FOR RASK: Veronica Kristiansen pasererer Isabell Klein (til høyre) og Luisa Schulze. Norge satte på plass Tyskland i en fartsfylt 2. omgang torsdag kveld. Foto: Trond Solberg VG

Veronica Kristiansen etter ny supertest: - Jeg ble sjokkert

SKI (VG) Hun var god for Norge mot Tyskland. Men Veronica Kristiansen (25) var enda bedre på sprinttesten tidligere i uken. Hun løp 40 meter på 5,02 sekunder.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Jeg ble sjokkert selv. Jeg har slitt med forkjølelse den siste tiden og også hatt ekstremt stor reisebelastning, forklarer hun etter tre scoringer og mye bra spill da Tyskland ble slått 35-28.

Husker du? Olympiatoppen fikk sjokk forrige gang

I fjor trodde ikke testerne på Olympiatoppen superfarten til håndballjentenes venstreback. Hun måtte løpe om igjen. I år forbedret hun ikke bare persen med nye tre hundredeler.

FULL FART: Veronica Kristiansen satte pers med 5,03 på 40 meter denne uken. Foto: Trond Solberg VG

Men økte også spensten på tobenshopp fra 46 cm til 49,8 fra januar til mars. Mjøndalen-jenta er dessuten helt symmetrisk. Like sterk på begge sider. Skuddet hennes ble også målt godt over normal fartsgrense: 97 km/t.

Sjekk Okparaebos spektakulære trappehopp

Olympiatoppen skal ha kalt hennes «fysisk perfekt» etter testene. Hun smiler stort og er tydelig også litt stolt av å teste best på eksplosivitet i et lag som kruttønnene Nora Mørk og Heidi Løke i sentrale posisjoner.

Keeperkampen om OL-plass: – Veldig tøft og veldig kjedelig

– Men det handler om å få omsatt det i spill også. Jeg må få brukt spensten min bedre i spillet. Der har jeg fortsatt litt å gå på, mener hun.

– Fantastisk av «Vicky». Jeg er enig at hun kan utnytte fysikken sin enda bedre, men hun er allerede en fantastisk spiller også, mener Heidi Løke – som dominerte med sine syv mål mot Tyskland.

– For å si det sånn: Det går fort nå, sier landslagssjef Thorir Hergeirsson. Han mener noe av det mest oppsiktsvekkende er at Kristiansen har forberedt seg midt i en tøff sesong. Han sender en takk til klubben hennes, FC Midtjylland.

Fikk du med deg? Trakassering og hærverk i sølvkampen

– Hun har trent vårt og Olympiatoppens opplegg i Danmark og fått grønt lys for det. Positivt. Vi har ofte opplevd noe annet med spillere i Danmark. At de ikke har vært enig in de kravene vi stiller. Danskene er gode i håndball og har litt andre vektlegginger, mener han – åpenbart overbevist om at de norske «vektleggingene» er smartere.

Veronica Kristiansen var Norges beste i forsvar og kom etter hvert godt med i angrepsspillet.

– Det var en løpekamp fra begge lag.

Og ingen håndballspiller løper fortere enn Veronica Kristiansen.

Fra VM: Gråtkvalt Kristiansen – Jeg har ikke ord

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder