STJERNE: Sander Sagosen har blitt PSGs viktigste spiller i Nikola Karabatic sitt skadefravær. Foto: PATRIK STOLLARZ / AFP

Sagosen skinner i superstjernens fravær

Med Nikola Karabatic skadet, har Sander Sagosen (23) virkelig tatt ansvar i den franske storklubben PSG.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Nå er han kåret til månedens spiller i Champions League for oktober.

– Han har kun scoret syv mål på sine to Champions League-kamper i oktober, men Sander Sagosen har vist seg avgjørende i en tid hvor lagets viktigste spiller, Nikola Karabatic, har vært ute etter en operasjon i foten, skriver det europeiske håndballforbundet i sin begrunnelse.

les også

Sagosen dominerte totalt: – Vi sikter på VM-gullet

Karabatic er en superstjerne i håndballen, og kåret til verdens beste håndballspiller tre ganger. I sitt andre år i klubben er også Sagosen i ferd med å innta en lederrolle hos det franske storlaget, akkurat slik han har på det norske landslaget.

– Å spille Champions League mot de beste motstanderne hver eneste uke er en drøm for meg. Jeg er glad for å bli valgt til månedens spiller, det er en belønning for innsatsen både jeg og laget legger ned i trening og kamp, og viser at vi er på rett vei, sier Sagosen til det europeiske forbundet.

Onsdag er 29 millioner kroner i Vikinglotto-potten. Spill før onsdag kl. 18.00, og lever kupongen her!

Anført av 22-åringen har pariserne fått en perfekt start på Champions League med syv seiere av syv mulige.

Onsdag står tyske Flensburg-Handewitt på motsatt banehalvdel. Da må Sagosen forsøke å lure sin lagkamerat på det norske landslaget, keeper Torbjørn Bergerud.

les også

Stor oversikt: Her er skattelistetallene for Norges 100 største idrettsstjerner i 2017

Ute på banen møter han en annen nordmann i Magnus Abelvik Rød, Magnus Jøndal og Gøran Johannessen. Rød, som er to år yngre enn Sagosen, har fått mye spilletid i de siste Champions League-kampene for tyskerne. I seieren over Motor Zaporozhye scoret han syv ganger. Mot MOL-Pick Szeged i forrige runde ble det fem mål, da Flensburg gikk på et knepent tap.

Halvveis ut i gruppespillet ligger Flensburg på 4. plass i gruppen med åtte lag, og ligger foreløpig an til gå videre til «Last 16», mens PSG, om de skulle greie å holde gruppeledelsen helt inn, vil gå direkte til kvartfinale.

les også

Abelvik Rød (20) i fokus da Flensburg vant dramatisk gull

les også

Sagosen vant «the double» med legenden: – Han er helt fantastisk

les også

Magnus Abelvik Rød kan vinne gull i første forsøk: – Vi har det i våre hender

VGs tips: PSG-seier

Dette er det andre fransk-tyske håndball-midtukemøtet i Champions League. Montpellier - Rhein-Neckar Löwen møtes i gruppe A. I gruppe B står Flensburg med 3–0–4-flyt. Senest på lørdag røk nordtyskerne 28–29 borte for nettopp Paris Saint Germain.

I hjemlig tysk bundesliga er Flensburg -Handewitt på sporet av å forsvare seriegullet fra ifjor. For vertene har bokført en sterk 12–0–0-flyt.

Men akkurat i Champions League henger laget etter - i hvert fall i forhold til PSG, som har vunnet samtlige syv oppgjør. De franske mestrene er det eneste CL-laget med 14 poeng etter syv runder.

Slik dette står mener vi gjestene ligger best an til en seier i kveld. Borteoddsen står til 1,65, spillestopp er kl. 18.40 og Viasport 2 viser kampen.

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder