VIKTIG FOR NORGE: Alexander Buchmann får trolig mer tillit for Norge enn hva han får i klubblaget. Foto: Scanpix

Buchmann ute i kulden

Håndballproffen Alexander Buchmann er skjøvet ut i kulden i den franske klubben Ivry. Landslagsspilleren har ikke spilt for klubblaget siden juni.

ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL

Ifølge Buchmann er det ikke-sportslige grunner til at han ikke får spilletid. Han er kommet på kant med den nye treneren Pascal Leandri.

- Jeg ble spurt om meningen min om det som skjedde på og rundt laget. Det ble insistert på at jeg skulle være ærlig, og jeg ga min personlige mening. Etter det har jeg ikke spilt ett minutt, sier Buchmann til Adresseavisen.

- Hva sa du?

- For det første deler jeg ikke filosofi med den nye treneren. I tillegg synes jeg det er gjort et slett arbeid med rekrutteringen. Vi mistet syv spillere foran sesongen, hvorav fem veldig sentrale. Selv om dette er spillere som har varslet sin avgang ganske lenge, har klubben bare gått for enkle løsninger for å erstatte disse, forteller Frankrike-proffen.

Nå håper Buchmann på å bli solgt til en annen klubb. To franske klubber har lagt inn bud, men disse skal ikke være aktuelle for nordmannen. Tyske og danske klubber har også henvendt seg.

- Det hadde vært kjekt med noen minutter på banen før man går inn i forberedelsesfasen til VM, så jeg håper det kommer til en løsning ganske kjapt med et klubbskifte, sier Buchmann til NRK.
Han er med i landslagstroppen til EM-kvalifiseringskampene mot Estland og Island.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder