DOMINERTE: Katrine Lunde med glimrende landskamp mot Frankrike. Foto: Svein André Svendsen

Katrine Lunde melder seg på i VM-kampen: – Det lyser av henne

FOLLO (VG) (Norge-Frankrike 24-21) Hun har blitt droppet i to av de tre siste mesterskapene. Men nå melder Katrine Lunde (37) seg på i kampen om VM-plass. Keeperen var glimrende da Frankrike ble slått.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

– Det lyser av henne. Når Katrine er slik, er ikke mange bedre en henne, sier Stine Bredal Oftedal.

– Det er veldig deilig å få en slik kamp, men det hadde vært greit også uten denne kampen. Jeg vet at jeg trener bra. Motivasjonen er på topp, sier banens beste spiller til VG. Lunde lykkes ikke i OL og fikk ikke være med i fjorårets EM.

– Det er vanskelig å si hva som er forskjellen. Det er mange små ting som kan gi store utslag, sier hun.

Grimsbø operert: Vant Champions League med skade

På Langhus åpnet hun med et en perfekt kontringspasning til debutant Jeanett Kristiansen. Det satte tonen for både Lunde og Norge. Hun viste gammel storhet med 50 prosent redninger før pause.

– Hun er positiv, på hugget og en helt annen i nærspillet. Jeg har ikke sett henne i så god form siden før hun fikk barn, sier landslagssjef Thorir Hergeirsson.

– Hun står glimrende, kommenterer TV Norges ekspert, Ole Gustav Gjekstad.

Frankrike hang ikke med et Norge med fem debutanter og bare seks EM-vinnere på laget. De franske jentene tok sølv i OL og bronse i EM, men ble før pause herjet med av et Norge som nå har vunnet 19 kamper på rad siden det bitre tapet for Russland i OL. Under samlingen i Portugal er også Angola slått i to kamper.

Kari Aalvik Grimsbø og Silje Solberg var gode for Norge i EM, men Lunde ser ut til å kunne utfordre dem nok en gang. Det er neppe plass til mer enn to målvakter i troppen til VM i Tyskland i desember.

BANENS BESTE: Katrine Lunde reddet til og med øynene lukket. Keeperen ble kåret til banens beste. Foto: Svein André Svendsen

Lunde vender hjem til Kristiansand etter 13 sesonger ute i Europa som blant annet har gitt fire seire i Champions League med Viborg og Györ. Men det har gått litt tyngre etter at hun ble mor og flyttet til Russland.

Nora Mørks tøffeste sesong: – Jeg har stått opp for meg selv

Nå skal hun spille for Vipers der tvillingsøsteren Kristine Lunde-Borgersen gjør comeback i Marta Tomacs skadefravær. Kristiansand-laget ser ut som en seriefavoritt.

– Katrine blir en kjempeforsterkning for Vipers og en attraksjon i eliteserien, mener Hergeirsson.

– Jeg gleder meg veldig til både å komme hjem og til treningene, sier Katrine Lunde.

Hun startet samarbeidet med Jeanett Kristiansen med to målgivende pasninger før pause. Søsteren til Veronica Kristiansen var frekk i debuten og satte inn fire mål i en førsteomgang Lunde dominerte sammen med spillesugen Stine Bredal Oftedal.

Håndballjentene ledet flere ganger med syv mål, ved pause sto det 15–10 og i starten av 2. omgang kladdet det litt mer uten Stine Bredal Oftedal på banen. Før debutant Kristin Venn fulgte opp Jeanett Kristiansen med to flotte scoringer fra venstrekanten.

Gutta med ny storseier: Vinn eller forsvinn mot Litauen

Men Frankrike spiste seg tilbake i kampen. Etter et kvarter på benken kom landslagskaptein Bredal Oftedal tilbake. Med 10 minutter igjen sto det 19–19. Lunde fikk ikke lenger den samme hjelpen av forsvaret.

Men Stine Bredal Oftedal satte en straffe før hun spilte gjennom søsteren Hanna. Hun knuste sitt første landslagsmål i krysset til 21–19 før Lunde tvang et straffekast i tverrliggeren. Kaptein-Stine ordnet to nye scoringer nesten på egen hånd

Tonje Løseth fikk avslutte kvelden med å harme inn 24–21 på kontring.

PS! Til slutt ble Linn-Kristin Riegelhuth Koren takket av som landslagsspiller i hjemkommunen. Den 32-årige Larvik-spilleren sa stopp sist vinter etter 279 landskamper, 971 scoringer, åtte mesterskapsgull og til sammen 12 medaljer i mesterskap.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder