HENTES FRA OPPSAL: Amanda Kurtovic skulle egentlig spilt i Danmark neste sesong, men endret raskt planer da Larvik kom på banen. Kurtovic spilte også for LHK da hun vant både VM- og OL-gull i 2011 og 2012. Foto:Gisle Oddstad,VG

Larvik med tre poeng i trekk får signere nye to spillere: Glassverket: – Synes det er rart

Til tross for at klubben er satt under skjerpet overvåking har Larvik hentet inn Amanda Kurtovic og Jenny Osnes Græsholt som erstattere for Linn Jørum Sulland og Linn-Kristin Riegelhuth. Sølvvinner Glassverket skjønner det ikke.

– Jeg synes det er rart. Men Larvik forholder seg til det som er lovlig i Norges Håndballforbund. Reglementet er vanskelig å tolke, hevder sportslig leder og trener i Glassverket, Kenneth Gabrielsen.

Les også: Kurtovic på god vei

KRITISK: Glassverket-trener Kenneth Gabrielsen. Foto:Lise Åserud,NTB scanpix

Han vil ikke utdype uttalelsen noe mer. Gabrielsen mener det ble nok «spetakkel» da han i april sa til Drammens Tidende at «Larvik slipper altfor billig unna».

Minus 10 millioner kroner

Klubben ble reddet fra konkurs 6. mars, men regnskapet for 2014 viser et minus på nesten 10 millioner kroner. Den negative egenkapitalen er enda verre. Larvik ble i begynnelsen av juni ilagt tre poengs poengtrekk neste sesong og satt under skjerpet overvåkning.

Det innebærer ifølge NHFs eliteseriereglement for 2015/16 følgende:

«Klubber som kommer inn under denne kategorien har ikke anledning til å påta seg nye økonomiske forpliktelser. Herunder:
1. å tegne profesjonelle kontrakter med (nye eller fornyede) spillere og trenere.
2. fornye andre avtaler som innebærer nye større forpliktelser».

Fakta er likevel at Larvik har skrevet nye avtaler med Kurtovic og Græsholt.

– Dårlig økonomistyring må ha en konsekvens. Men vi kan ikke ha et regelverk som ikke gir klubber i problemer muligheten til å komme videre. På generell basis håper jeg at Larvik kommer seg på beina, sier håndballpresident Kåre Geir Lio og vil ikke gå nærmere inn på detaljene.

– Sett utenfra så kan jeg skjønne at noen reagerer. Vi har gjort mange ting Glassverket ikke er klar over, påstår klubbens daglige leder, Harald Gaupen.

Klubben har gjennom hele våren jobbet tett med Norges Håndballforbund for å finne løsninger. Larvik er pålagt å rapportere økonomien til forbundet i hvert kvartal.

Les også: Tapte seks millioner på lekeland

– Vi har redusert stallen fra 22-23 spillere til 15-16 og hentet inn Kurtovic og Græsholt på ettårskontrakter. Lønnsbildet er blitt lavere. Vi er jo ikke og står igjen, men det går i riktig retning. Vi har god kontroll på likviditet og regnskap, argumenterer Gaupen.

Glassverket ble denne sesongen nummer to bak Larvik både i serie og sluttspill, men har etterpå mistet landslagsspilleren Veronica Kristiansen til danske FC Midtjylland. Glassverket har prøvd å hente både Linn Jørum Sulland og Betina Riegelhuth, men mislyktes. Landslagsspillerne spiller snart for Györ og Esbjerg.

– Vi klarer ikke å erstatte en spiller som Veronica og er i utgangspunktet svekket, mener Kenneth Gabrielsen. Drammensklubben har fått eliteserielisens uten anmerkninger, men har ikke økonomiske muskler til å hente spillere av landslagskaliber.

USLIPT DIAMANT: Jenny Osnes Græsholt hentes til Larvik fra Nordstrand. Foto:Audun Braastad,NTB scanpix

Amanda Kurtovic har gjort comeback på landslaget denne våren og viste lovende takter under samlingen i Brasil i første halvdel av juni.

– Bildet ville sett annerledes ut hvis Larvik hadde mistet to spillere på høyresiden. Da kunne det blitt jevnt. Det blir det ikke nå. Larvik kommer til å vinne som de vil neste sesong også. Kurtovic er en spiller som har vist hva hun er god for og Jenny Osnes Græsholt er en uslipt diamant på høyrekanten. Hun vil blomstre i Larvik. De er ikke vesentlig svekket, mener Kenneth Gabrielsen.

Det tror heller ikke Byåsens daglige leder Torbjørn Balstad. Trøndelags gamle storklubb har ingen ambisjoner om å utfordre Larvik før 2016/17-sesongen.

– Jeg tror signeringene til Larvik er innenfor håndballforbundets matrise. Det blir spennende å se hva som skjer etter den kommende sesongen, sier han.

Til våren går kontraktene til flere nøkkelspillere ut – som Gro Hammerseng-Edin og Nora Mørk.

Larvik-leder Harald Gaupen bekrefter at klubben i løpet av kort tid vil skrive ny kontrakt med Karoline Dyhre Breivang. Men korsbåndskadede Tine Stange er det ikke lenger plass til. De utgående kontraktene til de to gravide veteranene, Isabel Blanco og Trine Rustad Albertsen, er heller ikke blitt fornyet.

ULIK SKJEBNE: Karoline Dyhre Breivang (til venstre) får fortsette i Larvik, mens Tine Stange (til høyre) må finne seg en ny klubb. Her jubler de to tidlighere landslagsspillerne for NM-gullet i 2013. Foto:Frode Hansen,VG

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder