GULLJUBEL: Kari Aalvik Grimsbø (t.h.), Nora Mørk (i midten) og de andre Györ-jentene jubler. Foto: BERNADETT SZABO / REUTERS

Oftedal om CL-dramaet: – Føles som det største jeg har opplevd

BUDAPEST (VG) (Györ-HC Vardar 27–26 e.e.o.) Stine Bredal Oftedal (26), Kari Aalvik Grimsbø (33) og Nora Mørk (27) seiret i Champions League-finalen mot makedonske HC Vardar. Avgjørelsen falt bare sekunder før slutt i andre ekstra omgang etter en vanvittig match.

  • Joachim Baardsen

Artikkelen er over to år gammel

– Akkurat nå føles det som det største jeg har opplevd. Det er noe litt annet når du jobber over en hel sesong for det. Det føles helt enormt, sier VM- og EM-vinner Bredal Oftedal til VG etter Champions League-triumfen.

Aalvik Grimsbø har vunnet alle de største håndballtitlene i løpet av karrieren, både på klubb- og landslagsnivå, men 33-åringen var overlykkelig over sin siste bragd.

– Dette er det største man kan gjøre med klubben. Jeg setter det veldig, veldig høyt, forteller Gyørs stjernekeeper til VG.

– Skal feire så sinnssykt

10.000 gærne Györ-supportere, et par hundre tilreisende makedonere og rundt 1500 rumenske Bucuresti-fans som heiet på HC Vardar etter å ha sett sitt eget lag vinne Champions League-bronse tidligere på dagen.

Det var rammen rundt kvinnenes intense finale i László Papp Sportsarena søndag kveld. Györ-stjernene Stine Bredal Oftedal, Kari Aalvik Grimsbø og Nora Mørk forventet en dramatisk kamp om Europas gjeveste trofé. Og de norske jentene fikk rett. Akkurat som i fjor måtte det ekstraomganger til for å avgjøre gigantoppgjøret.

– I kveld skal vi feire så sinnssykt. Vi blir i Budapest for natten. Nå blir det stor, stor feiring. Jeg skal bidra med det jeg kan. Nå er det bare å slippe alt løs, forteller Mørk, mens hun gliser og utdyper hvor glad hun er i Györ-venninnene sine.

Oftedals bønn

Søndag fulgte de to finalistene hverandre uhyre tett, før Gyør avgjorde i andre ekstraomgang. Med tre sekunder igjen fikk Vardar en siste mulighet til å utligne alene med keeper etter at Bredal Oftedal hadde bommet med en pasning, men Aalvik Grimsbø-vikar Éva Kiss reddet på sensasjonelt vis.

– Jeg tenkte bare «vær så snill, vær så snill, vær så snill, Eva», forteller Oftedal om bønnen om en redning fra Kiss.

– Vi spiller jo til passivt, så jeg må gjøre noe. Da ender jeg opp med å kaste en pasning som ikke er god nok. Men så redder hun. Det er helt vanvittig. Jeg får gåsehud, forteller 26-åringen i dialog med VG og NTB.

MARGINALT: Stine Bredal Oftedal og hennes norske Györ-venninner spilte Champions League-finale mot HC Vardar i Ungarn. Foto: AFP

les også

Tårevåt Malm Frafjord etter sin siste kamp: – Jeg ønsker å bo med kjæresten min

Danset av glede

Etterpå kampen danset bokstavelig talt hele Györ-laget sammen med et euforisk hjemmepublikum i en seanse som varte i flere minutter.

Midt blant de dansende spillerne sto Mørk, Aalvik Grimsbø og Bredal Oftedal med øyne som lyste av glede.

– Det er jo helt vilt. Det er en fantastisk ramme med fantastiske fans, trenere, spillere og et støtteapparat som gjør det helt utrolig, forteller Aalvik Grimsbø til VG.

Mens de to førstnevnte vant for andre året på rad, ble Bredal Oftedal Champions League-mester i sin alle første sesong i turneringen etter overgangen fra Issy Paris sist sommer.

– Stine løfter dette laget videre, fastslår Viasat-kommentator Frode Scheie.

– Györ er flinke til å fornye seg, så de blir ikke noe dårligere neste år, sier ekspertkommentator Gunnar Pettersen – med tanke på at blant andre Veronica Kristiansen og Kari Brattset er på vei til Ungarn.

AVGJORT: Kari Aalvik Grimsbø og Nora Mørk jubler på benken. Foto: BERNADETT SZABO / REUTERS

les også

Norske Györ-stjerner omtales som «maskiner» av finalemotstandere

Fysisk

Søndag sto de to fysisk robuste begge med tidvis nærmest ugjennomtrengelige forsvarsmurer, noe som gjorde at stillingen bare var 9–9 til pause.

I andre omgang var det gått over syv minutter uten at hjemmefansen hadde kunnet juble for en eneste Györ-scoring da trener Ambros Martín sendte Bredal Oftedal ut på banen igjen etter en lengre periode på benken.

Umiddelbart ble det tydelig hvilken betydning kampen hadde for den norske landslagskapteinen. Med enorm fart satte Bredal Oftedal fart mot den nesten 1.80 høye Vardar-kolossen Andrea Lekic og stoppet ikke før motstanderen hadde lagt henne i bakken og pådratt seg en tominutters utvisning.

Bare noen sekunder senere scoret også Györ deres første mål i omgangen.

– Det var forferdelig å sitte og se på. Jeg så at jentene var slitne en periode der, og det kokte jo greit. De siste sekundene gikk så fort. Det var helt sykt. Man syns jo synd på hun som bommer, det var helt drøyt, forteller Mørk.

STO FREM: Eduarda Amorim sto for flere viktige Györ-scoringer, samtidig som hun var en gigant i forsvar. Foto: AFP

Ekstraomganger

Tre og et halvt minutt før ordinær tid var ute tok Bredal Oftedal igjen ansvar. Etter noen bomskudd tidligere i omgangen, viste 26-åringen stort mot og dro seg gjennom Vardar-forsvaret før hun stusset ballen lekent mellom beina på sisteskansen Amandine Leynaud.

Publikum i hallen sto på dette tidspunktet oppreist. Samtlige 12.000 av dem. Dramatikken var enorm, og den ble forlenget med 10 ekstra minutter da det sto 20–20 etter at timen var spilt.

Men for det andre året på rad var det et oppofrende Györ-lag som vant til slutt med sitt fanatiske hjemmepublikum i ryggen i Ungarn.

Mer om

  1. Håndball
  2. Stine Bredal Oftedal
  3. Kari Aalvik Grimsbø
  4. Nora Mørk

Flere artikler

  1. Grimsbø reddet Champions League-gullet: – Dette er stort

  2. Norske stjerner i CL-drama: – Det blir en krig

  3. Takker Mørk for overraskende bidrag: - En kjempestøtte

  4. Norsk invasjon i Györ: – Går ikke an å si nei

  5. Mørk etter CL-triumfen: – Det sykeste du kan oppleve

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder