FINALE?: Magnus Abelvik Rød skadet seg i semifinalen mot Tyskland, men kanskje kan det bli finale likevel. Foto: BJØRN S. DELEBEKK

Likevel håp om at VM-helten spiller finalen

HERNING (VG) Det er fortsatt håp om at Norges glimrende høyreback Magnus Abelvik Rød (21) spiller VM-finalen mot Danmark søndag.

Artikkelen er over ett år gammel

Det er klart etter den medisinske testen i finalebyen Herning lørdag.

– Han blir bedre, men vi har selvfølgelig dårlig tid, sier den norske legen Thomas Torgalsen til VG.

– Lørdag ettermiddag skal han til MR, så får vi se hva den viser. Jeg har foreløpig undersøkt han med ultralyd, og det er positivt.

Svaret fra den er positivt, men det er fortsatt usikkert om Abelvik Rød rekker finalen søndag. I en uttalelse fra legeteamet heter det at det ikke er påvist strekk og at funnene passer med det som kjennetegner en lårhøne.

– Han er i stadig bedring, men det medisinske teamet vil ikke ta en avgjørelse om han kan spille finalen før etter en ny test av spillere i morgen (søndag), skriver de lørdag kveld.

Rød måtte hjelpes av banen da Tyskland ble slått i semifinalen i Hamburg fredag kveld.

Venstrehåndsskytteren har med et snitt på 6,75 vært nest best på VG-børsen i hovedrunden og semifinalen, bare slått av mannen som er kåret til verdens beste håndballspiller, Sander Sagosen.

Slik oppstod skaden:

Den 204 centimeter høye høyrebacken har scoret 41 mål og hatt 67 prosent uttelling på skuddene sine, noe som er bra for en bakspiller. Mikkel Hansen er faktisk den eneste i hele mesterskapet som har flere spillemål enn Rød: 43. Også Sander Sagosen har 41.

– Vi får se om jeg kommer på banen eller ikke. Men det føles mye bedre. Jeg har fått behandling og har syklet en halv time, sier Magnus Abelvik Rød til VG:

– Tidlig i 2. omgang fikk jeg en smell, som gjorde at jeg må ut og få på kompresjon. Etter hvert ble kompresjonen så stram, og når jeg går mann-mot-mann, klarer jeg ikke å holde imot. Så får jeg en krampeaktig greie i baksiden av låret.

Oslo-gutten, som har vokst opp som håndballspiller i Bækkelaget, var ute med en lårskade i høst. Da var han ute i fire uker med en strekk på baksiden av låret. Mot slutten av semifinalen mot Tyskland fredag fikk han igjen trøbbel med låret, men det var først uklart om det var strekk eller «bare» krampe.

les også

Den utrolige Sander Sagosen: Verdens beste håndballhode

– Han har vært VMs beste høyreback og leverer verdensklasseprestasjoner i kamp etter kamp, sier lagkameraten Christian O’Sullivan.

Magnus Abelvik Rød satt på benken i den første VM-kampen mot Tunisia, men slo umiddelbart til da han fikk sjansen i kamp to mot Saudi-Arabia. Etter at Eivind Tangen hadde vært Christian Berges førstevalg på denne posisjonen tidligere i mesterskapet, overtok Rød etter hvert. I den nest siste kampen i hovedrunden, mot Egypt, scoret han ti mål.

Ole Gunnar Solskjær opplevde en ny seier da Manchester United møtte Arsenal fredag kveld. Etterpå skjedde dette:

Eivind Tangen har bare scoret 12 mål i mesterskapet til nå. Den tredje høyrebacken i troppen er Kiel-spilleren Harald Reinkind, men han har spilt lite til nå i VM.

– Harald og jeg er klare om Magnus ikke kan spille finalen, sier Tangen.

Kent Robin Tønnesen, som normalt sett hadde vært førstevalget på denne plassen, ble skadet i VM-oppkjøringen og er nå på plass som TV3-ekspert i mesterskapet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder