MYE Å JUBLE FOR: Larvik har vunnet 34 strake kamper denne sesongen. Nå er det klart at klubben overlever økonomisk. Her jubler Gro Hammerseng-Edin for seieren over Györ sist lørdag sammen med Anja Hammerseng-Edin (fra venstre), Karoline Dyhre Breivang, Vilde Ingeborg Johansen og Sandra Toft. Foto:Svein André Svendsen,

Larvik er reddet fra konkurs

Et enstemmig Larvik-styre har vedtatt å fortsette driften med de samme ambisjonene. Det bekrefter klubbens fungerende leder Bård Hoffgård på en pressekonferanse.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

– En flott dag, sier Larvik sportslige leder og trener, Ole Gustav Gjekstad. Han sier at klubben nå vil sette i gang prosessen med de seks spillerne som ikke har kontrakt for neste sesong. Blant dem er Linn Jørum Sulland og Karoline Dyhre Breivang. Tonje Larsen har allerede varslet at hun gir seg etter sesongen.

Larviks pressemelding.

– All honnør til spillerne som har klart å holde sportslig fokus. Spesielt de som ikke vet om de får nye kontrakter, sier han foran søndagens Champions League-kamp mot Viborg i Danmark.

Artikkelen fortsetter under bildet.

USIKKERT: Både Karoline Dyhre Breivang (til venstre) og Linn Jørum Sulland har kontrakter som går ut til våren. Det er usikkert om spillerne med 466 landskamper for Norge, får fornyet avtalene. Foto:Bjørn S. Delebekk,VG

Han kan ikke love at alle får fortsette i klubben. Spillerstallen skal uansett reduseres.

– Vi må tenke på hva som er best for fremtiden, sier Gjekstad til TV 2. Sportssjefen vil ikke gå mer i detaljer. Prosessen med spillerne skal holdes internt inntil ting er avklart.

- Verdens beste håndballjenter

– Det har vært en krevende situasjon, sier Gjekstad.

Han ledet et lag som har vunnet 34 strake kamper denne sesongen.

– Nøkkelen til at vi har fått til dette er at vi har verdens beste håndballjenter, mener Bård Hoffgård.

– Hadde det vært en vanlig bedrift så ville dette gått annerledes. Det blir tøft, men vi kan nå senke skuldrene og jobbe normalt, tror Larvik-lederen etter at redningsaksjonen. Den hadde som mål å gi både fem millioner kroner i friske midler og redusere fem millioner i utgifter.

Larviks ambisjon er fortsatt å være best i Norge og en av de ledende klubbene i Europa. Foran neste sesong forsvinner Gjekstad. Han skal over i forsikringsbransjen. Tor Odvar Moen tar over som hovedtrener. Han ledet også laget de fire siste månedene frem mot seieren i Champions League i 2011.

De første meldingene om Larviks økonomiske problemer kom i august. Klubben måtte kutte fem prosent i budsjettet og skulle spare 1,5 millioner kroner. Det viste seg å være langt fra nok.

HENTET FRA POLEN: Alina Wojtas. Foto:Svein André Svendsen,

28. januar kom meldingen om at Larvik kan gå konkurs. Siden har både styreleder Thor Edvard Mathiesen og direktør Bjørn Gunnar Brun Hansen gått fra borde.

Underskudd: 9,8 millioner

Det ureviderte regnskapet for 2014 viser et underskudd på nesten 9,8 millioner kroner. Den negative egenkapitalen er på hele 11,6 millioner kroner. Og den totale gjelden på 16 millioner kroner.

Klubben har tapt seks millioner kroner på investeringen i Jippi Lekeland, som stengte ved nyttår. Og har dessuten ikke klart å inndrive 4,5 millioner kroner på en mystisk sponsoravtale med en indisk forretningsmann med virksomhet i Singapore.

Likevel ble pengene inntektsført for regnskapet 2013. De positive tallene la grunnlaget for at Larvik foran denne sesongen kunne hente inn hele åtte spillere. Blant dem den danske landslagskeeperen Sandra Toft og den polske stjernen Alina Wojtas. Pluss tidligere landslagskaptein Marit Malm Frafjord og landslagets venstrekant, Sanna Solberg. Sistnevnte ble spilleklar først etter at en privat sponsor betalte overgangssummen til Stabæk.

På grunn av klubblisensordningen kunne Larvik neppe hentet alle spillerne med negative tall i årsregnskapet.

– Vi føler oss ikke lurt, sier organisasjonssjef i NHF, Per Erik Magnussen, til VG.

Konstituert daglig leder Harald Gaupen og resten av klubben har jobbet med ryggen mot veggen i en drøy måned. Han har sett stadig mer lys i tunnelen og klubben styrte mot trygg grunn da Vestfold fylkeskommune 18. februar kom på banen med en redningspakke på bortimot en million kroner.

Klubben har stadig utvidet sin frist for når ting skulle være på plass. Fra 20. til 27. februar og videre til gårsdagens avgjørende styremøte.

Og i dag kom den endelige bekreftelsen på at klubben, som har dominert norsk kvinnehåndball sammenhengende siden 2001/02-sesongen, er reddet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder