SEIERSGLISET: Heidi Løke og Katrine Lunde poserer for kameraene med Champions League-troféet. Foto: Reuters

Løke om historiske Lunde: - Verdens beste

Katrine Lunde sikret seg sin fjerde Champions League-triumf

Målvakten storspilte og ble kåret til «mest verdifulle spiller»

(Buducnost - Györ 21-27) Katrine Lunde (34) passerte Cecilie Leganger og er mestvinnende norske spiller i den gjeveste europeiske klubbturneringen.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

- Dét er veldig gøy. Det er jeg kjempestolt av! sier Katrine Lunde på telefon fra en spillerbuss som oser seiersglede.

«Norske» Györ, med Heidi Løke og Katrine Lunde i stallen, feide Buducnost fra Montenegro av parketten i Budapest Sportsarena. Det var den ungarske klubbens tredje Champions League-finale på rad.

Katrine Lunde var ikke spesielt fornøyd med egen prestasjon i semifinaleseieren mot FC Midtjylland i går, men i dag ble hun kåret til «most valuable player» - mest verdifulle spiller - i turneringens avslutningshelg. Under tonene til Queens låt «We are the champions» løftet den norske duoen litt senere den store pokalen.

Med familien på tribunen kan Lunde også kalle seg tidenes norske spiller i Champions League. Hun står med hele fire titler nå, én mer enn målvaktkollega Cecilie Leganger. Løke står etter i dag også med tre Europa-titler.

- Jeg spiller jo på lag med henne, så den rekorden vil jeg ikke slå, ler Løke, før hun ytterligere roser målvakten og lagvenninnen gjennom mange år på klubb - og landslag.

- Jeg bor jo på rom med henne. Jeg ser hvordan hun forbereder seg. Hun er verdens beste keeper, sier lagvenninne Løke.

Leganger vant Champions League to ganger da hun spilte klubbhåndball i Danmark (2005 og 2007) og én gang med Larvik i 2011. Lunde har satt sitt preg på de siste års Europa-turnering. Hun vant med Viborg i 2009 og 2010 før det ble ny triumf i fjor med Györ.

Gjorde feberredninger

Györ hadde stort sett kontroll på finalen og vant til slutt med større margin enn da FC Midtjylland ble slått i semifinalen i går. De ledet 14-10 til pause og det var ikke før en Györ-spiller med snaut fem minutter igjen fikk et direkte rødt kort at det ble litt dramatikk. Da hadde også Heidi Løke nettopp tatt en to minutters utvisning.

Men da valgte Katrine Lunde like gjerne å varte med målvaktspill i ypperste klasse. To feberredninger i spill med to mindre i den kokende hallen gjorde Györ-fansen om mulig, enda mer ekstatiske.

34-åringen la heller ikke skjul på hvor god prestasjonen var.

Hun fyrte opp publikum litt ekstra, før hun satte seg på benken med en god følelse resten av kampen.

- Det er veldig gøy å få til noen spesielle redninger på slutten som betyr noe, sier Lunde.

- Utrolig deilig

Begge de to norske spillerne omtaler seieren som «fantastisk».

- Vi var klare fra start og vi spilte fantastisk i forsvar. Det var utrolig deilig å vinne en Champions League-finale med seks mål, sier Løke.

- Det er første gang det er «final four» og når det er så mange folk på tribunen er det gøy.

Lunde hadde totalt 13 redninger, mens Løke noterte seg for fire mål på åtte skudd.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder