GÅR IKKE VIDERE: Glenn Solberg (til venstre) fortsetter ikke som landslagstrener under Christian Berge. VM-kvaliken mot Slovenia blir hans siste kamper.
GÅR IKKE VIDERE: Glenn Solberg (til venstre) fortsetter ikke som landslagstrener under Christian Berge. VM-kvaliken mot Slovenia blir hans siste kamper. Foto: Jon Olav Nesvold NTB scanpix

Christian Berge mister assistenten etter VM-kvaliken: Glenn Solberg slutter på landslaget

HÅNDBALL

Landslagssjef Christian Berge (42) mister sin nærmeste medarbeider. Trener Glenn Solberg (44) vil konsentrere seg om den nyopprykkede eliteserieklubben St. Hallvard.

Publisert:

Solberg fornyer ikke kontrakten som går ut i august. VM-kvaliken mot Slovenia i juni blir hans to siste kamper med Norge.

– Jeg vil konsentrere meg om St. Hallvard. Vi har et ungt lag som er i stor utvikling. Vårt mål er å utvikle lokale talenter til nasjonale helter. Jeg gleder meg til å trene klubben videre, sier Glenn Solberg til VG.

Håndballjentene: Gir Riegelhuth Koren en OL-sjanse

Christian Berge måtte avslutte som klubbtrener for Elverum da han ble landslagstrener, mens forgjengeren Robert Hedin etter en periode som både Aalborg-trener og landslagstrener ble tvunget til å avslutte engasjementet i Danmark. Nå skjer det samme med Solberg – selv om han ikke er landslagssjef.

– Jeg har ingen problemer med det selv om det er andre trenere som både trener landslag og klubber i Champions League. NHF har regler på at du ikke kan trene klubblag som landslagstrener. Det er helt greit for meg, sier han.

EM-trekningen: Bra for Norge

Han startet for noen år siden med rekruttlandslaget og ble etter hvert hentet inn som Christian Berges assistent sammen med Zeljko Tomac. I kampene har Solberg styrt forsvarsspillet, mens Berge har hatt hovedansvaret for Norges angrep.

– Det har vært en fantastisk tid, mener Solberg – som har en stor spillerkarriere bak seg med spill både for spanske Barcelona og det tyske topplaget Flensburg.

I januar fikk håndballgutta sitt gjennombrudd og tapte EM-semifinalen for gullvinner Tyskland etter ekstraomganger. I april klarte Norge imidlertid ikke å kvalifisere seg til OL i Rio. Kroatia ble altfor sterke.

– Det har vært en utrolig morsom reise å være med på. Det startet i 2012 med rekruttlandslaget, gode prosjekter og mye utvikling. Jeg setter stor pris på tiden som har vært og er innstilt på å avslutte dette på best mulig måte mot Slovenia, sier han og har bidratt til jobbe frem nye stjerner som Christian O'Sullivan, Kristian Bjørnsen, Harald Reinkind og Magnus Jøndal.

Sluttspillet: Fem strake gull til Elverum

Glenn Solberg både startet og avsluttet sin spillerkarriere på toppnivå i Drammen HK. Nå blir hans klubbens motstander med St. Hallvard fra nabokommunen Lier. Solberg var innom klubben for noen år siden, men har det siste året ført dem til et overraskende opprykk til i Grundigligaen

Her kan du lese mer om