EN SKAL UT: Kari Aalvik Grimsbø, Silje Solberg og Katrine Lunde kjemper om to keeperplasser i sommerens OL. En av dem må høyst sannsynlig tilbringe det meste av august som reserve i Rio. Foto: GORM KALLESTAD, NTB SCANPIX

Lunde, Solberg og Grimsbø kjemper om to OL-plasser: Solberg om keeperkampen: – Veldig tøft og veldig kjedelig

HOLMENKOLLEN (VG)  Disse tre målvaktene drømmer alle om suksess i Rio. 19. juni blir en av dem vraket. Og må innta den bitre reserverollen på et hotellrom utenfor OL-leiren i Brasil.

Artikkelen er over fire år gammel

– Det er veldig tøft og veldig kjedelig. Men en styrke for Norge, sier Silje Solberg – som sannsynligvis får sjansen for håndballjentene mot Tyskland torsdag.

Hun 25 år gammel og skal opp i karrierens hittil tøffeste duell mot gullkeeperne fra Beijing og London, Katrine Lunde (35) og Kari Aalvik Grimsbø (31).

Leste du? Herrem synes det var viktig å få en i trynet

I to EM-kvalifiseringskamper mot Romania slapp Solberg inn på et par straffekast, mens Grimsbø fikk 105 minutter i buret. Katrine Lunde gjorde comeback det siste kvarteret av seieren i Stavanger søndag.

– Jeg har ikke fått spille noe i disse to kampene og gjør meg mine tanker. Men det er lenge igjen. Jeg har ikke lyst til å tenke så mye på hvor jeg står, sier Holstebro-keeperen – 95 dager før de 14 OL-spillerne blir tatt ut midtsommers.

Solen skinner fra en skyfri himmel i et vårlig Holmenkollen. Langt unna det styggværet som herjet i Katrine Lunde da VM-troppen ble tatt ut på senhøsten.

TILBAKE UTEN BARN: Katrine Lunde er tilbake på landslaget. For første gang er hun to uker borte fra datteren Atina (1). Foto: Gorm Kallestad NTB scanpix

– Jeg ønsker ikke å snakke om snøen som falt i fjor, sier hun. Men sa så sent som sist søndag til Max at hun ble «forbannet og dret litt i alt». Nå er Lunde for første gang siden fødselen i fjor vinter borte fra datteren Atina i to uker på landslagssamling.

Oftedal ikke med: Merkelig strekkskade

– Det går greit, sier hun og gjør det klart at hennes målsetting er klokkeklar: Tilbake i landslagsmålet. Også om hun blir reserve når Norge spiller den første OL-kampen 6. august.

– Jeg satser videre på landslaget uansett om jeg ikke skulle bli tatt ut, lover hun.

Thorir Hergeirsson opplyser at Norge vil ta med seg en tredje keeper som reserve i Brasil. Den vrakede målvakten får trene, spise og være med laget på dagtid i OL-leiren. Men må ut før klokken 22.00 på kvelden og sove for seg selv på det norske hotellet utenfor utøverleiren i Rio.

Riegelhuth Koren-comeback: – Fantastisk situasjon

– En keeper vil bli veldig skuffet. Den situasjonen har vi erkjent. Vi har en åpen dialog og jeg synes vi er gode til å være der for hverandre. Alle er innstilt på at konkurransesituasjonen ikke skal skape dårlig stemning. Sånn er det jo også for utespillerne, sier Kari Aalvik Grimsbø.

Hun spilte en nesten perfekt VM-finale og har også løftet seg i Györ etter den tid.

– Kari har helt klart stått best i klubb etter jul. Hun sto en god 2. omgang i bortekampen og meget godt hjemme mot Romania i Stavanger, sier landslagssjefen.

Fikk du med deg? Amatør-Stange får profftilbud

Han mener likevel løpet er «jevnt og de tre har ulike kvaliteter». Om Katrine Lunde sier Hergeirsson:

– Hun er blitt litt mer stabil, men det er stykke igjen.

Selv mener hun å være tilbake på sitt gamle nivå – og argumenterer med en redningsprosent på 40-45 prosent i de beste kampene for seiersmaskinen Rostov-Don i Champions League (12 strake seirer).

Landslagssjefen lover både henne mer Silje Solberg mer spilletid i 4-nasjonersturneringen på hjemmebane. I Ski, rett utenfor Oslo, er Tyskland (torsdag), Brasil (lørdag) og Spania (søndag) håndballjentenes motstandere de neste dagene.

– Det er naturlig at Silje og Katrine får hver sin kamp her i utgangspunktet. Så kommer det an på hvordan de står. Men Kari skal også spille, understreker han.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder