARDT: Her har Heidi Løke nettopp blitt revet ned at Romanias Valentina Ardean Elisei. Etterpå ble det munnhuggeri, mens dommeren dømte norsk straffe og utvisning. Foto: Bjørn S. Delebekk , VG

Løke ble hissig: – Se på skjermen!

FREDERIKSHAVN (VG) Her blir Heidi Løke hissig etter ufint spill av Valentina Ardean Elisei, og «gir» motstanderen to minutter. Fredag kveld spiller den Løke & co. for å få møte Tyskland i søndagens åttedelsfinale.

  • Jostein Overvik

Artikkelen er over fire år gammel

Den norske strekspilleren fikk tett og tøff oppvartning i to ganger tredve minutter. Da Ardean Elisei dro Løke i trøyen kokte det over. Heidi Løke var oppgitt og pekte.

Veronicas «operasjon frekkhet»

– Hun mente hun ikke hadde gjort noe galt. Jeg ba henne kikke på skjermen. Det var tydelig at hun dro meg i trøya, sier Løke som skaffet Norge både straffe og rumensk utvisning.

– Det er sånt som skjer i kampens hete, sier hun etter å ha scoret på sitt eneste skudd.

Det var til gjengjeld en perle av et mål.

– Det spiller ingen rolle at jeg ikke scorer så mye så lenge jeg skaper rom for andre. Men målet var fint. Vi trente på den varianten tidligere på dagen uten forsvar. da var det veldig morsomt å få det til i kamp, sier hun.

Treerbanden bak på banen dro spillet mot venstre, Løke gikk til høyre, før Nora Mørk vred ballen inn til strekspilleren på motsatt side.

Slik spilte Norge

Romania var utspilt.

I kveld møter Norge Spania i Arena Nord. Kampen handler om å kapre 2. plassen i puljen bak Russland. Norge må vinne, Spania klarer seg med uavgjort.

Premien for norsk seier kan vise seg å være stor: Tyskland blir da motstander i kvartfinalen. Hvis de da ikke skulle gjøre seg mot Kongo i dag.

Løke får familien i bursdagsgave

Tyskerne er kommet til VM på et såkalt Wild Card fra det Internasjonale Håndballforbundet. Torsdag lå de under for Sør-Korea ved pause, men klarte utrolig nok å vinne 40-28 etter en forrykende 2. omgang.

Med tap for Spania blir Frankrike eller Brasil motstander i åttedelsfinalen. De møtes før Norges kamp mot spanjolene.

Mer om

  1. Norsk håndball
  2. Håndball-VM

Flere artikler

  1. Norge har slått dem i seks av syv mesterskapskamper: Trener Jorge Dueñas lover spansk revansje i kveld

  2. Kaptein Oftedal om nestenkollapsen: - Kan ikke skje mot Spania

  3. Herrem om Løke: – Hun er en maskin

  4. Norge må ha hjelp fra Ungarn: – Kommer til å hyl-grine

  5. Nesten hele Norge har knust Romania

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder