VILL FEST: Thomas Solstad var helhjertet og sterk for Elverum både i forsvar og angrep. Her scorer han ett av to mål i publikumshavet. Foto: Geir Olsen

Elverum rystet PSG og knuste publikumsrekorden

LILLEHAMMER (VG) (Elverum-PSG Handball 22–25) Elverum rystet PSG. Men til slutt vant de franske verdensstjernene i Håkons Hall i Elverums største kamp gjennom tidene.

 • Jostein Overvik

Med 12.377 tilskuere på tribunen satte Champions League-festen ny publikumsrekord for håndball i Norge. Elverum hang meget godt med. Klasseforskjellen var nesten usynlig under håndballfesten på Lillehammer. Seks minutter før slutt ledet Champions League-favoritten bare med to mål og fikk en spiller utvist.

– Det sykeste jeg har opplevd. Jeg skvatt av hvor hardt trykket var fra publikum da vi scoret første målet. Det største jeg har opplevd på en håndballbane, sier Thomas Solstad (21) - som leverte en strålende kamp for Elverum. Han kom før sesongen fra Halden og var vant med noen få hundre på tribunene.

Men Elverums islandske toppscorer, Sigvaldi Gudjonsson, bommet på den spanske landslagsmålvakten Rodrigo Corralles. Dermed ble det med drømmen for den norske sluttspillvinneren de siste åtte sesongene.

les også

Hergeirsson klar til å signere: Uaktuelt å presse Håndballforbundet

Selv uten skadde Sander Sagosen og Mikkel Hansen vant ubeseirede PSG til slutt foran rekordpublikumet, som gjorde alt de kunne for å støtte de hvitkledde. I andre omgang ble publikumsbrølet målt til 118 desibel ifølge mediekuben i den stappfulle hallen.

– Elverum imponerte. Spesielt bakover. Vi spilte ikke vår beste det kamp, sier Sander Sagosen og kaller det «veldig frustrerende» å sitte på sidelinjen. Han har vært forbannet de siste dagene etter at en muskelskade onsdag ødela kampen der Sagosens familie hadde kjøpt 60 av billettene. Han er ute av spill i fra tre til seks uker.

Anført av fantastisk forsvarsspill av Solstad og Rasmus Boysen, den gode keeperen Thorsten Fries, og sin sterke playmaker, Magnus Fredriksen, leverte Elverum høstens soleklart beste kamp i Champions League.

REKORDPUBLIKUM: Alexander Westby scorer på PSG-keeper Rodrigo Coralles foran 12.377 tilskuere i Håkons Hall. Foto: Geir Olsen

Men måtte tåle tap nummer tre.

– Dette er mest bittert. Jeg er veldig skuffet at vi ikke får noe mer ute av det. Vi klarte ikke å få god nok uttelling i angrep, mener Fredriksen.

Landslagsspilleren briljerte med alt annet enn skuddene. Fredriksen har selvsagt en masse å lære av Nikola Karabatic. Verdens beste håndballspiller de siste 15 årene spilte ingen perfekt kamp, men slet effektivt ballen i mål fire ganger og viste sine helt legendariske egenskaper ved å løfte laget.

les også

Elverum slår håndballjentenes rekord: – Dette er galskap

Men venstrekanten Adama Keita dominerte mest med sin åtte scoringer. Han har et tempo ikke Elverum helt klarte å matche. Hjemmelaget fikk da også seks utvisninger mot PSGs tre. Elverum-trener Michael Appelgren var slettes ikke var i alle vurderingene til det tsjekkiske dommerparet.

– Jeg har respekt for dommerne. Men når du ser meg på sidelinjen så er det av og til teater. Jeg var på grensen til å få to minutter, men når du er i nærheten av poeng mot PSG så er det verdt det, sier Appelgren på VGs spørmål.

Elverums fremgangen var uansett klar fra tapene mot Aalborg (10 mål) og Flensburg (7 mål).

Neste kamp blir ikke enklere: mot Barcelona på bortebane.

– Hvis vi fortsetter slik kommer vi til å ta poeng, sier Magnus Fredriksen.

Svenske Lukas Sandell startet kampen med å gi Elverum både 1–0 og 2–0. Med Fredriksen som servitør dominerte for hjemmelaget det første kvarteret sammen med keeper Thorsten Fries.

Verdens beste spiller de siste 15 årene, Nikola Karabatic slet mens 19-årige Alexander Blonz imponerte med både scoring og skaffet straffe ute på venstrekanten.

les også

Mesterskapsløse Barthold toppscorer i Champions League: – Helt klart aktuell

Taket løftet seg i Håkons Hall da danske Sebastian Henneberg ga Elverum 6–4 og PSG fikk to spillere utvist etter 16 minutter.

Men der startet problemene for Elverum. Utvisningsperioden endte 1–1. Elverum hang med til 8–8 etter 20 minutter, men da var Elverum-trener Michael Appelgren litt for raus med byttene. PSGs venstrekant Adama Keita scoret fem ganger på rappen og det franske mesterslaget gikk til pause med en komfortabel 13–9-ledelse.

I 2. omgang ble det igjen ukomfortabel, Elverum vant 2. omgang med ett mål. Men PSG red av stormen fra både hjemmelaget og tribunene.

VG-børsen

VG:s terninger viser 5 prikker

Elverum-PSG Handball 22-25 (9-13)

Håkons Hall, Lillehammer. Tilskuere: 12.377. Dommere Vaclav Horacek/Jiri Novotny, Tsjekkia - 5  poeng. Toppscorer, PSG: Adama Keita 8. Utvisninger: Elverum 6 x 2 min. PSG 3 x 2 min.

Thorsten Fries 7

11 redninger/35 skudd - 0 feil

Emil Kheri Imsgaard -

0 redninger/1 skudd - 0 feil

Rasmus Boysen 7

0 mål/0 skudd - 0 feil

Alexander Westby 6

3 mål/4 skudd - 0 feil

Simen H. Pettersen 6

2 mål/4 skudd - 0 feil

Lukas Sandell 7

5 mål/7 skudd - 4 feil

Tobias Grøndahl 4

0 mål/0 skudd - 0 feil

Kristian K. Ørstedt 5

1 mål/1 skudd - 0 feil

Jonas Burud 5

1 mål/3 skudd - 1 feil

Endre Langaas 4

0 mål/0 skudd - 0 feil

Magnus Fredriksen 7

0 mål/2 skudd - 2 feil

Thomas Solstad 8

2 mål/2 skudd - 0 feil

Sigvaldi Gudjonsson 6

3 mål/5 skudd - 0 feil

Alexander Blonz 6

2 mål/3 skudd - 0 feil

Sebastian Henneberg 6

3 mål/6 skudd - 1 feil

Vurdert av Jostein Overvik

Mer om

 1. Champions League håndball
 2. Elverum Håndball
 3. Sander Sagosen

Flere artikler

 1. Elverum satte press på Barcelona: – Vi er veldig skuffet

 2. Børge Lund kan bli ny Elverum-trener

 3. Elverum brøt sammen mot Gøran Johannesen & co.: – Jeg var på hjemmebane

 4. Islandsk målmaskin skjøt gullet hjem: Vil vinne trippelen

 5. Torbjørn Bergerud og Flensburg satte Elverum på plass

Fra andre aviser

 1. Elverum fikk bank av storlag i Champions League

  Aftenposten
 2. Elverum nær Champions League-skrell i tidenes norske håndballfest

  Aftenposten
 3. Elverum nær Champions League-skrell i tidenes norske håndballfest

  Fædrelandsvennen
 4. Nesten 10.000 tilskuere da Norges beste lag skapte håndballfest

  Aftenposten
 5. Sagosen mister Elverums rekordkamp: – En strek i regningen

  Bergens Tidende
 6. Sagosen mister Elverums rekordkamp: – En strek i regningen

  Aftenposten

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no