TRENER FOR FULLT: Bjarte Myrhol hevder han blir spilleklar til lørdagens kamp mot Polen. Foto: Vidar Ruud , NTB scanpix

Myrhols siste sjanse til å oppfylle sin store drøm

Norge er allerede uhyre nær ved å ha sikret OL-kvalifisering

KRAKOW (VG) Bjarte Myrhol (33) har opplevd mye i sitt håndball-liv, men aldri et OL. Med Norges storspill i EM har han fått en gyllen sjanse til å oppfylle en livslang drøm.

Lillian Holden
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Å spille i OL har vært min største drøm gjennom karrieren. Jeg også skjønner jo at jeg ikke har så mange år igjen, sier Myrhol til VG med et smil.

Strek-veteranen fikk en brutal start på EM da han allerede ti minutter ut i åpningskampen mot Island måtte gå av med skade. En dyp flenge i hånden har bokstavelig talt satt ham ut av spill gjennom Norges innledende kamper.

Men erstatterne har klart seg gulle godt, og de norske håndballherrene har imponert: Først slo de knockout på håndballgiganten Kroatia, deretter vant de den uhyre avgjørende sistekampen mot Hviterussland med to mål.

Den norske strekspillerens forvandling: Gikk ned fra 130 til 110 kilo

«Friskmeldt»

Dermed var hovedrundespill sikret - første kamp skal gå mot Polen førstkommende lørdag. Det betyr tre hviledager før ny kamp, noe som passer Myrhol bra med tanke på skaden.

– Sjansen for at jeg kan spille på lørdag, er stor. Det ser veldig lovende ut. Men jeg har gått fra å være et førstevalg til å være tredjevalg nå, så fort går det når det er så jevnt i troppen vår, sier han.

– Fire poeng inn i hovedrunden, med dette utgangspunktet er OL-drømmen din blitt mer levende?

– Ja, er den ikke det? Vi må sette oss ned og se på alt som skal til. Jeg har ikke rukket å tenke så mye på det ennå, men det skal bli spennende å se hvor nær vi er.

Svaret på det, Myrhol, er at Norge allerede nå er uhyre nær en kvalikplass. En rekke europeiske nasjoner er allerede klare for kvalik etter å ha prestert godt i VM i Qatar. Det betyr at mange av Norges EM-motstandere allerede har sikret en plass, og blant de som ennå ikke har det, ligger Myrhol og hans lagkamerater best an av alle.

EM-helten kunne gått tapt: – Glad jeg valgte Norge

Bitre tap

Dermed skal mye velte dersom Norge ikke får spilt kvalik. Det betyr en mulighet for å nå OL-drømmen for Myrhol. Men først skal en kvalifisering gjennomføres etter planen.

– Jeg har vært med på å tape OL-kvaliker før, jeg. I 2008 hadde vi et veldig sterkt lag, men da møtte vi en forderdelig pulje, med Frankrike, Spania og Tunisia, mimrer han.

Men kanskje er det nå det kan skje, nå Norge kan greie det.

– Å spille i OL.. Jeg kan ikke beskrive hvor høyt jeg ville verdsatt det.

Sett saken om håndballkjærestene? – Det er et konstant savn

Myrhol er ikke alene om å drømme om en OL-ild i det fjerne. Da Hviterussland var ettertrykkelig slått på tirsdag, var det flere av nordmennene som endelig snakket høyt om muligheten for billett til Rio.

– Å, det hadde vært så moro. Det er jeg utrolig sulten på. For all del, det er gøy med oppkjøring med klubb, men jeg vil mye heller være i Rio i juni og august, sier Christian O' Sullivan til VG med et smil.

– Det er lov å drømme om OL-kvalik nå - det gjorde vi vel egentlig før mesterskapet også. Vi vet at det ligger noen premier der framme om vi er heldige og dyktige, men vi vet også at det blir ekstremt tøft, sier trener Glenn Solberg.

Smertetrøbbelet: Norge-profil måtte sprøyte knærne klare til EM

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder