Skal feire med pizza og karaoke

JUBEL: Silje Solberg vant cupvinnercupen lørdag. Her fra en tidligere landskamp. Foto: Vidar Ruud NTB scanpix

Perfekt avskjed for Solberg og Herrem: – Verdensklassenivå

(Lada Togliatti - Team Tvis Holstebro 30-25, 61-52 sammenlagt) Med cupvinnercuptriumf, pizza og karaoke kunne ikke Camilla Herren (29) og Silje Solberg (25) fått en bedre avslutning på sine karrierer i Danmark.

  • NTB

Artikkelen er over tre år gammel

Det danske laget ledet med fire mål fra hjemmekampen i cupvinnercupens finale og vant også lørdagens returkamp mot Lada Togliatti i Russland 30-25. Sammenlagt vant dermed Holstebro 61-52.

Les også: Løke & Co. til CL-finalen

Silje Solberg var i storform i mål for danskene, mens Camilla Herrem noterte seg for seks scoringer. Bare svenske Nathalie Hagman (13 mål) scoret flere enn henne.

– Redde for å spille håndball

Etter et kvarter ledet Lada 9-5, og dermed var danskenes ledelse fra første kamp innhentet. Trener Pether Krautmeyer var mer enn betenkt.

– Jeg tok timeout og kjeftet på spillerne. De var jo redde for å spille håndball. Vi kastet ball etter ball rett i hendene på russerne, sa han.

– Heldigvis våknet spillerne opp, og heldigvis holdt Silje (Solberg) verdensklassenivå i målet. Ellers kunne vi ha ligget under med ti mål ved pause.

Dette er ikke første gangen Holstebro vinner en av europacupturneringene. I fjor vant laget EHF-cupen og har nå tatt tre titler i Europa de siste fire årene.

Pizza og karaoke

Holstebro blir igjen i Russland for å feire seieren.

– Det skal vi gjøre med pizza og tur på karaokebar, sa Jette Hansen.

Dette var den siste kampen for den norske duoen i Team Tvis Holstebro, danskene som trapper ned sin satsing. I sommer flytter Solberg til Frankrike og storklubben Issy Paris. Herrem har skrevet under for Vardar fra Makedonia.

Les også: Knalltøff keeperkamp

Hjemme i Danmark endte laget på 4.-plass i ligaen denne sesongen og ble slått ut i sluttspillet i semifinalen av Esbjerg, som vant både serien og sluttspillet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder