BANENS BESTE: Her jubler Kari Aalvik Grimsbø etter én av 18 redninger mot Frankrike. Hun slapp inn 15 mål. Foto:Claus Fisker,NTB scanpix

Ustoppelig Grimsbø: - Har mer å gå på

Kari Aalvik Grimsbø stoppet «alt» etter pause

(Norge-Frankrike 23-15) Glem gravide Katrine Lunde (34) for et lite øyeblikk: I ettermiddag fremsto Kari Aalvik Grimsbø (29) tidvis som en levende vegg mot Frankrike.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Det lover godt for Norge. For i forrige kamp, mot Brasil, var det Silje Solberg som storspilte. Lørdag kveld toppet altså Aalvik Grimsbø det hele.

Det skjedde hele 792 dager etter OL-finalen i London, da hun spilte for Norge forrige gang.
- Det er betryggende at de står så godt i mål. Solberg var banens beste mot Brasil sist, og Grimsbø er banens beste i dag. Det er viktig å vise at Lunde ikke er den eneste som kan stå for Norge, sier Bent Svele til VG.

TV 2-kommentatoren poengterer likevel at det er forskjell på det å spille treningskamp i oktober og EM-kamp i desember:

- Det blir spennende å se om målvaktene våre klarer å holde nivået oppe når mesterskapet kommer.

Etter pause mot Frankrike stoppet Grimsbø 13 av de 19 skuddene som gikk innenfor stengene. På de første 18 minutten av andreomgangen, scoret Frankrike utrolig nok bare én gang.

- Jeg fikk det ikke med meg før noen nevnte det etter kampslutt. Men jeg må vel være fornøyd med det, gliser Grimsbø til TV 2 etter kampslutt.

Les også:- Sterkere etter fødselen

Lunde borte

Hun har ikke spilt for Norge på over to etter å ha fått barn. Men returen lørdag ettermiddag ble en solid forestilling - i fraværet av Katrine Lunde, som er uaktuell på grunn av graviditet.

RETT HØYRE: Veronica Kristiansen spilte også en god kamp for Norge mot Frankrike. Foto:Claus Fisker,NTB scanpix

Sørlendingen, som mange mener er verdens beste kvinnelige målvakt, mister også EM. Dermed hviler ansvaret på Solberg og Grimsbø i desember.
- Jeg var veldig nervøs i dag. Det er lenge siden jeg var så nervøs sist. Men jeg var ganske trygg på at det skulle gå bra, sier Grimsbø i landslagscomebacket.
Hun spilte på hjemmebane i Esbjerg i dag. Og hun var fornøyd med det hun leverte:

- Man føler at ballen kommer i «slow-motion» mot deg, illustrerte hun.

- Vi er relativt trygge på målvaktene våre. Vi mistet en keeper i verdensklasse, men vi har to stykker som tar nivået. Det er godt å ta med seg, og det ser vi i dag, sier landslagssjef Thorir Hergeirsson til TV 2.

Tar ikke av


Han var smilte over det han fikk se i Danmark lørdag. Åttemålsseier mot Frankrike er solid - spesielt for et norsk lag som mangler flere profiler fra tidligere mesterskap.

Hergeirsson holder likevel bena godt plantet på bakken: Frankrike imponerte de færreste - om noen. Og det er lenge til EM i Ungarn og Kroatia.
At Norge levete en solid andreomgang mot Brasil på torsdag, og fulgte opp med en ny god kamp lørdag, er gledelig - men gir ingen grunn til å feire, ifølge islendingen:

- Jeg har vært for lenge i gamet til å være med på noen sånne lufteturer. Vi er i oktober og det er tidlig for alle lag. Men jeg har sagt at vi får et sterkt lag i fremtiden. Så får vi se når fremtiden kommer, sier Hergeirsson.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder