NØKKELSPILLER: Sandra Toft gleder seg over at smellen hun fikk mot Vipers ikke truer sluttspåillet i Champions League. Foto:Svein André Svendsen,

Larvik slapp med skrekken – keeperen melder seg spillerklar til Champions League: Sandra Toft: – Jeg hadde spilt uansett

Hun hinket ut med en lyskeskade i sluttspillet tirsdag kveld. Men nå melder Larvik-keeper Sandra Toft (25) seg klar til helgens sluttspill i Champions League. Dermed slipper Larvik å stille med bare en målvakt.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Danskens lår er blitt undersøkt med ultralyd i dag og Larvik-legen finner ifølge Ole Gustav Gjekstad, ingen skade som setter lørdagens semifinale mot Dinamo-Sinara i fare.

– Det hadde vært totalt «åndssvakt» å ha blitt skadet i den siste kampen før Final four. Jeg hadde spilt disse kampene uansett. Så få vi se hvordan det ser ut mandag, sier Sandra Toft selv til VG. Hun har en liten lyskeskade, men den sitter i muskelen og ikke senen.

– Jeg tror ikke dette skal hindre meg noe, mener hun.

– Hun føler seg mye bedre og spiller. Vi er så absolutt glade for at vi slipper å stille med bare en keeper. Men Alma Hasanic har også vært god for oss. Hun var fantastisk i den siste kvartfinalen mot Thüringer, sier Larvik-trener Gjekstad.

Mangler tredjekeeper

GOD ERSTATTER: Alma Hasanic har stått flere gode Champions League-kamper for Larvik. Foto:Svein André Svendsen,

Etter at Cecilie Leganger la opp i september har klubben bare hatt to keepere. Med kun Toft og Hasanic innmeldt i Champions League kunne klubben ikke trukket inn en tredje keeper foran helgens Final four i Budapest. Ved en skade eller utvisning på Hasanic måtte en utespiller ha gått inn i kassen.

Selv om Hasanic, som kan debutere for Montenegro i juni, har overbevist både mot Thüringer og Györ er det Sandra Toft som har dominert i Larvik-buret etter keeperlegendene Leganger og Lene Rantala ga seg.

Før Champions League-starten for åtte måneder siden trodde slettes ikke alle at Larvik kunne nå til topps med Toft som sisteskanse.

– Alt er mulig. Men det ville overraske meg, sa TV 2 -ekspert Bent Svele til VG i oktober.

– Har fått ny energi

Men også Larvik-treneren synes den danske landslagskeeperen har levert over forventning i Vestfold.

– Hun har vært overraskende bra. Vi visste at hun er god på sitt beste, men hadde ikke ventet at hun skulle være så god i så mange kamper, sier Ole Gustav Gjekstad.

– Jeg har kommet til et nytt sted, fått ny energi og matchet meg mot de beste på hver eneste trening. Det har gjort meg bedre. Det har vært store sko å fylle, men det har gått bra. Jeg håper vi kan si det samme etter helgen, sier Sandra Toft selv

Les også: Mirakeljenta Toft (krever innlogging)

Han har fire kamper igjen av sin andre periode som Larvik-trener. Han avslutter med sluttspillfinalene 13. og 20. mai, men det er naturligvis Champions League-avslutningen som er det klart viktigste.

– Følelsen er god, sier Gjekstad. Han fikk akkurat det han ba om da Larvik trakk Dinamo som semifinalemotstander. Anført av Olga Akopian (til sammen 15 scoringer) slo klubben fra Volgograd Camilla Herrems Baia Mare med tre mål i kvartfinalene.

Kan møte gamlesjefen

– Et lag med sterke individuelle kvaliteter i angrepsspillet, mens de har mer å gå på andre deler av spillet, mener Larvik-treneren.

– Gode spillere med harde skudd, beskriver Sandra Toft.

I den andre semifinalen møtes vinneren fra 2012, Buducnost (Montenegro), og Vardar (Makedonia) med danske Jan Pytlick som trener. Finalen kan altså bli et møte mellom Toft og hennes tidligere landslagssjef.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder