Denne SMS-en redder EM-heltenes jul

Glad Riegelhuth: - Nå kan jeg reise hjem og forberede julen og ha fokus på det

HÅNDBALL

BUDAPEST/OSLO (VG) Slapp av, politietterforsker Betina Riegelhuth: Du trenger likevel ikke å komme på jobb lille julaften.

Publisert: Oppdatert: 22.12.14 15:32

«Hei, kjære, snille, flinke og dritbra håndballspiller! Gratulerer med EM-gull – fantastisk. Vi er så stolte av den innsatsen du har gjort for laget. Jeg har tatt en SJEFSAVGJØRELSE på at du tar fri i morgen, lille julaften. Denne avgjørelsen er forankret hos krimsjef Strand, dersom du er i tvil. Ha en strålende julefeiring og nyt dagene med familie og venner. Så ses vi på jobb mandag 29.12.14. Vil du møte på jobb 08.00 eller 10.00?».

Denne SMS-en tikket inn hos Betina Riegelhuth i formiddag, kun et halvt døgn etter at 27-åringen fikk EM-gullet hengt om halsen i Ungarn.

Da hadde hun lagt bak seg et strålende EM, og en finale hvor hun kom inn i andre omgang, bidro med to scoringer og spilte seg til en sekser på VG-børsen. Etter at spanjolene var slått 28-25, stilte Riegelhuth til intervju sammen med søster Linn-Kristin, som var EM-finalens desidert beste spiller.

Der fortalte de at det eneste skåret i gullgleden var at lillesøster Betina skulle jobbe lille julaften.

Men i dag kom gladmeldingen fra Riegelhuths kolleger på politihuset på Hamar.

– Vi har fått tyn for at hun var satt opp på jobb. Så vi sendte henne en SMS i dag hvor hun fikk beskjed om at hun kan ta fri, sier kriminalsjef i Hamar, Rune Strand, til VG.

FINALEFESTEN: Se bilder fra gullfeiringen

Gull til jul

Da VG møtte Riegelhuth på flyplassen i formiddag, hadde hun nettopp fått meldingen fra politiet på Hamar.

– Ja, jeg fikk en gledesmelding om at når man har vunnet EM-gull, så trenger man ikke å komme på jobb. Jeg fikk fri. Det var utrolig deilig. Nå kan jeg reise hjem og forberede julen og ha fokus på det, sier hun til VG med et bredt smil.

Hun forteller at Riegelhuth-familiens jul er full av gode tradisjoner, med grøt, god mat og masse kos. Og i år er høytiden krydret med EM-gull.

– Dette er mitt første mesterskap og det å kunne bidra på banen og reise hjem med gull er ganske stort, sier hun.

Storesøster Linn-Kristin synes det er fantastisk at lillesøster har fått fri og at de dermed får mye tid sammen etter hjemkomsten fra EM.

– Betina har virkelig levert varene dette mesterskapet. Hun har prestert på et høyt nivå, og kan være kjempefornøyd med det hun har gjort, sier hun til VG.

Varsler feiring

Krimsjef Strand på Hamar forteller at Riegelhuths vakt på lille julaften var tema før hun reiste til EM. Da var håndballstjernen etter sigende ikke så optimistisk at hun trodde hun ville spille finalen. Men slik ble det, og i dag er håndballjentene på hjemreise. Dermed ble vakten hennes tirsdag avlyst.

– Vi må ha en liten markering når hun er tilbake på jobb i romjulen, og så må vi feire når alle er tilbake på jobb etter jul, sier Strand.

Betina Riegelhuths yrkestittel på Hamar er politietterforsker. Det har hun vært siden hun gikk ut av politihøyskolen i 2012.

Denne høsten har hun trappet ned til halv stilling for å kunne ta det siste steget på landslaget. Det lønte seg – Riegelhuth ble tatt ut til EM og har gjort sine saker meget bra.

– Hun er veldig målbevisst, og har lagt ned litt ekstra jobb for dette. Før hun trappet ned i stilling i høst, reiste hun på trening i Oslo klokken åtte på fredager, og kom tilbake til Hamar og jobbet fra lunsj, sier Strand som et eksempel på 27-åringens arbeidsinnsats.

– Vi har nesten vært nødt til å bremse henne litt, smiler han.

Men det har vært verdt det – nå har politihuset på Hamar fått en europamester.

– Det fortjener hun, slår Strand fast.

– Strålende

Også politimesteren i Hedmark, Tormod Bakke, har sittet benket foran TV-en og fulgt med på Riegelhuths innsats på parketten. Han har latt seg imponere over det han har sett.

– Det er aldeles strålende. Vi har sett at hun har villet satse mer. Dette viser at hun er målbevisst og vet hva hun vil, sier Bakke til VG.

Han skryter av Riegelhuth som politietterforsker, men sier hun legger vekk rollen som håndballspiller når hun trekker i uniform.

– Det handler ikke om håndball i jobben for henne. Dessuten er kontorene her for trange for det, sier han med et smil.

Bakke forteller at Riegelhuths EM-innsats har vært et hyppig samtaletema de siste ukene.

– Både på den ene og den andre måten. Det har vært private veddemål her, som har gått på hvor mange mål hun vil score!

Her kan du lese mer om