BLIR LAGKAMERATER: Espen Lie Hansen og Joakim Hykkerud har spilt mange landskamper sammen, nå blir de lagkamerater i Drammen fra og med neste sesong. Foto: Bjørn S. Delebekk

Drammen henter landslagsprofil Espen Lie Hansen

Espen Lie Hansen (29) vender hjem til Norge, og skriver under en treårskontrakt med moderklubben Drammen, som gjelder fra neste sesong.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Etter en rekke år i utlandet, fullfører landslagsprofilen Espen Lie Hansen årets sesong i franske Nantes, før han slutter seg til eliteserieklubben Drammen fra og med neste sesong.

Lie Hansen forlot Drammen i 2011 og har etter det spilt i Danmark, Frankrike, Tyskland og Østerrike. I mai i år spilte han Champions League-finale for Nantes, men nå synes han tiden var inne for å flytte hjem igjen.

– Jeg drar hjem fordi jeg har vært Europa rundt i åtte år, og merker jeg savner Norge, familie og venner. Jeg har blitt så god på å flytte at jeg kunne startet et flyttebyrå, sier Lie Hansen til VG.

Vil bli brannmann

I Drammen får han Kristian Kjelling som trener, og lagkamerater som Joakim Hykkerud og Gøran Sørheim. Det hardtsatsende laget endte på andreplass i Eliteserien forrige sesong, og ligger nå som nummer fire.

Lie Hansen ønsker å være med på det positive som skjer i DHK, og by publikum i Drammenshallen på underholdende håndball. Han forventer at de skal kjempe i toppen, og vinne medaljer.

– Jeg har også et ønske om å bli brannmann når jeg er ferdig med håndballen, og skal forsterke CVen med å først ta lastebilllappen, og noen andre kurs samtidig som jeg spiller i DHK, forteller han.

29-åringen forteller om lærerike år i utlandet, men også krevende, med mange nye språk og kulturer. Men Lie Hansen tror han har kommet sterkere ut av det.

– Jeg har ikke så mye utdanning, men har veldig mye fra livets skole å slå i bordet med etter åtte år rundt i Europa, og det kan du ikke lese deg til.

Tror på et spennende VM

Før overgangen blir han mest sannsynlig å se i landslagstroppen for VM i januar, som Christian Berge trolig offentliggjør om ikke lenge. Mesterskapet spilles i Danmark og Tyskland, og Norge er i gruppe med Danmark, Østerrike, Tunisia, Chile og Saudi Arabia.

– VM kommer til å bli spennende. Vi har fått en ålreit gruppe og har absolutt store muligheter for å komme oss til semifinale. Spiller vi den raske og aggressive håndballen vi er kjent for, kan det bli gøy.

Sist Norge spilte VM i 2017 gikk de hele veien til finalen, der det ble tap mot vertsnasjonen Frankrike. Nå kan håndballgutta igjen heve seg etter det som ble et skuffende EM i januar, der Norge ikke kom seg til semifinalen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder