VISER FORM: Tre måneder etter barnefødselen viser Camilla Herrem god form.
VISER FORM: Tre måneder etter barnefødselen viser Camilla Herrem god form. Foto: TROND SOLBERG

Camilla Herrem briljerte: – Jeg er meg igjen

HÅNDBALL

(Sola – Larvik 28-25) Camilla Herrem (31) har en drøm om å spille EM for Norge som nybakt mamma. I kveld viste hun gode takter da Sola lagde en liten cupbombe med å feie Larvik ut av cupen.

Publisert: Oppdatert: 03.10.18 20:51

– Deilig. Jeg føler at jeg er meg igjen. Jeg begynner å få en god følelse, sier Herrem til VG.

– Vi var spente før kampen, men traff veldig godt med forsvarsspillet og vant en god seier selv om vi rotet litt da Larvik gikk ut mann-mann mot slutten.

Herrem satte inn samtlige fem skudd og begynner for alvor å ligne på den spilleren hun var før graviditeten. Med landslagssjef Thorir Hergeirsson på tribunen skrudde hun inn to av målene i kontringer.

– En utover og en innover. Det er godt at den fortsatt sitter, smiler hun etter 60 minutter på banen.

– Jeg elsker å spille på landslaget. Motivasjonen er ganske så høy, sa Herrem til VG etter comebacket i cupkampen mot 3. divisjonsklubben Sandnes i slutten av august. Da var det bare gått 57 dager siden sønnen Theo kom til verden.

Etter den tid har venstrekanten scoret to ganger fem mål i de to 1. divisjonskampene til nedrykkede Sola. Fem mål mot Larvik lar seg høre. Den Champions League-klare vestfoldklubben ligger sammen med Vipers på topp i eliteserien med fire strake seire.

Både Sanna Solberg og Thea Mørk viste bra takter på venstrekanten for Norge under Golden League i Danmark sist helg. I begynnelsen av november offentliggjør Thorir Hergeirsson EM-troppen – antagelig med bare to venstrekanter.

– Jeg må bare fortsette å trene. Det er mye styrketrening om dagen. Det må til, sier Herrem og er i styrkerommet 3–4 ganger i uken.

Camilla Herrem har spilt 12 mesterskap på rad siden debuten i 2008 og er landslagets visekaptein.

Vipers hadde ingen problemer med å gå videre til cupens kvartfinale. Den regjerende NM-vinneren knuste NIT-HAK hele 50–14 hjemme i Kristiansand. Storhamar lå under ved pause og måtte slite for 33–29 over Follo. Heidi Løke scoret 11. Oppsal slo Haslum 32–19, mens Fana sikret seg kvartfinale ved å slå Utleira 28–25. Fredrikstad slo Gjerpen 30–24.

Halden-sensasjon mot Elverum

Halden sto for kveldens sensasjon i norsk håndball. Østfold-klubben slo den regjerende mesteren Elverum 30–28 i herreserien. Elverum kom rett fra en solid seier over spanske Ademar Leon i Champions League. Keeper Rasmus Beck reddet det som kom mot slutten av kampen mens William Nilsen-Nygaard og Gabriel Setterblom satte inn de avgjørende scoringene til enorm jubel i Remmenhallen. Dermed leder ØIF Arendal eliteserien. Runar ble slått hele 34–22 i kveld.

Øvrige resultater: Bækkelaget-Drammen 29–22, Bodø-Kolstad 23–30.

Her kan du lese mer om