- ROLIG: Bjarte Myrhol føler seg trygg på at han skal bli frisk etter å ha fått diagnosen testikkelkreft. Foto: Scanpix

Bjarte Myrhol rammet av testikkelkreft

(VG Nett) Ting skjedde fort da Bjarte Myrhol (29) for bare en uke siden fikk den sjokkerende beskjeden om at han har testikkelkreft.

ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

Norges kanskje beste mannlige håndballspiller ble operert sist fredag - og har allerede fått avklart at kreften ikke har spredt seg videre i kroppen.

- Det var et sjokk å få beskjeden og jeg har selvsagt hatt noen kjipe stunder. Men prognosene er veldig gode og forskningen er kommet langt. Jeg ser ikke på dette som en kamp. Jeg er helt rolig og sikker på at det skal gå bra, sier Myrhol til VG.

- Men håndballen blir sekundær. Nå handler det om å bli frisk, sier Oslo-mannen.

Samleside: VG Nett følger håndball

Artikkelen fortsetter under bildet.

Les mer om Bjarte Myrhol i dagens VG. Foto: Faksimile fra VG 18. august.


Han spiller for toppklubben Rhein-Neckar Löwen i Mannheim i den sørvestlige delen av Tyskland. Gjennom lagets to leger fikk han oppleve tysk effektivitet på sitt beste.

- Jeg kjente smertene en gang på vårparten, men de forsvant igjen uten at jeg kontaktet lege. Forrige tirsdag kom smertene tilbake. Etter det har ting skjedd veldig, veldig fort.

I løpet av tre dager var Bjarte Myrhol operert på det offentlige sykehuset i Mannheim.

Sportsinteressert? Følg VG Nett-sporten på Facebook!

Bjarte Myrhol har de siste sesongene bygd seg opp til en av verdens beste håndballspillere. Han leverte et stort VM i Sverige for syv måneder siden og var en viktig brikke da hans tyske klubb ble nummer fire i Champions League sist sesong.
Nå vet han ikke helt når karrieren fortsetter. Den første av to kurer med cellegift ser ut til å starte 29.august. Hver kur vil vare i tre uker.

- Jeg er helt sikker på å komme tilbake på banen, men vet ikke helt når. Kanskje kan jeg være tilbake 1. november, men det er vanskelig å si. Det tar 6-7 uker å komme gjennom cellegiften. Jeg vet jo ikke hvordan kroppen kommer til å reagere på den.
Norge spiller EM-sluttspillet i Serbia i januar.

Les hele saken i VGs papirutgave torsdag!

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder