REALITY-STJERNER: Nora Mørk (til høyre) og Amanda Kurtovic blir å se i to realityserier neste år. I dag spiller duoen seriekamp for Larvik mot Vipers. Foto: Vidar Ruud , NTB scanpix

Håndballjentene blir reality på TV 2: Nora Mørk: – Viktig å overlate noe til fantasien

Landslagssjefen sa nei i tre år. Men nå blir også håndballjentene realityserie. For Nora Mørk og Amanda Kurtovic blir det dobbelt opp. Også i Larvik er de omgitt av TV-kameraer.

Artikkelen er over fire år gammel

– Vi lever i 2015. Det er nye tider. Det må vi innstille oss på. Samtidig som jeg synes det er viktig å overlate noe til fantasien, sier Nora Mørk til VG.

I dag kan hun score sitt 1000. mål for Larvik når klubben møter Vipers fra Kristiansand i seriekamp. 24-åringen har startet sesongen godt med 50 scoringer på seks kamper.

Les også: Nora tror hun blir klovn

Hun har sett noen filmsnutter av opptakene og tror det blir «kul TV». Nora Mørk har fått en god tone med begge kamerateamene. Ikke minst fordi hun har rett til å si «nei».

– Jeg skjønner at det er interessant å se innsiden både hos håndballjentene og Larvik. Men det må ikke bli slik at folk sier «at nå har vi sett alt av dem». Det skal bli spennende TV, men alle skal ikke vite alt om oss, sier Nora Mørk på full fart inn i sesong der hun også skal avgjøre fremtiden. Kampen blir hard om hennes signatur.

I forkant av Rio-OL

Globus Media lager serien. De har fulgt jentene gjennom denne sommeren. Produsent Anders Sæther har tidligere laget «Sirkus Northug». Planen er at håndballjentene skal bli sportsreality på TV 2 foran Rio-OL til sommeren.

Det kan bli mye håndballjenter på TV i 2016. Fra før er det kjent at produksjonsselskapet Mastiff følger Larvik tett. Serien skal etter sigende sendes på TV 3.

TETT PÅ: Nora Mørk blir intervjuet av Anders Sæther i Globus Media. Foto: Jostein Overvik , VG

– Det har gått greit til nå. Begge kamerateamene er ålreit og ikke så innpåslitne. Jeg kan ha en fin dialog med dem, sier Nora Mørk.

Globus var med på OL-samlingen i Brasil i sommer.

– Vi følger dem rimelig tett og har fått et veldig godt samarbeid med både Thorir og hele laget. Det blir en serie av ganske stort volum, sier Sæther.

Fornøyd med samarbeidet

Det var ingen selvfølge at mannen som er kåret til årets håndballtrener i verden to ganger, Thorir Hergeirsson, skulle gi klarsignal. Han forteller at landslagsledelsen har sagt nei i tre år, men Håndballforbundet har presset på.

– Hadde vi fått bestemme, hadde vi sikkert sagt nei. Men jeg ser verdien i det, sier suksesstreneren.

Les også: Håndballjentene inn i ekstremåret

– Vi har vært et ganske lukket lag og det kommer vi til å bli etter dette også. Dette er «once in a liftetime» så lenge jeg er med, lover han.

Thorir Hergeirsson er fornøyd med samarbeidet, men omtaler samtidig TV-teamet som en «støyfaktor». Treneren har satt bommen ned for VM i desember. I Danmark må produksjonsselskapet delta på vanlig presseakkreditering. Globus får ingen spesialtilgang i garderoben eller på hotellet.

TV 2: – Unik tilgang

Programredaktør Bård Eriksen i TV 2 frykter ikke at håndballjentene blir for distanserte.

– Dette blir nært og godt. Vi har fått en unik tilgang, sier han.

Eriksen var også redaktør for «Iskrigerne», som ble sendt på TV 2 Zebra sist vinter. Han trekker linjene helt tilbake til Ståle Solbakkens legendariske utskjelling av daværende NRK-reporter Pål Gordon Nilsen i dokumentaren «Viktigere enn fotball?» i 2004.

– «Iskrigerne» satte en ny standard for hvor tett det skal være. Det var en «Solbakken-utskjelling» i hver episode. Jeg kan ikke si hvordan håndballserien blir. Men det holder ikke å være på en armlengdes avstand. Det må være ekte og ærlig.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder