Grimsbø med 10-er på VG-børsen

RIO DE JANEIRO (VG) (Sverige-Norge 20-33) Keeper Kari Aalvik Grimsbø (31) var irriterende god – sett med svenske øyne. VG gir henne toppkarakter etter redningsshowet mot Sverige.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Kari Aalvik Grimsbø BB 10

18 redninger/32 skudd - 2 feil

Pangstart med syv fantastiske redninger. Satte svenskene helt ut. Avgjorde faktisk kampen på egen hånd. Ikke så mange redninger etter pause. Spiller ingen rolle.

Katrine Lunde 5

3 redninger/9 skudd – 0 feil

Var først inne på tre straffer for Grimsbø uten å redde. Kom inn de åtte siste minuttene, gjorde tre greie avverginger og fikk reist kjerringa etter elendigheten mot Montenegro.

Les også: Gullspill av Grimsbø – Norge til semifinale

Mari Molid 6

1 mål/1 skudd – 0 feil

Fikk en uventet opptur da Malm Frafjord ble skadet etter bare 45 minutter. God forsvarskamp. Bedre rytme i bevegelser og taklinger. Scoret fint kontringsmål.

Emilie Hegh Arntzen 6

3 mål/5 skudd – 1 feil

Herlig inntreden. Treffer ikke på alt, men går inn i kampen med entusiasme og lyst på å prege begivenhetene. Et par forsvarsfeil trekker litt ned. Men så absolutt godkjent.

Veronica Kristiansen 8

4 mål/6 skudd – 2 feil

Igjen en strålende forsvarskamp. Takler godt og vet å utnytte hurtigheten sin. Satte også sterkt preg på kampen fremover på banen med godt spill og fine avslutninger.

Ida Alstad -

0 mål/0 skudd – 0 feil

Inne en periode og gjør en helt grei forsvarsjobb. Men en Alstad som ikke kommer på scoringslisten er ikke helt der hun skal være.

...men her er noe å juble for, Sverige

Heidi Løke 8

5 mål/7 skudd – 1 feil

Leverte sin beste OL-kamp til nå. Helstøpt og nesten feilfritt forsvarsspill ble fulgt opp av en sterk angrepskamp. Løke ble pakket inn, men lurte Sverige trill rundt. Skaffet tre straffer.

Nora Mørk 6

4 mål/9 skudd – 3 feil

Satte selvsagt sitt klare stempel på kampen med syv assist og fire scoringer. Men misset en del skudd og har spilt enda bedre tidligere i OL. Blir svært viktig i OL-avslutningen.

Stine Bredal Oftedal 9

6 mål/7 skudd – 3 feil

Er en av utespillerne som omsetter Grimsbøs keeperspill til scoringer aller best før pause. Setter på topp speed og holdt før pause lekestue med svenskene.

Marit Malm Frafjord -

0 mål/0 skudd – 0 feil

Ut med ankelskade allerede etter 45 sekunder. Viktig å få henne klar igjen snart.

Linn-Kristin R. Koren 5

1 mål/2 skudd – 0 feil

Fikk sjansen for Kurtovic de siste 10 minuttene. Det er ikke den beste versjonen av Riegelhuth vi ser i OL, men scoret et flott mål etter en god finte.

Amanda Kurtovic 6

3 mål/6 skudd – 0 feil

God kamp både fremover og bakover. Hadde sikkert ønsket seg bedre uttelling på skuddene. Men Kurtovic kommer mer og mer med i spillet. Det lover bra for medaljekampene.

Camilla Herrem 8

5 mål/6 skudd – 0 feil

Rappet tre svenske baller i eget forsvar og gjorde nesten narr av Sverige. Herlig driv, fart og uttelling på skuddene. Herrem i form er viktig for den norske slagstyrken.

JUBEL: Camilla Herrem jubler for nok et mål. Foto: Bjørn S. Delebekk VG

Sanna Solberg 5

1 mål/1 skudd – 0 feil

Scoret ett mål, leverte en målgivende og bra forsvarsspill i den perioden hun fikk spille. Men her var det Herrem som hadde rangen på venstrekanten.

Vurdert av Jostein Overvik og Ole Kr. Strøm

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder