Svakt Larvik fikk juling: – Det var mye nerver

BUDAPEST (VG) (Larvik-Buducnost 22-26) Nora Mørk scoret 10 mål, men det var nesten det eneste Larvik lykkes med i Champions League-finalen. Et tøfftspilende Buducnost vant ydmykende enkelt.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Etter rekordrekken med 15 strake seire ble det full stopp i ettermiddagens finale.

Verdens beste kvinnelag kommer ikke fra Larvik. Det kommer fra Podgorica. Buducnost gikk knalltøft i gang og forsvarssjefen Dragana Cvijic kjørte Anja Hammerseng-Edin i gulvet to ganger i løpet av de tre første minuttene.

– Jeg er sjokkert. mørbanket og lei meg. Dette er ikke håndball etter min smak, men vi må nok dra hjem for å finne ut hvordan vi skal spille, sier Anja og mener at slagene i nakke og hake burde gitt Cvijic rødt kort og ikke to minutters utvisning. Hun mottok en ny stjernesmell etter pause uten at de ungarske dommerne reagerte i det hele tatt.

– De forsvarte seg med at spillet gikk videre. Da vi sa det burde vært straffet ba dommerne om unnskyldning, forklarer assistenttrener og påtroppende Larvik-sjef Tor Odvar Moen.

– Vi spiller tøft og Larvik spiller tøft. Det er ikke noe forskjell på det, mener Cvijics forsvarsnabo, omtrent like tøffe Milena Knezevic. Hun er ikke enig i at Buducnost var heldige som slapp unna røde kort.

Artikkelen fortsetter under høydepunktene!

Også Gro Hammerseng-Edin mener Buducnost gikk langt over streken.

– Jeg fikk en hockeytakling jeg mener kvalifiserer til rødt, sier hun.

– Det er kanskje lett for Larvik-spillerne å snakke etter kampen. Men dette ble avgjort ute på banen. Jeg husker ikke situasjonene de snakker om, men vi hadde den beste planen, var det beste laget og vant denne kampen så fortjent. Dette er den klart største dagen i min karriere, sier Buducnost-stjernen Cristina Neagu til VG.

VG LIVE: Vi fulgte kampen minutt for minutt her!

Buducnost avgjorde uansett finalen allerede før pause og kunne utover i 2. omgang bare kontrollere inn sin andre Champions League-pokal. Anja Hammerseng-Edin kom tilbake og fikk scoret seks fine mål i 2. omgang, men det nyttet ikke mot et Buducnost som på det meste ledet med ni mål.

VG-børsen:Larvik-jentene varierte voldsomt

– Vi var ikke med fra start. Da så det ut som det var mye nerver. Vi ble for passive og lot de føre og slippe til for lett. Det ble for sent å melde seg på i andre omgang. Da hadde vi mulighet, men det er nesten flaut hvordan håndball bedømmes, sier Larvik-trener Ole Gustav Gjekstad til Viasat 4 og fortsetter:

Hardt ut mot dommerne

– Da er jeg nesten glad jeg skal ut av sporten. Jeg vil aldri at mitt lag skal spille på samme måten forsvarsmessig. De to i rødt dømmer på en merkelig måte.

– Jeg er så lei av å snakke om slike klovner. Jeg kritiserer de som setter det opp. Vi snakker om den største finalen i klubbhåndballen i verden. Jeg blir så forbannet at jeg nesten ikke klarer å snakke om det, sier Frode Kyvåg i Viasats studio i Budapest.

Nora Mørk tok til tårene i minuttene etter kampslutt i Ungarn og var tydelig oppgitt da hun snakket med Viasat.

– Vi spilte ikke en veldig god kamp, men med slike dommere som tillater bryting og ikke håndball blir det sykt vanskelig. Vi har ikke de beste dommerne i finalen. Det var helt forferdelig å spille. I dag følte jeg det var ni mot syv hele tiden. Akkurat nå føles det helt bortkastet.

– Jeg syns dette var helt forferdelig. Helt ærlig føltes det som det har vært en krig. Det var helt jævlig. Det var vondt å spille i dag, sier Anja Hammerseng-Edin til Viasat.

Avgjort før pause

Svake ungarske dommere hjalp ikke på Larvik-humøret i en kamp der veldig mye gikk galt før den på mange måter gode avslutningen. Landslagskanten Linn-Kristin Riegelhuth Koren gikk målløs av banen mens Sanna Solberg scoret ett mål.

Larvik ble utspilt tidligere i kampen og gjorde altfor mange blundere med ballen. Ikke noe lag vinner en Champions League-finale med 16 tekniske feil.

Det var for sent. Finalen ble avgjort før pause.

Kampen startet med at Marit Malm Frafjord skjøt via Buducnost-keeper Clara Woltering og i tverrliggeren. Det satte stemningen og montenegrinerne ledet med fire mål allerede etter fem minutter.

Artikkelen fortsetter under bildet.

LARVIK-TRØBBEL: Gro Hammerseng-Edin, Linn-Kristin Riegelhuth Koren, Nora Mørk og Anja Hammerseng-Edin hadde hverken dommerne eller eget spill med seg i den vonde 1. omgangen. Foto: ,

Det hjalp ikke Larvik at storstjernen Cristina Neagu forsvant ut med en liten skade allerede i første angrep. Katarina Bulatovic scoret med venstrearmen nærmest fra venstrekanten allerede etter to minutter.

Hun bombet Larvik med seks mål på syv forsøk i 1. omgang og var det angrepsmessige hovedårsaken til at Larvik aldri kom opp. Hverken til sitt eget toppnivå eller til Buducnost på måltavlen.

DEPPET: Karoline Dyhre Breivang (fra venstre), Gro Hammerseng-Edin og Anja Hammerseng-Edin. Foto:,Bjørn S. Delebekk

Finalens beste keeper

Nora Mørk scoret fem mål, men ble sammen med Gro Hammerseng-Edin alt for alene om å drive Larviks angrepsspill mot det knalltøffe Buducnost-forsvaret. Anja Hammerseng-Edin lykkes dårlig i 1. omgang etter å ha blitt gruset ned i gulvet i de to første angrepene.

Kristine Breistøl kom inn, gjorde sine saker bra, men den uerfarne Oslo-jenta kunne ikke gjøre annet enn å pynte på resultatet med skuddstyrken sin.

Larvik kunne bare håpe på en god pause og en fantastisk start på 2. omgang. Den kom aldri. Bulatovic, Neagu og Milena Knezevic dundret inn mål og Woltering viste at hun fortsatt var finalens beste keeper.

Dermed gikk det som det gikk. Larvik var sjanseløse på Champions League-tittelen.

VG PLUSS:Larviks tunge vei tilbake

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder