COMEBACK: Her scorer Kjerstin Boge Solås i EM 2016. Noen måneder senere startet et skademareritt. Endelig er hun tilbake på banen.

COMEBACK: Her scorer Kjerstin Boge Solås i EM 2016. Noen måneder senere startet et skademareritt. Endelig er hun tilbake på banen. Foto: Bjørn S. Delebekk

Stortalentet tilbake etter 16 måneder på sidelinjen

(Tertnes-Molde 27–22) I Tertnes’ seier over Molde spilte Kjerstin Boge Solås (20), Norges yngste EM-vinner, for første gang siden mai 2017.

– Det var utrolig deilig. Både seier en og å være tilbake. Det smaker spesielt godt når laget gjør det så bra, sier Solås til VG.

I desember 2016 ble Dale-jenta europamester som 18-åring. Hun ble tatt ut i troppen som norgeshistoriens yngste til ett EM.

Fem måneder senere kom nedturen da en belastningsskade i kneet stoppet hun. Før seriestart til 17/18-sesongen røyk korsbåndet.

les også

Camilla Herrem: – Jeg vil holde Theo for meg selv

Pluss content

– Kjentes bra ut

Dermed ble kveldens seriestart av 18/19-sesongen mot Molde hennes første tellende kamp på 16 måneder.

– Det har tatt lang tid, men det har gått fint med små steg fremover hele veien. Men selvfølgelig er det ekstremt godt å spille en ordentlig kamp igjen, sier 20-åringen.

les også

Håndballtopp refser forbundet – etterlyser kampvilje for stjernedommerne

– Hvordan føltes kneet ut?

– Det kjentes bra ut, men jeg får kjenne senere i kveld og i morgen, men jeg tror det skal gå bra. Planen fremover er å spille så mye som mulig, sier Solås, og legger til at hun ikke tenker på EM som kommer før jul.

Tertnes-forsvareren fikk godt med spilletid mot Molde onsdag. Hun jublet «litt ekstra» da pausesignalet gikk på stillingen 15–10 til vertene.

Blåtrøyene trygget seieren inn i andre omgang. Sluttresultatet ble 27–22. Solås prøvde tre skudd – uten scoring. Julie Lygren ble toppscorer med åtte mål.

Sjekk denne seiersdansen:

Vipers og Larvik vant

I den andre eliteseriekampen som gikk samtidig fikk Vipers, fjorårets trippelmester, det greit borte mot Gjerpen. Kristiansanderne vant 34–22.

Linn Jørum Sulland ble Vipers’ toppscorer med seks mål. Flest scoringer i kampen gjorde Melanie Bak med ni.

Et par timer senere ble det 28–21-seier for Larvik borte mot Byåsen. Mari Molid spilte hovedrollen med åtte mål for vestfoldingene.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder