Avslørte diaré-trøbbel før mesterskapet: – Jeg var livredd

PARIS/OSLO (VG) (Sverige – Norge 29-38) Håndballjentene avsluttet med stil. 38 scoringer og knusende seier over Sverige ga 5. plass i EM. Etter kampen fortalte landslagslegen overfor TV 2 at flere av spillerne hadde magetrøbbel før mesterskapet.

Artikkelen er over ett år gammel

Syv spillere slet med oppkast og diaré fem dager før åpningstapet mot Tyskland, skriver kanalen.

– Et par av dem var nok litt preget inn i den første kampen, opplyser landslagslege Nils Ivar Leraand.

Tapet ble skjebnesvangert. Semifinaledrømmen røk for Norge senere i mesterskapet.

– Jeg var livredd for at det skulle spre seg, men det ble med de sju. De ble omtrent syke samtidig hele gjengen. Sannsynligvis var det noe de hadde spist, tillegger landslagslegen overfor TV 2.

I Sverige-kampen var keeper Silje Solberg den store spilleren. Hun kom inn etter 14 minutter og stengte det norske målet. Uavgjort ble forvandlet til åtte måls ledelse ved pause.

– Ja, vi kunne vunnet EM, svarer Silje Solberg på VGs spørsmål.

– Det stikker og gjør vondt i hjertet å gå inn i denne hallen for å spille om 5.-plassen, beskriver målvakten, som med sine 18 redninger spilte til 9 poeng på VG-børsen.

les også

Folkebørsen: Henny Reistad spilte skjorten av Sverige

– Frankrike og Russland er sterke. Men mulighet hadde så absolutt vært der, sier hun og følges opp av Veronica Kristiansen:

– Ja, er hennes korte svar.

– Vi skal ikke bli for høye på oss selv her. Men vi er for gode til spille om 5.-plassen. Vi skulle definitivt ha spilt semifinalen, sier Vikky. Hun var i kjelleren torsdag, men reiste seg etter å ha jobbet med psykolog Tom Henning Øvrebø.

Også Stine Bredal Oftedal tror Norge kunne gjentatt EM-gullene fra 2016 og 2014 om de ikke hadde gått på åpningssmellen mot Tyskland.

– Sånn som vi har spilt i de fire siste kampene hadde vi vært kapable til det, sier Oftedal om EM-gullet. Sverige-kampen avsluttet en rekke med fire strake seire med hele 42 plussmål for Norge.

Tidenes 100 beste norske kvinnelige håndballspillere

Bredal Oftedal er ikke sikker på om hun kommer til å se EM-avslutningen. Hun vil heller være med familien sin i Paris. Fredag kveld blir det uansett fest.

– Dette har vært et annerledes mesterskapet. Det har tatt på mer enn normalt for hodet. Nå fortjener vi å ha en fin kveld sammen, sier kapteinen.

– Vi har planer, ler Veronica Kristiansen.

I starten av kampen var det mål-bonanza begge veier. Katrine Lunde hadde sluppet inn ti mål og det sto 10–10 da Silje Solberg overtok. Med Solberg bakerst tok Norge fullstendig kommandoen, gikk opp i 17–10 og ledet 22–14 ved pause.

les også

Ekspert om Nora Mørk: – Savnet ble større enn spådd

– Silje kommer inn og avgjør. Vi har de to beste keeperne i verden, fastslo Heidi Løke i TV3-studio.

Med åttemålsledelse var det bare snakk om å sikre seieren i 2. omgang. Til tross for at kampen gikk kl. 14.00 en fredag ettermiddag, var det bra med tilskuere og stor stemning i den enorme Bercy-hallen. De så Norge vinne med ni mål til slutt.

Det var stor skuffelse da det onsdag ble klart at Norge ikke kom til semifinalen – som følge av tap både mot Tyskland og Romania i gruppespillet.

les også

Slik kommer Norge til Tokyo: – OL er det kuleste

– Det er positive ting å bygge på videre, mente Karoline Dyhre Breivang som TV3-ekspert.

Trener Hergeirsson var klar på hva som ergret ham mest fra EM:

– Tapet i den første kampen mot Tyskland. Det er det som irriterer meg mest. Det er irriterende at vi ikke er i semifinalen.

Norge har tatt medalje i alle EM siden 1994, unntatt 6.-plassen i 2000. Det var den det handlet om å unngå fredag.

les også

Veronica Kristiansen etter EM-nedturen: Søvnløs og fortvilet

– De er ikke vant til å spille om 5. og 6. plass, fastslo Geir Oustorp som ekspertkommentator på TV3.

Silje Solberg endte opp med en redningsprosent på 50. Veronica Kristiansen ble norsk målscorer med seks mål – på syv forsøk. Linn Jørum Sulland hadde full uttelling fra syvmetersmerket og noterte i alt fem mål.

Senere i kveld er det semifinaler – der Norge for første gang på 18 år er bare tilskuere: Russland-Romania og Nederland-Frankrike.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder