MØTES IGJEN: Linn Jørum Sulland ( i hvitt) og Kari Brattset (til høyre) skal møtes i Champions League-semifinalen. Her tidligere i årets turnering. Til venstre: Cornelia Nycke Groot. Foto: Csaba Krizsan / MTI

Vipers møter tittelforsvarer Györ til semifinale i mesterligaen

Vipers Kristiansand fikk verst mulig trekning til Champions League-semifinalen i håndball neste måned. Der skal de opp mot regjerende mester Györ.

  • NTB

Det ble klart da oppsettet for finalehelgen ble trukket i Budapest tirsdag kveld. Sluttspillet går i den ungarske hovedstaden 11. og 12. mai med semifinaler, kamp om tredjeplass og finale.

Györ var definitivt laget Vipers ville unngå å møte. Den ungarske håndballgiganten er favoritt til å ta sin tredje strake mesterligatittel og sin femte på sju sesonger.

– Det blir en utfordring det. Györ har vært det beste laget i år, men det betyr ikke at det ikke er mulig å slå dem. Jeg tror vi har lært en del av de to kampene i vinter, sier Vipers-trener Ole Gustav Gjekstad til NTB.

les også

Vipers Kristiansand lekte seg til «Final Four»: – Det her er helt vilt

I vinter gikk Vipers tapende ut av begge kampene mot Györ i hovedrunden. Sørlendingene røk 29-33 i Ungarn, mens det ble 26-33 hjemme i Kristiansand.

Györ har en rekke norske spillere i stallen: Nora Mørk, Kari Brattset, Stine Bredal Oftedal, Veronica Kristiansen og keeper Kari Aalvik Grimsbø.

– Det blir ganske mye å bryne seg på. De har gode folk i alle posisjoner, så vi må gjøre en grundig analyse i forkant, sier Gjekstad.

Slik tok Vipers seg videre:

10 prosent

Før tirsdagens trekning anslo håndballekspert og Champions League-kommentator Frode Scheie at Vipers har en sjanse på 10 prosent til å danke ut Györ i en semifinale. Samtidig roste han Ole Gustav Gjekstads lag.

– Det er imponerende det Vipers har fått til. De virker i stadig utvikling, sa Scheie til NTB.

I den andre semifinalen møtes franske Metz og russiske Rostov Don. Det var sistnevnte Vipers håpet å få. Trekningen i Budapest var åpen og ga ikke Györ og Metz (vinnerne av hovedrundegruppene) noen fordel i form av seeding.

Her gikk det galt for Vipers i siste sekund:

Debut

Det er første gang Vipers er blant de fire siste lagene i mesterligaen. Norge har ikke hatt et lag i semifinalen siden Larvik var der i 2015. Den gang tapte vestfoldingene gullkampen mot Buducnost Podgorica.

LHK vant Champions League i 2011, men det var før turneringen gikk over til formatet med en finalehelg.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder