MÅ VENTE: Anja Hammerseng-Edin tar telling etter en knallhard duell med Buducnosts Katarina Bulatovic i Champions League-finalen sist sesong. Larvik-skytteren blir ikke klar til åpningen av Champions League lørdag. Foto: Bjørn S. Delebekk , VG

Anja Hammerseng-Edin mister Champions League-åpningen

Hun scoret seks mål i Champions League-finalen sist vår. Nå mister Anja Hammerseng-Edin (32) lørdagens CL-åpning. Larvik sliter også på venstrekanten før møtet med Katrine Lundes Rostov-Don.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Strekkskaden Hammerseng-Edin pådro seg mot Vipers 27. september er fortsatt ikke leget.

Les også: Hard kamp om Nora Mørk

– Vi håper hun kan være klar mot Baia Mare neste helg. Men nå er hun uaktuell, opplyser Tor Odvar Moen. Larvik-treneren har i tillegg Alina Wojtas og Tine Stange langtidsskadet.

– Vi mister en venstreback med mye Champions League-erfaring, sier Moen. Han har også utfordringer på venstrekanten.

Onsdag manglet både Sanna Solberg (ryggtrøbbel) og Thea Mørk (skulderskade) i seriekampen mot Rælingen.

– Jeg både håper og tror begge er tilbake lørdag, sier Moen.

Han rangerer Rostov som den vanskeligste av de tre motstanderne i gruppespillet.

– Foran Baia Mare (Romania) og Krim (Slovenia) i den rekkefølgen, sier han.

Mens Larvik brukte onsdagskvelden til å slå Rælingen 41-13 vant Rostov 43-11 over Izhevsk. Katrine Lundes lag har vunnet kamper mot lag fra nedre halvdel av tabellen i den russiske superligaen med gjennomsnittlig 27 mål hittil.

Lunde reddet onsdag hele 10 av 15 skudd.

SLO LARVIK: Katrine Lunde jubler sammen Heidi Løke etter å ha slått Larvik i Champions League-finalen i 2013. Foto: Daniel Lauten , VG

– Jeg synes vi har kommet greit i gang. Mot Larvik får vi svar på hvor vi står internasjonalt, sier Lunde til VG. I sine tidligere klubber, Györ og Viborg, gjorde hun det til en tradisjon å være på sitt aller beste mot nettopp Larvik.

– Nå er det en helt ny kamp, påpeker keeperen, som har vunnet Champions League fire ganger.

– Katrine Lunde har i og for seg vært god mot oss. Men hun skal ikke stå denne kampen på historien. Hun skal stå for en ny klubb, kommenterer Tor Odvar Moen.

Larvik-treneren har merket seg at Rostov ifølge hjemmesiden til Champions League har som et av sesongens mål «å vinne to kamper i Final 4 i Budapest».

– For vår del gjør vi som i fjor: Fokuserer på å gå videre fra gruppespillet med flest mulig poeng, sier Moen.

Larvik endte opp med å tape Champions League-finalen mot Buducnost sist sesong mens Rostov – uten Lunde – tapte EHF-cupfinalen for Silje Solbergs Tvis Holstebro.

– Det har vært en del snakk om at vi har et smalere lag, men jeg synes ikke det. Særlig ikke om vi løpet av sesongen får tilbake Wojtas, Stange og Linn-Kristin Riegelhuth Koren, sier Moen som mener at de to venstrehendte Amanda Kurtovic og Jenny Osnes Græsholt har glidd rett inn i Larvik-maskinen, som på de syv første seriekampene bare har hatt et feilskjær.

Men Amanda Kurtovic reddet uavgjort mot Byåsen.

PS! Larvik tar etter alt å dømme med seg resultatet fra kampene mot Rostov-Don inn i Champions Leagues hovedrunde. Tre av fire lag går videre og får med seg poengene fra de innbyrdes oppgjørene.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder