BLYTUNGT: Nikola Karabatic og resten av de franske stjernene måtte gå ut av EM-åpningen med bøyde hoder. Portugal var best. Foto: Bjørn S. Delebekk, VG

Frankrike gikk på dramatisk smell: Tapte for Portugal

TRONDHEIM (VG) (Frankrike-Portugal 25–28) Frankrike og Nikola Karabatic fikk den verst tenkelige starten i Norge EM-gruppe.

  • Jostein Overvik
  • Christina Paulos Syversen
  • Bjørn S. Delebekk (foto)

Det er alltid tøft å starte et mesterskap med tap, sier Nikola Karabatic til VG etter den skuffende mesterskapsåpningen i Trondheim.

Mange har advart for de fremgangsrike portugiserne som slo Frankrike med seks mål også i EM-kvalifiseringen. Noe helt annet er det å slå Frankrike i mesterskap. Med seier over Bosnia-Hercegovina kan Norge slå de seiersvante franskmennene ut av EM med seier søndag.

– Vi får analysere denne kampen og forsøke å slå tilbake mot Norge. Det er allerede en nøkkelkamp for oss hvis vi ikke vil reise hjem tidlig, sier Karabatic.

– Hvordan blir det på møte Norge på deres hjemmebane?

– Det vil bli enda tøffere nå, svarer PSG-stjernen kort.

Portugal ledet 22–19 12 minutter før slutt. Romain Langarde holdt Frankrike inne i kampen. Frankrike hadde uavgjort fem minutter før slutt, men til slutt ble det for tungt. Da var den største stjernen, Karabatic, for lengst satt på benken for godt.

les også

Her ble Sander Sagosen best: Takker mamma og pappa

Andre Gomes dundret inn 26–25 for Portugal før både forsvarssjef Ludovic Fabregas og veterankanten Michael Guingou røk på utvisninger i kampens nest siste minutt.

Frankrike gjorde hele 13 feil i kampen og slet tungt med å finne ut av Quintana. Portugals bebrillede playmaker Rui Silva terroriserte det franske forsvarsspillet med intensitet og gode pasninger, mens venstrekanten Diogo Branquinho ble toppscorer med sine fem mål.

– Vi vet at Portugal spiller bra. De slo oss i kvalifiseringen og vi visste at de kunne gjøre det igjen. De utnyttet feilene våre, spesielt i første omgang, sier Karabatic.

– I andre omgang ble vi hengende bak. Vi klarte å komme tilbake, men vi mistet grepet. Vi tok to to-minuttere helt på slutten og da endte det slik.

BANENS STØRSTE: Portugal-keeper Alfredo Quintano. Foto: Bjørn S. Delebekk, VG

Dermed satte Joao Ferraz den siste spikeren i den franske kisten med sin 27–25-scoring. Strekspilleren Alexis Borges satte ballen i tomt mål etter at keeper Alfredo Quintana hadde gjort sin 11 redning for kvelden.

les også

Sykdomsalarmen går i EM-troppen – frykter norovirus

Frankrike og Karabatic tok grep fra start og ledet 6–3. Men etter en timeout kom Portugal sterkt. Karabatic fikk litt hvile på benken og de eksplosive søreuropeerne benyttet anledningen til å gå opp i 11–9-ledelse.

Portugal ledet 12–11 ved pause etter at Andre Gomes hadde imponert stort i angrep og Alfredo Quintana hadde vært banens klart beste keeper.

Mer om

  1. Håndball-EM herrer 2020

Flere artikler

  1. Her får Sagosen seiersklemmen: – Skal ikke undervurdere Frankrike

  2. Legenden Karabatic sier minst mulig om Sagosen

  3. Norge stormer videre i håndball-EM: – Perfekt punktum i Trondheim

  4. Folkebørsen: Abelvik Rød åpnet festen

  5. Erevik ber om pipekonsert i EM: Kaller publikum pinlig

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder