PEKER FEIL VEI: Robert Hedin og kompani fikk ikke fast fisk under vinterens EM. Her må treneren innse at Island blir for sterke. Foto: NTB Scanpix
PEKER FEIL VEI: Robert Hedin og kompani fikk ikke fast fisk under vinterens EM. Her må treneren innse at Island blir for sterke. Foto: NTB Scanpix

Hedin ferdig som landslagssjef: - Vært mye uro

HÅNDBALL

Robert Hedin gir seg som trener for det norske herrelandslaget i håndball.

Publisert: Oppdatert: 20.02.14 15:03

Det bekreftes i en pressemelding torsdag.

Svensken har vært norsk landslagstrener i fem og et halvt år.

- I etterkant av EM har det vært mye uro rundt laget og min rolle som hovedansvarlig for lagets resultater. Det er viktig at det nå skapes ro frem mot de viktige VM-kvalifiseringskampene som skal spilles mot Østerrike i juni. Tidspunktet for å overlate dette ansvaret til andre føles derfor riktig nå som laget om kort tid begynner sine forberedelser til vårens oppgaver. Jeg håper dette arbeidet bygger videre på de gode prosesser som er satt i gang i våre landslag på herresiden, sier Hedin.

Tirsdag informerte han om sin beslutning om å fratre stillingen.

Ifølge TV 2 var det misnøye blant spillerne med Hedin etter EM-sluttspillet i Danmark - der Norge tapte for Island og Spania, samt spilte uavgjort mot Ungarn.

- Har Hedin fått sparken?

- Robert Hedin har sagt opp selv, svarer generalsekretær Erik Langerud i Norges Håndballforbund.

Hedin ferdig før evalueringen

Ifølge Langerud er håndballforbundet midt i en evalueringsprosess etter den litt skuffende EM-innsatsen i januar. Likevel har det altså endt med at Robert Hedin ikke lenger er norsk landslagssjef.

- Dette har gått i faser. Men vi er ikke ferdig med evalueringen. Den skal presenteres først 15. mars. Men det (Hedins exit) henger ikke sammen med det, sier Langerud til VG.

- Får Hedin etterlønn eller betaling av noe slag?

- Det er akkurat det som er i VG; Vi kommenterer ikke personalsaker i Norges Håndballforbund. Det er et forhold mellom arbeidsgiver og arbeidstaker, sier Langerud.

I pressemeldingen skriver forbundet at prosessen med å finne en ny trener vil begynne umiddelbart. Den vil mest sannsynlig innebære en kortsiktig løsning frem til og med kampene mot Østerrike i juni, opplyser generalsekretær Erik Langerud.

Solberg aktuell?

Til VG sier generalsekretæren at Robert Hedins assistent Zeljko Tomac og rekruttlandslagssjef Glenn Solberg (som også var med i EM) er ønsket videre. De er trolig en del av det som blir et nytt team.

- Om 8-10 dager er det masse som skjer med en samling for landslagene. Så en kortsiktig løsning bør være på plass innen en uke. Men det skal ikke være noen nødløsning. Vi skal sette sammen et bra team, sier Langerud - som ikke vil si noe om Solberg, som er uten hovedtrenererfaring, er aktuell for et internt «opprykk».

Norges herrelandslag skal spille Golden League med tre kamper i begynnelsen av april i Danmark.

Ingen spillere har ønsket å fronte kritikk mot Hedin utad.

- Jeg vil ikke kommentere kritikken mot Hedin. Dette tar vi internt, sa både Kristian Kjelling (33) og Ole Erevik (32) til VG i slutten av januar.

VG oppdaterer saken!

Her kan du lese mer om