Sjumålsscorer Herrem: – Jeg er så sykt stolt over dette laget

Veteranen Heidi Løke: – Noe av det største jeg har vært med på

De norske håndballjentene lekte seg til VM-gull

HERNING/OSLO (Nederland - Norge 23-31) Nederlenderne rakk knapt å skjønne hva som traff dem da de norske håndballjentene lekte seg til VM-gull.

 • Per Opsahl
 • Lillian Holden

Artikkelen er over fire år gammel

– Dette er helt fantastisk! Vi kunne ikke drømt om en bedre førsteomgang, og så holder det helt inn. Jeg er så sykt stolt over dette laget, sier en av Norges beste i dag, sjumålsscorer Camilla Herrem til TV 2.

– Jeg synes vi viste klasse i førsteomgang. Vi spilte fantastisk bra. Vi gjør alt det vi har snakket om på forhånd. Da blir det stor forskjell til pause, utdyper hun overfor VG.

Sammen med Stine Bredal Oftedal kunne Herrem i kveld heve trofeet til værs mens gullkonfettien drysset over den norske jentene.

Verdensmestere, europamestere og olympiske mestere. Ikke rart de norske gulljentene slapp jubelen løs i en dansende sirkel ute på parketten etter at sluttsignalet for finalen gikk.

– Det føles ekstremt godt. Vi har jobbet hardt for dette. En veldig kul gjeng å være på tur med. Når man klarer å vinne i tillegg, så er det fantastisk. Jeg er superglad, stolt og letta, sier kaptein Stine Bredal Oftedal til VG.

Protokoll: Send dine gratulasjoner til håndballjentene!

Før pause hamret de norske jentene inn 20 mål. Og selv om Nederland forsøkte å tette den solide luken Norge skaffet seg allerede tidlig i kampen, ble oppgaven for stor.

De norske håndballjentene showet, lekte og smilte seg gjennom finalen - en kamp hvor alt plutselig klaffet offensivt og hvor Kari Aalvik Grimsbø stengte buret bakover.

At gullet ville havne i Norge var det vel knapt noen som var i tvil om da pausesignalet gikk i Herning, og utover i andreomgangen ble smilene bare bredere og bredere i det norske laget. Med fem minutter igjen å spille klemte de hverandre og slapp gulljubelen løs nede på benken.

VM-gullet er Norges tredje i rekken. Det er også det 11. gullet i internasjonale mesterskap siden de tok EM-gull i Nederland i 1998.

– Det var helt sinnsykt. Jeg har nesten ikke ord for hvor mye det betyr å ta et VM-gull, sier Stine Skogrand til VG.

Kommentar: Jubeljentene som bare blir viktigere og viktigere

20 mål før pause

KAMPENS GIGANT: Kari Aalvik Grimsbø. Foto: Bjorn S. Delebekk , VG

– Det er noe av det mest fantastiske vi har sett i norsk håndballhistorie. Det er 20-9 i en VM-finale. Det er helt vilt! utbrøt mangeårig TV 2-kommentator Harald Bredeli idet pausesignalet gikk i hallen i Herning.

De som hadde håpet på en like spennende kamp i VM-finalen som den vi fikk se i semien mot Romania, ble antakelig ganske så skuffet da de benket seg foran TV-ruta i kveld.

For allerede fra avkast ble det ganske tydelig hvilket lag som hadde bestemt seg, og som ville mest. Norge skaffet seg tidlig en solid luke, etter kvarter spilt lå de norske jentene fem mål foran VMs «overraskelseslag» Nederland.

I tillegg til at det aller, aller meste stemte offensivt for Norge, bestemte Kari Aalvik Grimsbø seg for å stenge målet.

Hun stoppet 14 av 23 avslutninger fra Nederland. Særlig Estavana Polman og Lois Abbingh ble drevet til vanvidd av den norske keeperen. Ganske tidlig i kampen begynte nederlenderne tydelig å stresse, ved flere anledninger mistet de ballen i angrep og rotet det til for seg selv.

Børsen: Slik spilte de norske håndballjentene

Fullklaff

Fremover på banen leverte særlig Camilla Herrem til gull i første omgang. Hun prikket inn sine fire første avslutninger, og Heidi Løke satte inn fire. I tillegg var Ida Alstad og Nora Mørk sikre på straffer – Alstad scoret tre og Mørk ett.

Kort fortalt: Alt Norge har slitt med å få til å klaffe tidligere i VM, satt som et skudd i finalen.

– Nederland er ikke dårlig, vi gjør de dårlige. De har ikke møtt et så tøft forsvar som de gjør nå. Vi står bare solid bak der, sa VGs håndballekspert Linn Gossé i pausen.

20-9 til pause tok luften ut av spenningen, men 12.147 tilskuere i Boxen Arena i Herning koste seg likevel. 20 mål på 29 angrep er en voldsom uttelling, og i pausen ble det snakket om Norge kunne greie å slå sin egen scoringsrekord i en finale: I 2008 ble nemlig Spania utklasset med norsk 13-målsseier.

Noen målrekord ble det ikke, men en knusende seier fikk Norge likevel. Nederland fikk riktignok knappet ledelsen ned til en fem mål stor luke en periode i andre omgang, men det ble likevel aldri mer spennende enn som så.

– Det er noe av det største jeg har vært med på. Den førsteomgangen er perfekt håndball, sier Heidi Løke til VG.

Hun har vunnet mye på banen før, men rangerer medaljen høyt.

– Som jeg har sagt, jeg tror ikke jeg har vært med på en sånn omgang før. Jeg er veldig stolt av laget akkurat nå.

Sett denne? Sjekk Løkes hypermobile fingerledd

Mer om

 1. Håndball-VM
 2. Norsk håndball

Flere artikler

 1. Norges gullrekke på vei til VM-finalen

 2. Camilla Herrem sang «Tore Tang» for verdens beste jenter

 3. Pluss content

  Sang for verdens beste jenter

 4. Håndballjentene har landet: Kaptein Oftedal klar for jul: - Nå skal jeg slappe av

 5. Herrem: – Jeg elsker Ida! Det er ikke kødd engang

Fra andre aviser

 1. Norge totalt overlegne i VM-finalen: - Det er helt vanvittig

  Bergens Tidende
 2. Norge til VM-finale etter høydramatisk oppgjør mot Romania

  Aftenposten
 3. Heidi Løke herjet i overlegen Norge-seier mot Tyskland

  Bergens Tidende
 4. Norge totalt overlegne i VM-finalen: - Det er helt vanvittig

  Fædrelandsvennen
 5. Norge til VM-finale etter høydramatisk oppgjør mot Romania

  Fædrelandsvennen
 6. Heidi Løke herjet i overlegen Norge-seier mot Tyskland

  Fædrelandsvennen

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no