GOD: Kristine Breistøl var god for Larvik borte mot Thüringer. Her fra en kamp borte mot Oppsal i våres. Foto: Terje Pedersen NTB scanpix

Larvik vant sesongens første Champions League-kamp

(Thüringer-Larvik 22-25) Larvik tok sin første seier i årets Champions League, men den skulle så gjerne vært med to mål mer.

  • Herman Tinius Folvik

Artikkelen er over to år gammel

– Det var fantastisk artig for denne unge gjengen. Vi tar den første seieren i en kamp som hadde ganske stor betydning for oss. Det gir oss en mulighet til helgen, sier Tor Odvar Moen, Larvik-trener, til VG.

– Det er utrolig viktig å vinne. Vi har hatt noen gode kamper på utebane, som har endt i tap. Derfor er jeg utrolig godt fornøyd med det vi gjør i dag. Det har absolutt blitt bedring fra første kamp, legger Moen til.

Forutsetningene var klare for Larvik før kampen: De burde ha vunnet med fem mål borte mot Thüringer for å gå forbi tyskerne på innbyrdes oppgjør og rykke opp til tredjeplass i gruppespillet. Tredjeplassen gir plass i hovedrunden etter jul.

Det klarte ikke Larvik etter thriller-avslutning, men håpet om avansement finnes fortsatt.

Så du? Vipers i tynn tråd

Avgjøres neste helg

Larvik må få et bedre resultat hjemme mot FTC-Rail Cargo Hungaria enn Thüringer klarer borte mot Vardar i siste kamp neste helg.

– Vi plaget dem ganske mye i bortekampen og vi var med i matchen hele veien. Det er fullt mulig for oss å få et resultat mot dem. Nå må Vestfold-folket våkne og komme, mener Moen.

– Mye bra, men noen vurderinger underveis vil nok trenerne jobbe med. Men selvsagt en solid opptur for et lag etter en tøff høst, sier Kristian Kjelling, ekspertkommentator på Viasat og Drammen-trener etter oppgjøret.

Fikk du med deg? Opprør mot håndballens Champions League

Larvik gikk til pause med 14-10-ledelse på bortebane i Tyskland. Da 14 minutter gjensto ledet Larvik 21-16 og var i rute til å nå «den magiske grensen».

Onsdag: Larvik mister cupfinalen

Dramatisk slutt

Seks minutter senere hadde Larvik press på seg da de tok time-out på stillingen 21-18.

– Vær sjefer. Vær besluttsomme, var den klare beskjeden fra Tor Odvar Moen, Larvik-trener.

Herrem jakter fotball-triumf:

VGs analyse før VM: Fornyelsens mester tryller frem to VM-bomber

Like etterpå gjorde Guro Rundbråten, Larviks keeper, en god strafferedning. VM-overraskelsen Emilie Christensen fulgte opp med to scoringer og Larvik ledet med fem mål fem minutter før slutt.

Men halvannet minutt senere hadde Thüringen scoret tre mål. Det klarte ikke Larvik å svare på og det ble bare tremåls-seier.

– Jeg synes vi får dårlig betalt for noe vi gjør, men jeg er veldig fornøyd med at vi vant. At det ikke er med fem mål tenker jeg ikke på, sier Moen.

Christensen ble Larviks toppscorer med syv mål på ti skudd.

Les mer: Disse ble tatt ut til VM

Mørk-rekord og norsk toppscorer

Nora Mørk satte Györ-rekord da hun scoret hele 13 ganger i bortekampen mot Midtjylland i mesterligaen lørdag. Aldri før har en Györ-spiller scoret flere mål i en Champions League-kamp.

Ungarerne vant 27-24. I de fire foregående Champions League-kampene i høst hadde Mørk 15 scoringer til sammen.

Eksperten vurderer VM-troppen:

Landslagskaptein Stine Bredal Oftedal satte fem mål mot Midtjylland. Veronica Kristiansen ble toppscorer (10 mål) for danskene i en meget jevn kamp som ble avgjort i sluttminuttene.

VM-debutant Marit Røsberg Jacobsen: Glemmer aldri selvmålet

Györ er sikret plass i hovedrunden allerede. Om en uke tar klubbhåndballen pause. Da starter oppkjøringen til VM i Tyskland (1.-17. desember). Der er Norge tittelforsvarer.

Mer om

  1. Larvik HK

Flere artikler

  1. Veronica Kristiansen må ta lang pause: – Håper å unngå operasjon

  2. Vipers Kristiansand lekte seg til «Final Four»: – Det her er helt vilt

  3. Larvik fikk juling av Vardar i Champions League

  4. Larvik med sjokkseier i Champions League

  5. Nå spås Katrine Lunde og Vipers europeisk suksess

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder