Norge rotet vekk kjempeledelse: – Vi slurver og mister konsentrasjonen

(Norge-Sveits 32–26) Håndballgutta er nær VM, men mistet 10-målsledelsen de siste fem minuttene mot Sveits. Sander Sagosen – på sitt beste – dominerte kvalikkampen i Stavanger.

Publisert:

Uansett er det ingen tvil om at Norge er i ferd med å kvalifisere seg til håndball-VM for første gang siden 2010. Et wildcard reddet Norges VM-plass for to år siden. Det ga sølv i Frankrike. Håndballhistorien er full av snuoperasjoner og merkelige resultater, men Norge må kollapse for at Sveits skal snu dette i Zug tirsdag.

– Vi slurver og mister konsentrasjonen, men vi drar til Sveits med seks mål å gå på. Det er bedre enn null, sier Christian Berge til VG. Norge vant den første omgangen med åtte og tapte den andre med to mål.

– Jeg blir ikke så veldig irritert. Nå må vi bare legge fokus på arbeidsoppgavene og ikke tenke for mye på resultatet. Vi må skjerpe oss og gjøre en bedre kamp. Da skal dette gå, mener Berge foran returmøtet mot Sveits med stjerner som playmaker Andy Schmid (nylig kåret til best i tysk Bundesliga) og keeper Nikola Porter (Champions League-vinner med Montpellier).

– De siste ti minuttene roter vi for mye, sier Torbjørn Bergerud til TV 2. Keeperen tok tre av fire straffer og endte opp med 13 redninger.

les også

Bergerud må flytte fra håndballkjæresten

Sagosen hamret inn 10 mål på bare 13 skudd. I tillegg til å strø om seg med gode pasninger og levere godt i forsvar.

– Det var fint i starten, men slurv både fra meg og resten av laget på slutten, sier Sagosen. Han mener at det faktum at seieren krympet kan skjerpe laget foran returkampen.

Norges midtpunkt kommer rett fra en krevende avslutning i PSG. Seriegullet ble reddet, men Champions League ble tapt for en sliten Sagosen. Han fremsto helt annerledes i Stavanger.

– Jeg ønsker at Sander skal spille annerledes for oss. Han skal holde mer avstand til forsvaret, sier Christian Berge. Han fikk umiddelbart svar da Sagosen scoret åtte og Tyskland ble slått 30–25 i München onsdag.

– Det har funket bra. Når Sander kommer i fart mot forsvaret er det ikke mange som klarer å stoppe ham i duellene.

les også

Bjarte Myrhol skal møte bestekompisen: – Vi er som en storfamilie

I kveld var trønderen enda et hakk bedre. Persen på landslaget med 13 scoringer (mot Frankrike) var truet, men heller ikke Sagosen klarte å avslutte kampen slik Berge ønsket.

Norge ledet med ti mål allerede i begynnelsen av 2. omgang. Men konsentrasjonen glapp og Norge klarte ikke å bygge ledelsen mot slutten av kampen. De siste fem minuttene sank ledelsen fra 10 til seks mål. Det gir Sveits en liten mulighet i hjemmekampen.

– Søk de enkle løsningene og hold ballen lenger i gang, ba Berge tre minutter før slutt. Han ble ikke hørt. Bare Christian O’Sullivan scoret for Norge mens sveitserne satt inn tre raske mål på Bergerud.

les også

Abelvik Rød (20) i fokus da Flensburg vant dramatisk gull

Norge gikk rett i strupen på Sveits fra start. De har gode enkeltspillere, men har ikke vært i mesterskap siden de selv arrangerte EM i 2006. 3–0 i starten ble utviklet til en meget god norsk omgang foran 4200 tilskuere i DNB Arena.

Ved pause ledet Norge 19–11. Torbjørn Bergerud tok to av tre straffer fra stjernen Andy Schmid.

Og det var flere enn Sagosen som imponerte av utespillerne. Norge smalt inn 19 av 23 skuddforsøk i det sveitsiske målet. Champions League-vinner Nikola Portner hevet seg kraftig med 10 redninger i 2. omgang.

Kent Robin Tønnesen hamret inn fire mål mens Gøran Johannessen både skjøt spilte glimrende på hjemmebane i Stavanger.

les også

Sagosen vant «the double» med legenden: – Han er helt fantastisk

En annen siddis, Kristian Bjørnsen, leverte som vanlig kvalitet fra høyrekanten og var en viktig del av omgangens høydepunkt. Bjørnsen spilte en pasning som en flygende Sagosen satte inn til 10–5.

– Lekestue, ropte Harald Bredeli i TV 2.

Verdensklasse er et annet ord som beskriver scoringen.

Det fortsatte dessverre ikke de siste 25 minuttene. Dermed har Norge fortsatt en stor jobb å gjøre foran håndballsesongens aller siste kamp.

VM spilles i Danmark og Tyskland fra 7. til 29. januar 2019. Flere nordiske land slet tungt lørdag. EM-toer Sverige tapte 25–24 for Nederland, mens Island spilte 27–27 mot Latvia. Begge kan berge VM-plassen på hjemmebane til uken.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder