Kristiansen imponerer i styrkerommet – vil lære unge håndballspillere om styrketrening

Publisert:

Del saken på:

Lenken er kopiert
HÅNDBALL

Veronica Kristiansen (27) hopper høyere og løper raskere enn de fleste. Nå har håndballstjernen bestått eksamen som personlig trener og vil lære unge håndballtalenter om styrketrening.

– Jeg lever for å trene og jeg elsker det, sier Kristiansen til VG.

Den 27-årige håndballstjernen løper raskere enn de fleste kvinnelige norske idrettsprofiler – kun Ezinne Okparaebo har bedre hurtighetstester på Olympiatoppen – og Kristiansen har en spenst som forbløffer de aller fleste.

Det er selvfølgelig ikke tilfeldig. 27-åringen har lagt ned mange timer i styrkerommet for å jobbe med eksplosivitet og styrke.

Nå har hun tatt det et steg videre. Torsdag i forrige uke bestod hun eksamen som personlig trener.

– Ja, jeg har tatt grunnkurset som personlig trener og kan kalle meg det nå, men jeg vil utvikle meg videre og har planer om å ta flere kurs etterhvert, sier Kristiansen.

Drømte om å bli fengselsbetjent

Å lære mer om styrketrening tror hun kan hjelpe henne å utvikle seg videre som håndballspiller, men hovedmotivasjonen for å ta PT-utdanningen er å hjelpe andre.

– Jeg vil trene unge håndballspillere i styrkerommet. Man får mye ut av det hvis man tar med seg håndballbevegelsene inn i styrketreningen, sier hun.

Kristiansen mener styrketrening er viktig for allsidigheten som håndballspiller.

Hun vil lære unge talenter hvordan de skal trene både eksplosivitet og bevegelighet, i tillegg til at det styrketreningen er viktig med tanke på å forebygge skader.

– Drømmer du om å bli håndballtrener en dag?

– Nja, jeg vet ikke helt. Jeg er interessert i å trene folk fysisk, så det blir kanskje mer i den retningen. Drømmen min fra jeg var liten var jo egentlig å bli fengselsbetjent! sier hun og ler.

Klar for CL-mesteren

Kristiansen og FC Midtjylland røk mot HC Vardar i Champions League-kvartfinalen denne våren.

Den norske 27-åringen imponerte likevel nok til at hun kom med på All Star-laget sammen med landslagskollega Kari Aalvik Grimsbø.

– Det er selvfølgelig kjempestort for meg. Det beviser hvor hardt jeg har jobbet og hvor godt jeg har prestert denne sesongen, sier 27-åringen.

Etter sommeren blir hun også lagvenninne med Aalvik Grimsbø når hun forlater dansk håndball til fordel for regjerende Champions League-mester Györ.

Det setter ikke en stopper for videre utdanning.

– Jeg har tenkt på å ta noen kurs når jeg flytter til Ungarn, men det må nok bli på nett. Tanken er å ta et kurs som tar for seg kosthold og ernæring, sier hun.

Denne artikkelen handler om