GOD MOT NEAGU: Silje Solberg var god da hun slapp til mot Romania søndag. Her redder hun fra storstjernen Cristina Neagu.
GOD MOT NEAGU: Silje Solberg var god da hun slapp til mot Romania søndag. Her redder hun fra storstjernen Cristina Neagu. Foto:Vidar Ruud,NTB scanpix

Solberg: - Jeg er klar for hovedansvar

Kari Aalvik Grimsbø ute av EM: - Jeg er skuffet og lei meg

HÅNDBALL

Sprukken menisk konstatert - utelukkes ikke at hun kan komme tilbake

DEBRECEN (VG) Norges Håndballforbund bekrefter at Kari Aalvik Grimsbø (29) er ute av EM etter dagens MR-undersøkelse. Erstatteren Silje Solberg er svært klar for å ta over.

Publisert: Oppdatert: 15.12.14 13:41

VG snakket med Silje Solberg før den endelige beskjeden om Grimsbøs meniskproblem kom i kveld. 24-åringen skulle gjerne stått videre med erfarne Grimsbø og understreker at de «ikke er konkurrenter, men et team». Men samtidig har hun ingen problemer med å ta utfordringen i sitt tredje mesterskap for Norge.

- Jeg er klar for å ta et hovedansvar, svarer hun på VGs spørsmål.

- Jeg gleder meg for å få en stor rolle. Det er veldig gøy å stå i mål nå, sier hun uavhengig av Grimsbøs triste skjebne.

- Føler du deg klar for å stå i en finale?

- Ja. Det er jeg og nå svarer jeg ærlig. Tidligere kunne jeg være nervøs og redd for ikke å stå bra. Slik tenker jeg ikke lenger, sier Solberg. Hun har vært høstsesongens beste keeper i Danmark etter overgangen til Tvis Holstebro.

- Jeg har ikke angret ett sekund på at jeg dro til Danmark. Med Holstebro opplever jeg tøffere kamper hele veien. Det har vært positivt. Dessuten er det mer tid til å slapp av. I Oslo studerte jeg, i Danmark tar jeg bare et fag.

Alt tyder på at mesterskapscomebacket ble kort for Grimsbø, som har stått over EM 2012 og VM 2013 etter at hun i fjor fikk sønnen Sindre. Landslagslege Nils Ivar Leraand utelukker ikke at hun kan bli tatt inn i troppen igjen, men det spørs hvor realistisk det er.

- Akkurat nå er jeg er skuffet og lei meg, for dette kom på et dårlig tidspunkt. Jeg har følt meg i veldig god form, så da er dette ekstra kjipt. Jeg har likevel et håp om at kneet kan bli bedre ganske raskt. Jeg kjente litt smerte i pausen mot Romania, og fikk mer og mer vondt i kneet utover i andre omgang. Nå tar vi en dag om gangen, og ser hva som skjer, sier Kari Aalvik Grimsbø i pressemeldingen.

Emily Stang Sando bli hentet inn i EM-troppen og er etter VGs opplysninger allerede på plass i Ungarn. Hun blir burvokter sammen med Silje Solberg. Stang Sando er til daglig lagvenninne med Aalvik Grimsbø i Team Esbjerg.

- Skader er dessverre en del av håndballen, og de kommer gjerne på ubeleilige tidspunkt. Vi er glade for at Kari gjennom godt spill bidro sterkt til en god EM-start for oss. Vi håper at skaden er kortvarig, og at hun kommer raskt tilbake på banen, sier landslagssjef Thorir Hergeirsson i pressemeldingen.

- Kari har fått en sprekk i menisken, og kan uansett ikke spille håndball de kommende dagene. MR-bildene er til ekspertvurdering i Norge, og svarene derfra, samt Karis tilstand de neste dagene, vil avgjøre om hun eventuelt kan tas inn i troppen igjen, sier landslagslege Nils Ivar Leraand.

Det skjedde med Kristine Lunde-Borgersen, som i en periode var ute med skade under VM i 2009.

Legen legger til at det er mye som tyder på at skaden slo ut i forbindelse med søndagens åpningskamp mot Romania.

Men VG har opplysninger om at hun har kjent «noe» i kneet i en periode.

Les også:- Norge hadde en perfekt dag

Kari Aalvik Grimsbø sto mesteparten av kampen mot Romania i går og fikk karakteren 7 på VG-børsen. Annenmålvakten Silje Solberg spilte de siste ti minuttene og sto også veldig solid.

– Jeg håper Kari er snart tilbake, men er klar for å ta mer ansvar, sier Solberg til VG.

Emily Stang Sando kommer rett inn på laget etter å ha vært på treningsleir i Egypt med klubblaget Esbjerg.

– Hun har hatt en god sesong i Danmark og kanskje stått mer enn Kari der. Emily er en keeper som har utviklet seg stort denne sesongen, sier Mats Olsson til VG. Han har jobbet tett også med henne.

- Denne situasjonen betyr naturligvis at Silje Solberg vil få et større ansvar videre i EM, men samtidig henter vi inn Emily Stang Sando, som har vært med oss på flere samlinger de siste årene. Hun har stått stabilt godt for Esbjerg i år, og er en målvakt i utvikling. Vi skal være offensive i denne situasjonen, og fortsette å vise oss som arbeidslaget Norge, sier Thorir Hergeirsson i pressemeldingen.

Kari Aalvik Grimsbø var direkte avgjørende for Norges OL-gull i London for to år siden. Ellers har Katrine Lunde dominert for Norge de siste årene. Györ-keeperen er gravid og så søndagens EM-premiere fra tribuneplass i Debrecen.

Her kan du lese mer om