TATT HARDT: Nora Mørk ble lagt i bakken i sluttsekundene og var rasende på dommerne. Nå retter hun blikket videre i VM. Slaktofferet Puerto Rico er motstander mandag kveld. Foto: Bjørn S. Delebekk , VG

Viser til at gull-VM i 2011 åpnet med tap: Nora Mørk: – Jeg er ikke bekymret

FREDERIKSHAVN (VG) Nora Mørk minner om Norges svært vanskelige start da VM-gullet sist ble sikret for fire år siden. Hun tror ikke Russland-tapet ødelegger VM-mulighetene.

 • Jostein Overvik

Artikkelen er over fire år gammel

– Når Norge ble verdensmestre sist så tapt de den første kampen mot Tyskland. Det er ikke over enda og vi viser til tider at vi har utrolig mye bra spill. Jeg er ikke bekymret, sier hun til VG. Selv var hun satt ut av kneskadene i 2011.

Herrem etter Tyskland-tapet i 2011: – Kritikerne får bare holde på

Men seks av spillerne på årets VM-lag var med på 28-31-tapet for tyskerne i fotballbyen Santos. Også i Brasil var Norge regjerende europamestre og reiste seg ypperlig. Etter åtte strake seire og 15 dager var VM-gullet norsk.

Saken fortsetter under billedspesialen

Det er også nå 15 dager og åtte kamper frem til en eventuell VM-finale i Herning 20. desember. Norge reiste seg i 2011 ved å slå svake motstandere som Kina og Island i de neste kampene før sterkere Angola og og tittelutfordrer Montenegro også ble satt på plass.

Årets VM ligner mye. Nå møter Norge svært svake Puerto Rico mandag og nesten like dårlige Kasakhstan tirsdag. Så kommer sterke Romania torsdag før EM-finalist Spania avslutter gruppespillet mot Norge fredag.

Hergeirsson glemte seg i VM-åpningen

– Vi skal slå de to neste motstanderne. Så blir det veldig spennende mot Romania og Spania, mener Nora Mørk med en stemme så rusten at den høres ut som den er importert fra en havnekro i Frederikshavn. Forkjølelsen har vært plagsom.

– Jeg har vært litt redusert. Jeg skulle ønske at jeg hadde vært enda bedre. Jeg har ikke fått trent så mye. Jeg kjente det egentlig ikke i kampen, men kjente det på trening i dag tidlig, forklarer hun.

Nora Mørk var ikke fornøyd med avslutningen.

– Det var hektisk, og det var ikke bra nok av meg. Jeg skal sette den ballen i mål. Det er litt frustrerende, sier Nora Mørk til VG om den tidlige avslutningen 40 sekunder før slutt.

Hun mener at hun skulle ha en straffe i sluttminuttet, og gikk rett til dommerne etter kampen.

– Jeg er forbanna på meg selv, for jeg burde satt den i mål selv om jeg føler at jeg kunne fått straffe. Men jeg kunne bare satt den i mål også, sier 24-åringen med hes og forkjølet stemme.

VGs spillerbørs: Grimsbø, Løke og Mørk best

Både Heidi Løke og Stine Bredal Oftedal var med på gulloppturen etter åpningstapet i 2011. De mener Norge må få på plass stabiliteten den neste uken.

– Vi har en periode både før og etter pause hvor vi stresser i angrep og blir for lite aggressive i forsvar. De periodene var for lange. Det er der vi taper kampen. Det er klart jeg er veldig skuffet over det. Men Russland gjør det vanskelig for oss, mener Oftedal.

Heidi Løke scoret Norges to siste mål og var glimrende i angrep. I forsvar hadde hun flere minus.

– Det ble for store avstander i forsvar. Vi må være enda mer kompakte og da kommer også de enkle målene på kontringer, mener Løke og fortsetter.

– Jeg er veldig skuffet. Vi har noen perioder som er veldig gode og noen som er veldig dårlig. De dårlige må lukes vekk. Vi må bli jevnere. Vi er på gang i hvert fall.

Amanda Kurtovic misset en stor sjanse på slutten, fikk en ugunstig utvisning og traff ikke helt i mesterskapscomebacket 1211 dager etter at hun spilte OL-finalen i London.

– Vi hadde dette i våre hender. Så selvfølgelig er jeg skuffet. Når jeg får sjansen så må jeg sette ballen selvfølgelig. Men det et går litt opp og ned, sier Kurtovic som spiller høyrekant på landslaget, men er mest bakspiller i Larvik.

Thorir Hergeirsson valgte å satse på Kurtovic på slutten selv om Stine Skogrand satte inn tre kjappe mål tidligere i omgangen.

– Jeg skulle selvfølgelig gjerne også spilt på slutten, sier VM-debutanten fra Bergen.

Hun sier den første kampen i mesterskap påkalte følelser:

– Jeg hadde gåsehud både før kampen og underveis!

Les også

 1. VGs håndballbørs: Slik spilte håndballjentene i åpningskampen

  FREDERIKSHAVN (VG) Heidi Løke (32) er en av tre norske spillere som får 7 på VG-børsen etter det sure tapet mot Russland…
 2. Thorir: – Jeg glemmer meg

  FREDERIKSHAVN (VG) (Norge - Russland 25-26) De norske håndballjentene tapte åpningskampen i VM med knappest mulig margin.
 3. Norge slår nesten alltid Russland i EM og OL, men...: Sjekk trenden Herrem vil bryte

  FREDERIKSHAVN (VG) I europamesterskapet har Norge har aldri tapt for Russland. I VM er bildet nesten helt motsatt.
 4. Gjør comeback i mesterskap 1211 dager etter OL-gullet: Kurtovic: - Jeg er sterkere enn noen gang

  FREDERIKSHAVN (VG) Hun ble alvorlig skadet bare seks dager etter OL-gullet ble sikret i 2012.
 5. Nora Mørk er isolert - men spiller mot Russland

  FREDERIKSHAVN (VG) Det er ingen sykdomskrise i den norske VM-leiren. Nora Mørk spiller høyst sannsynlig den svært…
 6. Nora Mørk får topplønn i Györ

  LARVIK (VG) Her seiler Nora Mørk (24) vekk fra Larvik. Nå øker sjansen for at Heidi Løke (33) forblir i Györ.

Mer om

 1. Norsk håndball
 2. Håndball-VM

Flere artikler

 1. Thorir: – Jeg glemmer meg

 2. Nesten hele Norge har knust Romania

 3. Nora Mørk etter 12 mål: – Jeg bryr meg ikke. Det letter ikke på tapet

 4. Norge vant håndballthriller: – Det gikk en faen i meg

 5. Norge lekte seg med Hviterussland

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder