SEKS MÅL: Simen Holand Pettersen var sterk da Elverum vant finale nummer to i håndballherrenes sluttspill. Foto: Olsen, Geir / NTB scanpix

Elverum har tre matchballer: – Vi er «on fire»

ELVERUM (VG) (Elverum – ØIF Arendal 30-22, 2–0 i kamper) For åttende sesongen på rad er Elverum på vei mot seier i sluttspillet. En glimrende Simen Holand Pettersen og lagkompisene har tre matchballer på å ta neste sesongs Champions League-plass.

– Vi er «on fire», sier 21-årige Pettersen – som har hatt stor første sesong i Elverum og ble matchvinner i flere Champions League-kamper sist høst.

Firemålsseieren søndag ble fulgt opp med en ny bombesikker triumf foran nesten 2000 tilskuere i Terningen Arena. Allerede søndag kan Elverum sikre seg tittelen i best av fem-serien. Fire sesonger med stigende prestasjoner i Champions League kan bli til fem.

– Vi skal ikke si noe sikkert. Men nå har vi to seire i banken og de skal slå oss i tre på rad, poengterer Pettersen, som bommet på en tidlig straffe, men så satte inn fem strake.

Sammen med Magnus Fredriksen, Lukas Sandell og kantspillerne Alexander Westby og Sigvaldi Gudjónsson herjet 21-åringen med finalemotstanderen. Mens forsvaret og keeper Morten Nergaard ikke ga ØIF Arendal noe som helst ekstra.

les også

Gunnar Pettersen kommenterer sønnen på TV: – Det er spesielt

Sondre Paulsen gjorde en sterk kamp for de rødsvarte, men med playmaker Josip Vidovic på sidelinjen ble det altfor mange feil og bomskudd for Marinko Kurtovics mannskap.

– Vi har kniven på strupen. Soleklart. Så de som har baller må ta dem frem nå, sier André Lindboe – ØIF-kanten har syv sluttspillseire på rad med Elverum.

– Vi må gå oss i selv, se hvor feilene ligger og finne ut hva som skal for at vi skal presterer, sier Lindboe.

Det er tredje sesongen på rad Elverum og ØIF Arendal møtes i sluttspillfinalen. Arendalittene sikret seg seriegullet med ett måls margin og det har vært like hett mellom Norges to beste herreklubber foran sluttspillet.

Ifølge Østlendingen tror Elverum-trener Michael Apelgren at ØIF overvåker klubbens time outer. Via mellommenn skal trener Kurtovic få greie på hva Apelgren sier i de TV-overførte stoppene i spillet.

les også

Håndballmester fikk sjokkbeskjeden MS: – Godt å være åpen

– Det er ikke opp til meg å vurdere moralen i det, men vi konstaterer at vi må ta høyde for at ØIF Arendal er med i våre time outer, sier Apelgren til Østlendingen. Arendal har på sin side ikke ønsket å uttale seg om hva de gjør eller ikke gjør.

ØIF Arendal startet best i Terningen Arena, men etter et kvarter snudde Elverum 6–8 til 13–8. Magnus Fredriksen og Simen Holand Pettersen herjer med sørlendingen i angrep, mens den grunnsterke dansken, Søren Tau, satte bommen helt ned Elverum-forsvaret. dermed 7–0 på bare syv minutter.

Sondre Paulsen & co. kom seg inn i kampen igjen, men Elverum ledet 16–12 ved pause og hadde kontroll på finalen halvveis.

I 2. omgang fortsatte Elverum overkjøringen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder