SEIERSVANTE: Larvik-jentene har ikke tapt en seriekamp siden 2001 - den rekken kan bli brutt denne sesongen.

– Larvik kan tape en seriekamp denne sesongen

I helgen startet årets sesong i Grundigligaen for kvinner og menn. VGs håndballjournalist, Jostein Overvik, tror Larvik kan tape sin første seriekamp siden 2001, og at vi får en ny seriemester i herrenes eliteserie.

Publisert:
Artikkelen er over seks år gammel

VG tipper dagens kamper i Grundigligaen

Toppen av et tabelltips for kvinnenes eliteserie i håndball har man de siste ti-tolv årene ikke trengt mye ekspertise for å sette, det trenger man heller ikke denne sesongen.

Veldig mye skal gå galt om ikke Larvik tar sitt 17. strake seriemesterskap, til tross for at de har mistet sentrale spillere som Nora Mørk og Karoline Dyhre Breivang som venter barn.

– Jeg blir overrasket om Larvik får trøbbel med å ta seriemesterskapet. Men sjansene er større for at de taper en kamp denne sesongen, sier VGs håndballjournalist Jostein Overvik.

Han tror Vipers Kristiansand blir tøffeste utfordrer i tittelkampen, men at også Byåsen – som de gjorde i fjor – kan skape trøbbel for Larvik i en enkeltkamp.

– Vipers har et bra lag på papiret, og har fått Linn Jørum Sulland. Hun kan løfte Vipers.

Oddstips på Facebook? Følg Tipster

Mamelund avslutter med seier

I herrenes eliteserie skal Erlend Mamelund avslutte en lang og innholdsrik karriere i Haslum.

– Det blir spennende å se Mamelund i sin siste sesong. Han har dominert i alle sine år i Haslum, og selv om ØIF Arendal har vunnet serien to år på rad, er det naturlig å se på Haslum som favoritter denne sesongen, sier Overvik.

Han tror fokuset til de regjerende seriemesterne nå er flyttet over mot sluttspillet. Men der kan de fort møte sluttspillspesialistene fra Elverum.

LEGGER OPP: Erlend Mamelund spiller sin siste sesong som toppspiller.

– Elverum har mistet et par sentrale spillere, og skal i tillegg ut i Champions League. Jeg tror det blir feil å utelukke dem når våren kommer, og sluttspillet skal avgjøres, fortsetter Overvik.

I bunnen tror han de tre lagene som rykket opp forrige sesong kommer til å kjempe.

– Falk er nok mer modne for oppgaven nå, enn da de var oppe sist. St. Hallvard med Glenn Solberg rundt laget kan overraske i enkeltkamper.

Seks kamper

Denne onsdagen skal det spilles seks kamper i Grundigligaen – tre for herrer og tre for kvinner. Vi vurderer kampene slik:

Bækkelaget – Elverum B

Et på forhånd noe åpent oppgjør mellom to lag som kommer til å kjempe på øvre halvdel denne sesongen. Vertene må trolig klare seg uten sin viktigste signering før denne sesongen Joakim Patriksson, som sliter med en skade. Det kan fort utgjøre forskjellen i denne kampen. Selv om 2,70 i odds for hjemmeseier frister ettersom det er første runde, og det på forhånd ser jevnt ut, tror vi gjestene drar i land en seier her. 1,57 er oddsen for borteseier.

Bodø – Lillestrøm H

Bodø har mistet Stig-Tore Moen Nilsen til svensk håndball, mens Børge Lund kun blir å se på trenerbenken denne sesongen. Likevel er de et sterkt hjemmelag, og har en meget spennende spiller i Henrik Bielenberg. Lillestrøm sendte Runar ned til 1. divisjon etter kvalifisering forrige sesong, og kan skape trøbbel for mange med sitt offensive forsvar. Har flere nye spillere i troppen, men alt i alt tror vi de får det tøft både i Bodø og med å forsvare plassen i eliteserien.

St. Hallvard – Drammen U

Det er blitt ryddet opp i rekkene i Drammen etter fjorårets forferdelige sesong. Nå er store navn byttet ut med unge navn, mens Kristian Kjelling skal lede laget fra siden. Med en så ung tropp vil det nok variere en del i prestasjonene, og klubben må bygge litt sten for sten. Vertene har også en ung og lovende stall, og en nesten like profilert trener som DHK i form av Glenn Solberg. Her er det to lag som kommer til å kjempe for å overleve, og i første serierunde kan alt skje. Åpent – vi prøver oss med et frekt uavgjorttips.

Storhamar – Glassverket H

Glassverket har slått Storhamar de tre siste gangene lagene har møttes, men denne sesongen må de starte litt på nytt. Starte på nytt har Storhamar gjort, og nå er laget tilbake i Eliteserien etter at de ikke fikk fornyet lisensens sin i 2015, og ble sendt ned i 1. divisjon. Der var de sammen med Stabæk suverene, og vi tror Storhamar er tilbake mer sultne enn noen gang. Vi er litt mer usikre på Glassverket, og gir dermed tipset til vertene.

Vipers Kristiansand – Sola H

Vipers har forsterket med blant annet Linn Jørum Sulland, og en spennende trener i Kenneth Gabrielsen, som overtok etter Gunnar Pettersen. Gabrielsen gjorde en imponerende jobb med Glassverket, og i Vipers får han bedre forutsetninger. Vi tror vertene kan følge Larvik til døren denne sesongen, og da skal man ikke ha problemer med å slå Sola–som også denne sesongen må belage seg på å kjempe i bunnen av tabellen. 1,80 er oddsen med 0–7 fra start, det kan fort vertene innfri. Forrige sesong vant de med 14 hjemme og med 13 borte.

Byåsen–Halden H

Byåsen kjempe lenge med Larvik forrige sesong, men ble til slutt et nummer for små. Også denne sesongen er de blant lagene som kan gi de regjerende seriemesterne kamp, men først og fremst blir det en kamp med Vipers om plassen bak Larvik. Halden tok et nytt steg etter at de overlevde etter opprykket i 2014. Det drives godt i Halden på både kvinne- og herresiden, men enn så lenge er det ikke lang så mye mer enn midt på treet. Vi gir vertene et klart tips, og tror også de innfrir med 0–6 fra start som gjøre at oddsen økes fra 1,07 til 1,80.

Les våre vurderinger av dagens øvrige oddsobjekter på Tipster.no

Publisert:

Mer om

VG er e-kommisjonær og har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping. Oddstips gir inntekter basert på historisk e-kommisjonær-omsetning. Norsk Tipping har ikke innflytelse på hvordan VG redaksjonelt omtaler innholdet - her står redaksjonen fritt.

 

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no