NYBAKTE FORELDRE: Einar og Linn-Kristin Riegelhuth Koren ble 22. desember mor til en jente. Her er ekteparet sammen etter at de begge hadde vunnet NM-gull i 2011.
NYBAKTE FORELDRE: Einar og Linn-Kristin Riegelhuth Koren ble 22. desember mor til en jente. Her er ekteparet sammen etter at de begge hadde vunnet NM-gull i 2011. Foto: Jørgen Braastad , VG

Mamma Riegelhuth Koren vil til OL

HÅNDBALL

Barnet til håndballparet Linn-Kristin og Einar Riegelhuth Koren kom rett før jul. Mamma er allerede tilbake i trening. Med klare ambisjoner om å spille OL i august.

Publisert:

Bare to dager etter at Norge tok VM-gull fikk Linn-Kristin Riegelhuth Koren sitt gull. Og den beste julegaven hun kunne få på bitte lille julaften 22. desember: Hun ble mor til en jente.

Marit Bjørgens fødsel fire dager senere ble en stor sak i media, mens høyrekanten, med åtte mesterskapsgull for Norge, fikk ha den store begivenheten i fred.

Les også: Marit Bjørgen ble mamma

Men nå bekrefter «Linka» til VG.

– Alt går bra med oss alle og vi nyter tiden, skriver hun i en sms.

Håndballgenene skulle i hvert fall være i orden. Linn-Kristin (31) og Einar (31) har til sammen spilt 322 ganger for Norge. Paret har vært sammen i en årrekke og giftet seg i 2011. Einar Riegelhuth Koren har lagt opp og jobber nå som lege.

Mandag var Linn-Kristin Riegelhuth Koren på Larvik-treningen og viste frem sitt nye midtpunkt til lagvenninnene.

Også Lunde ble mor: Fødte i 2. omgang

– Babyen skapte god stemning. Som alltid. Vi har hatt mange barnefødsler i laget. 6-7-8. Jeg har mistet tellingen, ler trener Tor Odvar Moen.

Tirsdag var den nybakte mammaen selv tilbake i trening. Hun gjorde unna sin første økt med bekkenbunnstrening på Olympiatoppen i Oslo.

– Det blir spennende å se hvor fort kroppen er tilbake. Jeg håper å være i full kampaktivitet i overgangen februar/mars. Må ta et steg av gangen, men satser mot OL, melder Riegelhuth Koren.

Hun har spilt to OL-finaler og vant begge. Den supereffektive Linn-Kristin Riegelhuth står notert med 12 mål på bare 14 skudd i de to avslutningskampene mot Montenegro og Russland i 2012 og 2008.

– Hun ser sprek ut, mener Larvik-treneren.

Heidi Løke mener: – Ingen ting er vondt etter en fødsel

– Men dette er jo fortsatt veldig ferskt. Vi får se hvordan det utvikler seg. Mars var en måned vi snakket om da vi i høst så på terminlisten sammen, sier han.

OL i Rio åpner bare syv og en halv måned etter at «Linka» fikk sitt første barn. Hun har totalt 227 dager på å komme i form til årets største håndballbegivenhet.

Katrine Lunde hadde litt bedre tid – 280 dager – etter at hun fikk sin datter i slutten av februar. Men Norges klassemålvakt siden 2002 ble ikke tatt ut til VM i Danmark ni måneder etter barnefødselen.

Lunde om vrakingen: – Jeg er veldig, veldig skuffet

Så får tiden vise om historien blir annerledes for Linn-Kristin Riegelhuth Koren, som bare har mistet to av 15 håndballmesterskap for Norge siden 2003. Hun gjorde kjempesuksess med 10 mål på 10 skudd da EM-gullet ble sikret for et drøyt år siden, men har ikke spilt for Norge siden 28. mars i fjor.

Hun var allerede gravid da hun avsluttet sesongen for Larvik med å score syv mål i den avgjørende sluttspillfinalen mot Glassverket 20. mai. Siden har Riegelhuth ikke trent håndball, ifølge Tor Odvar Moen. Han sitter med inntrykket av stjernekanten har holdt seg i god form under graviditeten.

– Jeg tror hun har trent alt det hun har kunnet, sier treneren.

Her kan du lese mer om