NY KONTRAKT: Michael Apelgren jubler for seieren over Drammen sist helg. Svensken har skrevet kontrakt med Elverum for to nye sesonger. Foto: Hallgeir Vågenes VG

Michael Apelgren i to år til: Millionlønn i Elverum

Elverum Håndball setter stor pris på sin unge trenerkomet. Michael Apelgren (33) får millionlønn for å trene Champions League-klubben frem til sommeren 2020.

 • Jostein Overvik

Artikkelen er over to år gammel

Elverum og den svenske treneren har skrevet under en ny kontrakt som gjelder for de to neste sesongene. Hverken Apelgren eller Nils Kristian Myhre i klubbens sportslige ledelse, vil kommentere størrelsen på lønnen.

Ellevilt drama: Elverum på topp i Norge også

Men VG vet at det handler om omtrent en million kroner årlig. Ingen spesielt høy lønn i forhold til norske topptrenere i fotball, men nesten like mye som landslagssjefene i håndball. Både Christian Berge og Thorir Hergeirsson tjener 1,25 millioner på å lede Norge.

– Jeg har fått en mye bedre kontrakt, og er takknemlig for at Elverum har funnet frem til en god løsning for min familie, sier Apelgren til VG.

Sammen med kona, Therese Albrechtson, har han kjøpt hus i Göteborg. Planen var å flytte hjem til Sverige når eldstedatteren begynner på skolen neste høst. Men nå blir det mer Elverum for håndballpersonligheten. I sin første trenerjobb har han ført Elverum til tre sluttspillseire og tre deltagelser i gruppespillet i Champions League.

Den siste måneden står klubben med tre strake seire internasjonalt og kan bli det første norske herrelaget som går videre fra gruppespillet i Champions League.

Suksess i PSG: Sagosen hylles som verdens beste

– Jeg er veldig stolt over det vi har bygd opp. Det er gøy på trening. Det er gøy å gå på klubbkontoret. Jeg er en mye bedre trener enn jeg var for ett år siden. Det er viktig for meg å fortsette utviklingen her. Jeg har et hjerte for klubben som vokser for hver dag, forklarer Apelgren.

– Denne signeringen er vi utrolig godt fornøyde med. Apelgren er en fantastisk inkluderende trener. Han er ekstremt analytisk og kjenner enhver bevegelse hos motstanderne våre. Det merker vi at påvirket kampene. Ikke minst i Champions League. Dessuten er Michael Apelgren en omgjengelig fyr som alle i Elverum er blitt glade i, sier Nils Kristian Myhre i klubben.

Slik vurderte VGs håndballpanel Elverum før sesongstart:

Elverum er den eneste gjenværende av de åtte klubbene som spilte den første sesongen av eliteserien i 1965. På 1990-tallet løftet Thorir Hergeirsson østerdølene tilbake i toppen etter 15 års fravær. Med Christian Berge ble Elverum heist videre opp til både seriegull, NM-triumf og sluttspillseire i hans periode fra 2008 til 2014.

– Jeg snakker mye med Berge og har lært mye av Hergeirsson. De har nådd langt som trenere og det kan ha også ha noe å gjøre med perioden de hadde her. Håndball betyr veldig mye i Elverum. Alt du gjør, må du stå for. Spørsmålene kommer uansett om det går bra eller dårlig, forklarer Apelgren.

Heidi Løke: Trener med Sandefjords herrer

Selv har han aldri fått flere spørsmål enn da han sist vår ba tre spillere om pådra seg rødt kort i nest siste seriekamp. Årsaken innrømte han glatt etter kampen: Elverum ville gjøre seg ferdig med karantener før sluttspillet.

– Jeg har lært veldig mye mens jeg har vært her. Du ser en helheten på en helt annen måte som trener. Saken med de røde kortene var ekstrem, men jeg tok lærdom av den også, sier han.

Elverum leder eliteserien etter at Drammen ble slått i toppkampen sist søndag, men er ute av cupen. Det klare kvartfinaletapet for erkefienden Haslum svir fortsatt.

Les også

 1. Ellevilt håndballdrama: Elverum på topp i Norge også

  DRAMMEN (VG) (Drammen-Elverum 34-36) Tre ganger ledet Drammen med fem mål, men til slutt var Champions League-suksessen…
 2. Her trener Løke med gutta for å finne VM-formen: – Klarte seg meget bra

  Gunnar Pettersen er trygg på at Heidi Løke (34) finner formen til VM. Fredag kjørte han henne hardt sammen med…
 3. Ny bragd av Elverum i Champions League

  (Elverum-Gorenje Velenje 29-28) Nok en gang tryllet Elverum i Champions League. Det kan ende med avansement.
 4. Sulland dominerte da Vipers tok historisk seier: – Smått fantastisk

  (Vipers – Buducnost 29–19) Buducnost har vært i Champions League-semifinalen de fire siste årene.
 5. Elverum scoret 40 mål i Champions League: – Dette er champagne-håndball

  (Elverum – Dinamo Bucuresti 40-32) Elverum vartet opp med festhåndball hjemme mot rumenske Dinamo Bucuresti og tente…
 6. Elverum med sensasjonsseier i Champions League

  (Ademar Léon – Elverum 26–30) Det spanske storlaget Ademar Léon var kjempefavoritt før Champions League-oppgjøret mot…

Mer om

 1. Norsk håndball
 2. Elverum Håndball

Flere artikler

 1. Pluss content

  Slik jobber vinnerskallen bak Elverums håndballsuksess

 2. Elverum har tre matchballer: – Vi er «on fire»

 3. Reagerer på Christian Berges klubbkontakt: – Jeg vil være skarp

 4. Ny bragd av Elverum i Champions League

 5. Presser Elverum: Sondre Paulsen vil oppfylle barndomsdrømmen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder