VELKOMMEN ETTER: Nora Mørk (til høyre) har avklart fremtiden. Det blir Györ der både Heidi Løke (til venstre), Kari Aalvik Grimsbø (i midten) spiller. Lørdag åpner Norge VM mot Russland.

VELKOMMEN ETTER: Nora Mørk (til høyre) har avklart fremtiden. Det blir Györ der både Heidi Løke (til venstre), Kari Aalvik Grimsbø (i midten) spiller. Lørdag åpner Norge VM mot Russland. Foto: Bjørn S. Delebekk , VG

Nora Mørk får topplønn i Györ

LARVIK (VG) Her seiler Nora Mørk (24) vekk fra Larvik. Nå øker sjansen for at Heidi Løke (33) forblir i Györ. Ungarerne gir Nora Mørk klubbens topplønn. Det skal bety over en million kroner netto, pluss mange andre ytelser.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Jeg ønsker ikke å si noe om Györ nå. Vi får heller ta det på fredag, sier hun om torsdagens store overgangsnyhet. I kveld tar håndballjentene fergen fra vestfoldbyen til Hirtshals. Mens kaptein Stine Bredal Oftedal prøvde kapteinsluen oppe på broen sto Nora Mørk i bakgrunnen sammen med Heidi Løke.

Lørdag venter Russland i Frederikshavn i første VM-kamp. Thorir Hergeirsson sa tidligere i høst at spillerne måtte holde seg unna overgangssaker i VM-perioden. Nora Mørk holdt fristen med noen timer. Hun skrev under for Györ i Oslo for kort tid siden.

Klubbledelsen tok turen for å sikre seg den kvinnelige håndballverdenens kanskje gjeveste signatur. Mørk har selv også snakket håndball med den spanske treneren Ambros Martin.

VG+: Nora Mørk: Perfeksjonisten

– Fokuset på nye klubber ønsker vi ikke i VM. Jeg har ikke hatt noe med dette valget å gjøre. Hun kommer til en god klubb vi samarbeider bra med. Men det er lenge til Györ. Først er det VM, resten av Larviks sesong og så OL, minner Hergeirsson om.

Men når høsten kommer vil Nora Mørk gå svært mye opp i lønn til høsten. For året 2014 står Nora Mørk oppført med en skattbar inntekt på 792.000 kroner. Györ har tradisjon for å stille med fri leilighet og fri bil til spillerne.

Nora Mørk har aldri fokusert på pengene. Etter flere års skademareritt sa hun i 2013 nei til lønnsforhøyelse i Larvik.

– Hadde det vært opp til meg så skulle jeg betalt penger for å spille håndball. Det har vært frustrerende ikke å vite sikkert om jeg kan spille videre. Larvik tilbød meg en ny 3-årskontrakt med høyere lønn, men jeg takket nei. Jeg synes ikke det er fair å skrive ny kontrakt i den situasjonen som har vært, sa Nora til VG den gangen.

Faren Morten Mørk er hennes agent. Han vil ikke kommentere noe rundt pengene. Men bekrefter at andre ting er viktigere.

– Nora er opptatt av å være i en klubb som kan vinne alle turneringer. Vi har snakket med Györ det siste halvåret og synes klubben både har vært profesjonell og veldige hyggelig gjennom prosessen. Dette blir bra for henne, tror Mørk senior. Han bekrefter at interessen har vært stor, men vil ikke kommentere opplysningene om at Vardar fra Makedonia og russiske Rostov-Don også kom med smellfete tilbud.

KLAR KAPTEIN: Stine BredalOftedal tredde på seg kapteines lue ved avgangen fra Norge. Lørdag starter håndbvall-VM. Foto: Bjørn S. Delebekk , VG

Heidi Løke skal ifølge TV 2 ha over en million kroner netto i sin nåværende kontrakt med Györ. Hun må i løpet av januar bestemme seg om hun skal fortsette i klubben. Løke og Mørk har hatt et nært forhold siden de spilte sammen i Aalborg i 2007.

Foran fjorårets EM engasjerte Mørk seg tungt i å få Løke tilbake på landslaget og lyktes.

– Jeg har ikke bestemt meg, sier Løke.

– Men sjansen øker med Nora på plass?

Løke svarer VG bare med et stort smil. I forrige uke ble det kjent at hun er usikker på fremtiden i Ungarn.

Linn Jørum Sulland har ettårskontrakt i Györ. Det er usikkert hva som skjer med henne nå som Mørk kommer inn. I høst fortalte Sulland at Györ var «midt i blinken» for henne. Også VM-keeper Kari Aalvik Grimsbø har spilt for den dobbelte Champions League-vinneren siden sist vinter.

Les også: Nora Mørk: – Jeg er den onde tvillingen

– Jeg gleder meg til å spille med de norske jentene der, oppleve en ny kultur og en ny liga. Det er fortsatt lenge igjen av sesongen og jeg kan love at jeg kommer til å gi alt for Larvik HK ut sesongen, sier Mørk i klubbens pressemelding.

Hun takker etter sesongslutt for seg etter syv sesonger i klubben.

– Det er i Larvik jeg er blitt voksen og det er noe jeg aldri kommer til å glemme. Jeg vil takke alle de fantastiske lagvenninnene mine, styret og hele klubben for den tiden vi har hatt sammen, sier Mørk.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder