SLITER: Alexander Buchmann. Foto: Scanpix

Buchmann må legge opp

Alexander Buchmann har sannsynligvis spilt sin siste håndballkamp.

ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

27-åringen har vært ute siden han røk akillesen på oppvarmingen foran VM-kampen mot Makedonia i januar. Trønderen pådro seg da samme type skade for annen gang på 13 måneder.

- Kirurgen som opererte meg tok egentlig allerede da en avgjørelse om at jeg ikke skal spille håndball igjen. Dersom jeg forsøker å komme tilbake vil jeg mest sannsynlig ikke bare ende opp som idrettsinvalid, men rett og slett ufør, sier Buchmann til NTB.

Leserne diskuterer EM-laget!

Playmakeren innrømmer at beskjeden fra kirurgen var tung å svelge. Og selv om han fortsatt går med en drøm om å kunne spille igjen, er det lite som taler for at det vil skje.

- Jeg fikk satt inn skruer i beinet for å lappe sammen akillesen, og kirurgen sa til meg at han var overrasket over hvor ille det så ut. Jeg er fortsatt ikke frisk, og selv om det har gått et snaut år, kan jeg ikke nekte for at jeg ønsker meg tilbake. Jeg har ikke lagt bort lysten til å spille håndball, men jeg må nok innse at det er kjørt.

To ulike skader

Buchmann understreker at skaden han pådro seg i januar ikke hadde noe å gjøre med det første akillesbruddet han hadde i samme bein.

- Akillesen røk på to forskjellige steder, så de to skadene hadde ikke innvirkning på hverandre. Normalt skulle jeg ha blitt belastet mer i det andre beinet, hvis den første skaden ikke var skikkelig leget før jeg begynte å spille igjen.

Den tidligere Frankrike-proffen var klubbløs da han pådro seg den fatale skaden, etter å ha kjøpt seg fri fra kontrakten han hadde med Ivry.

Til tross for at han aldri var aktuell for en plass i Norges tropp til EM blir han med på reisefølget til Østerrike. Som videoanalytiker. Og trønderen viser lovende analytiske takter når han prøver å finne en forklaring på hvorfor han pådro seg de alvorlige skadene.

- Spillestilen min krever mange hurtige og rake bevegelser som nok har ført til mye ekstra belastninger, sier en fattet Buchmann og legger til:

- Skader hører med i håndballen. Jeg trives veldig godt miljøet rundt landslaget, og ønsker fortsatt å være med å bidra.

Var forberedt

27-åringen har lenge vært forberedt på at karrieren som håndballspiller kunne være over.

- Dette har jeg visst i åtte måneder, så for meg er ikke dette noen ny beskjed å forholde seg til, sier Buchmann.

Landslagssjef Robert Hedin har også vært klar over situasjonen i lang tid.

- Vi har visst dette lenge, og fikk tidlig beskjed om at karrieren hans kunne være over. Spill i EM ville uansett vært helt uinteressant for Alexander, og det virker ikke som han kan komme tilbake. Veldig kjedelig både for han og oss, innrømmer Hedin.

Svensken legger ikke skjul på at landslaget mister en dimensjon uten Buchmann til å styre angrepsspillet.

- Utenom Vegard Samdahl har vi ikke hatt rene midtbacker i laget, selv om vi har flere spillere som kan spille i den posisjonen. Derfor er det veldig viktig at vi har fått tilbake Børge Lund som kan spille der både i forsvar og angrep, sier Hedin til NTB.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder