FORTSATT I RIO: Håndballjentene kom seg ikke hjem fra OL. Fra venstre ser vi Marit Malm Frafjord, Amanda Kurtovic, Camilla Herrem og Stine Bredal Oftedal på landemerket Sukkertoppen et par dager før mesterskapet startet.

FORTSATT I RIO: Håndballjentene kom seg ikke hjem fra OL. Fra venstre ser vi Marit Malm Frafjord, Amanda Kurtovic, Camilla Herrem og Stine Bredal Oftedal på landemerket Sukkertoppen et par dager før mesterskapet startet. Foto: Erik Johansen NTB scanpix

Kom seg ikke hjem: Fugl i flymotoren skapte trøbbel for håndballjentene

Birkeland i håndballforbundet: – Det er nok mange som lengter hjem

De norske bronsejentene skulle egentlig fløyet hjem fra OL tirsdag formiddag, men en fugl i flymotoren satte en effektiv stopper for den planen.

Lillian Holden
ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

– Vi vet ikke helt hva som skjer. Vi fikk bare beskjed om at flyet var kansellert og at alt annet var fullt. Vi aner ikke når vi drar av gårde, om det blir i kveld eller om vi må være her i flere dager... Så her er vi, sier en lattermild Stine Bredal Oftedal til TV 2.

De norske håndballjentene tok OL-bronse på lørdag, og feiret med bankett etterpå. Deretter hadde de et par dager på seg før de etter planen skulle fly hjem i går.

Slik gikk det ikke. TV 2 melder i dag at flyet deres skal ha fått en fugl i motoren da det var på vei til Brasil. Det skal ha skapt såpass mye trøbbel at flymaskinen til slutt ble stående på bakken i Rio.

Så du denne? Slik feiret håndballjentene bronsen

Venter på løsning

Håndballjentene rakk imidlertid å komme seg til flyplassen på tirsdag, sjekke inn og til og med gå til boarding - men så ble hele flygningen kansellert. Da alle andre fly var fulle, endte det med at den norske bronsegjengen rett og slett måtte returnere fra flyplassen igjen.

Turen gikk deretter tilbake til det samme området som de hadde bodd i under OL. Nå vet de ikke helt når de kommer seg hjem, siden flyvningene fra Brasil stort sett er stappfulle nå i dagene etter at lekene er avsluttet.

– Nå får vi bare shoppe litt og finne på andre ting. Vi krysser fingrene for at det ordner seg, men alt er fullt. Det kan ta noen dager, men vi sitter klare på Internett og sjekker mailen hele tiden, sier Oftedal til TV 2.

Artikkelen fortsetter under bildet!

Les også: – Jeg gråt hver gang noen klemte meg

Mister verdifulle fridager

Jentene tar flytrøbbelet med fatning, men ifølge et Instagram-bilde som Camilla Herrem har lagt ut, er det særlig én ting som gjør forsinkelsen irriterende:

De fleste håndballjentene hadde sikret seg noen fridager etter OL for å være sammen med familie og venner før sesongen starter igjen for fullt.

«Takk te fuglen som gjor at me fortsatt må ver i Rio. Snakkes de få fridagene vi hadde før ny sesong starte», skriver Herrem under bildet sitt, som viser hotellrommet hun nå bor på.

Heidi Løke: Utelukker ikke OL 2020

VG har snakket med Kirsten Birkeland, som er kommunikasjonssjef i håndballforbundet. Hun forteller at det ikke er noe nytt ennå om når bronsejentene kommer seg hjem.

– Vi får info når de får ny flytid, sier hun.

– Tar de det med fatning?

– Jeg har ikke snakket med spillerne. Laget bor på et hotell ved stranden, og har det greit. Men det er nok mange som lengter hjem. De fleste skal i gang i igjen i klubblaget denne eller neste uke, sier Birkeland.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder