TIL DANMARK: Espen Lie Hansen ble lørdag presentert som Midtjylland-spiller, og flytter til Danmark etter årets sesong.
TIL DANMARK: Espen Lie Hansen ble lørdag presentert som Midtjylland-spiller, og flytter til Danmark etter årets sesong. Foto: Privat ,

Lie Hansen klar for Midtjylland

HÅNDBALL

EM-profilen Espen Lie Hansen (26) signerte lørdag en toårskontrakt med den danske klubben Midtjylland.

  • Hege Dancke Stølan
  • Knut Arne Hansen
Publisert:

Som VG skrev tidligere denne uken forlater Lie Hansen østerrikske Bregenz til fordel for den danske klubben etter årets sesong.

– Det har vært interesse fra flere klubber, blant annet i Bundesliga, men jeg gikk for dette ganske tidlig, så har ikke brydd meg så mye om de andre klubbene. Midtjylland ønsker å satse på å bli en toppklubb i Danmark, og jeg føler jeg har litt å bevise etter at jeg var i Bjerringbro-Silkeborg, sier bakspilleren til VG.

Midtjylland blir nordmannens sjette klubb på de siste syv sesongene.

– Det er alltid moro å prøve noe nytt, og det er deilig å være norsk i Danmark. Håndballinteressen i Danmark er også veldig bra.

Les også: Frykter smerter ødelegger karrieren

Han er overbevist om at EM-prestasjonen, som endte med en historisk semifinale, er mye av grunnen til interessen rundt seg selv – og hans lagkamerater. Lie Hansen er den fjerde nordmannen som skifter beite etter årets sesong.

Før mesterskapet ble det klart at Christian O'Sullivan er klar for Magdeburg i Tyskland, Kristian Bjørnsen er klar for tyske Wetzlar, mens torsdag ble klart at forsvarskjempen Magnus Gullerud har skrevet under for Grün-Weiss Dankersen-Minden.

– EM har nok mye å si. Det er det beste utstillingsvinduet for håndballspillere. Gjør man det godt der, blir det lagt merke til, sier han.

Fikk du med deg dette? Norge søkte ikke om å få OL-kvalik på hjemmebane

Nå skal han fullføre sesongen med Bregenz i Østerrike og spille OL-kvalifisering for Norge, før han flytter til Danmark.

– OL-kvalifiseringen i Danmark blir en tøff helg. Spiller vi opp mot vårt beste, er alt mulig. Det handler om å slå Kroatia, vi er gira på revansje etter tapet i bronsefinalen i EM. OL hadde vært utrolig morsomt, det er noe av det største man kan være med på som idrettsutøver.

Her kan du lese mer om