FESTKLARE DANSKER: Med gullparykker og gyldne medaljer feiret de danske spillerne finaleseieren mot Kroatia på Lillehammer. Foto: Scanpix
FESTKLARE DANSKER: Med gullparykker og gyldne medaljer feiret de danske spillerne finaleseieren mot Kroatia på Lillehammer. Foto: Scanpix

Kokte over da «drengene» tok EM-gull

Publisert: Oppdatert: 27.01.08 18:56

Del saken på:

Lenken er kopiert
HÅNDBALL

(Danmark-Kroatia 24-20) Trener Lino Cervar kostet Kroatia flere utvisningsminutter, mens kollega Ulrik Wilbek trygt ledet Danmark til EM-gull.

Danmark tapte én gang i EM, og det var åpningskampen mot Norge.

- Nå er jeg trøtt og nå skal vi slappe av. Det var tøft etter at vi tapte for Norge, men da sa jeg vi skulle vinne de syv neste. Det gjorde vi, smilte Wilbæk til TV 2 etter finaleseieren.

Den danske suksesstreneren har ledet landets håndballjenter til en rekke triumfer, og nå er han i ferd med å gjøre det samme med herrene. Han og spillerne ble hyllet av 3-4000 elleville danske fans i Håkons Hall på Lillehammer søndag kveld.

- Da vi tok ledelsen 16-11 tenkte jeg at "nå tar de oss ikke igjen" fordi de ikke spilte hurtig nok. De spilte destruktivt og forsøkte å trekke ned tempoet, sa Wilbek til Ekstrabladet.dk

Danskenes EM-gull er for øvrig ingen god nyhet for Norge ettersom det fører til en meget tøff OL-kvalifisering for Gunnar Pettersen & co. Les mer her!

Klikket

Det åpnet forferdelig for danskene som feiret semifinaleseieren mot Tyskland i går med øl - etter godkjennelse fra trener Wilbek. Kroatia ledet 4-0 før danskene våknet og gikk til pause med ledelse 13-10.

- Selv om det ikke så slik ut, så følte jeg at vi hadde kontroll hele veien - også da vil lå under 0-4, sa Wilbek.

I 2. omgang hadde var Danmark oppe i seks måls ledelse på det meste, men Kroatia kom stadig tilbake og sørget for at det var spenning nesten hele veien.

Men så klarte trener Cervar i kludre det til for seg selv og resten av laget. Kroatia fikk et par tvilsomme dommeravgjørelser imot, og da svartnet det fullstendig for den lille kruttønna.

Han kjeftet på seg en to minutters utvisning - som måtte sones av en spiller. Da var det bare ti minutter igjen av kampen, og kroatene hadde allerede en spiller utvist.

Kort tid etterpå, da de endelig hadde fått fullt lag igjen, klikket det for Cervar på nytt. Han fikk rødt kort og laget en ny tominutter. Da ble det i realiteten håpløst å ta igjen danskene.

Stor Hvidt

Det hjalp heller ikke at Danmark-keeper Kasper Hvidt var i det umulige hjørnet og dro fram en rekke store redninger på slutten. Han stoppet blant andre Kroatias store stjerne Ivano Balic flere ganger, og reddet et straffekast.

- Han er fantastisk. Hver gang han skal ta en ball, så tar han den, skrøt Wilbek.

Lasse Boesen kunne sette inn det siste målet og fastsatte sluttresultatet til 24-20, og det markerte starten for det som helt sikkert blir en solid gullfest i hele Danmark.

PS! Norges Frank Løke kom med på stjernelaget i EM: Keeper: Kasper Hvidt (Danmark). Linjespiller: Frank Løke (Norge). Bakspillere: Ivano Balic (Kroatia), Daniel Narcisse (Frankrike), Kim Andersson (Sverige). Kantspillere: Lars Christiansen (Danmark), Florian Kehrmann (Tyskland). Mest verdifulle spiller: Nikola Karabatic (Frankrike).

Finale:Danmark - Kroatia 24-20 (13-10)
Håkons Hall
7500 tilskuere
Toppscorere Danmark: Lasse Boesen 7 og Lars Christiansen 7 (2).
Kroatia: Petar Metlicic 5.
Dommere: Vicente Breto og Jose Antonio Huelin, Spania.
Utvisninger: Danmark 5 x 2 min., Kroatia 5 x 2 min

Bronsekamp:Tyskland - Frankrike 26-36 (9-18)
Håkons Hall
7500 tilskuere
Toppscorer Tyskland: Torstein Jansen 7.
Frankrike: Olivier Girault 8.
Dommere: Valentin Vakula og Aleksandr Ljudovic, Ukraina.
Utvisninger: Tyskland 2 x 2 min., Frankrike 3 x 2 min.

Denne artikkelen handler om